Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Зашто своју примљене поруке није добар То-до листа


Изађите на-ДОС из е-поште за ефикасније, санер начин рада.

Пост написао Лео Бабаута . Следите ме на Туиттер .

Неу Ыорк Тимес тецхонологы писац Дејвид Погуе, писац И Диве, недавно су неки од наведених његов најбољи продуктивности савијети - И то је добар списак. Једна ствар сам приметио у интересу је да он користи његов примљене поруке као до-до листа, што је прилично уобичајена пракса.

И док постоји сигурно ништа неправда с тај, и учинио сам га себи, хтела сам направити куицк цоунтераргумент.

Ан примљене поруке није најбољи до-до листа, а ево зашто:

1. Не можете променити субјецт линије. То значи да Ваша за-направити списак се састоји од редова који често подлежу немају везе са акције које је потребно обавити. Е-маил који каже "данашњи састанак" моћ заиста бити акцију позовете некога или послати датотеку на некога. Мораћете да отворите сваку адресу е-поште да бисте пронашли акција, што је врло неефикасан. Или, морате се сетити шта радње повезане са сваке е-поруке, а да пораза тачке А до-до листа ... списка треба запамтити за вас и одвести далеко од стреса ваш мозак.

2. Ту би могло бити више акције у сваку поруку е-поште. Шта ако је е-маил садржи 10 до-до ставке? Не можете брисати или архивирати поруке е-поште када сте урадили један или два од акције. Он ће остати у Вашу Примљене поруке до 10 су урадили све, као да се ниста није урађено. Такође, можете заборавити да постоје вишеструке акције у поруку е-поште и датотеке или обрисати када сте урадили једном од акције - или било које ћете бити приморани на уму да постоје вишеструке активности у е-маилу, опет победе у Сврха је то-до листу.

3. Не можете поново наручити е-маил порука (обично). Многи програми за е-пошту (као што су прекрасни Гмаил) само показују порука по редоследу долазе у. То значи, ако желите ставити најважнијих ствари на врху, не можете. Ако желите групу за све ставке еррандс, мораћете да креирате налепницу за ту и тамо погледати. Своју 'не као флексибилни, као ни већина једноставна за направити програм.

4. Не можете приоритета вашег на-ДОС. Већина читалаца зна да се Ја сам обожаватељи одабиром Вашег топ 3 најважније Задаци сваки дан (види Моћ Мање и Зен За Доне за више). Али не можете топ листа само 3 најважније задатке на емаил - имате на листи их све. У циљу долазе у. То је могуће направити уоркароунд за то, и створити неку ознаку или фолдер само за важне задатке, али зашто се онда користити свој е-пошту као то-до листа? Зашто не користите стварни до-до листа која ради онако како је требало?

5. Ан Примљене поруке садржи дистрацтионс. То је вероватно најгора ствар на овом списку: иф ыоу'ре лоокинг ат Вашег за-ДОС-а у е-пошти, да сте у врло велика опасност од нове е-поруке долазе и збуњујући вама. Мислим да је то лоша идеја да се на е-пошту за све време - то отежава да се фокусирате. Ја бих волео једноставно-до листа која омогућава да се искључити е-поште, а ви покушавате добити важан рад.

Зато што је боља метода? Једноставан: изаберете једноставним да-до листа и како да га обрадимо Вашу Примљене поруке, извадити акција на то-до листу. Беленжица или индекс картица ради добро, као једноставан као што је програм Таскпапер (моја омиљена тренутни), па чак и текстуалну датотеку у програму Нотепад или ТекстЕдит. Ако сте поставили за Вашу тастатура пречицу до-до апп или датотеку, то траје само секунду да копирате и налепите на то из е-поште.

Им 'не казивање не можете да раде добро и добили велике ствари урадили помоћу примљене поруке као до-до листу. Дејвид Погуе очито успева добити пуно учињено на овај начин, и учинио сам га с времена на време. Али то није најбољи начин, барем за оне који воле једноставан начин пронаћи појединца, делотворан чланака, приоритете за послове, и да ради без дистрацтионс.

--
Ако вам се свидио овај чланак, молимоshare it on del.icio.us, StumbleUpon or Туиттер. Хтио га цијенити. :)

zen-productivity ++
Узми Пуно паузе да бисте добили више Доне
Тхе Ессентиал Мотивација Хандбоок
Здрави и подеси Алгоритам
Три једноставне промене на Гет Фит и Зелена истовремено
Шта Гоогле хрома ОС средства за рачунарство
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: