Zen Kanji

продуктивност

Zen Habits (Leo Babauta) - Serbian

Зен Минд: Како Децлуттер

Једна од ствари које ме највише даје мир је имати чисте, једноставне куће. Кад сам пробудити се ујутро и шетати се у дневну собу која је децлуттеред, који има минималистички формат, а ту није јунк лагање око, налази се мирно и радост која улази моје срце.
Када, на [...]


Једна од ствари које ме највише даје мир је имати чисте, једноставне куће. Кад сам пробудити се ујутро и шетати се у дневну собу која је децлуттеред, који има минималистички формат, а ту није јунк лагање око, налази се мирно и радост која улази моје срце.

Када, с друге стране, ја хода ван у дневну собу замућена са играчкама и књигама и екстра ствари по целом месту, то је хаос и мој ум је бесан.

Иве 'био симплифиер и децлуттерер година за сада је (вероватно 8-9 година), те сам стечен прилично добри у томе, али сам установио да се морате држати долазак леђа за поново Ваше јурњава сваки једном у неко време.

Ево моје топ децлуттеринг савета:

  • Учините то у малим цхункс. Одвојено само 15 минута да децлуттер само један рок, и када тај рок или да је истекло 15 минута, прославе ваш победу. Тада котурача други рок за 15 минута у току наредног дана. Освајајући цео ормар или соби може бити надмоћан, а можда га офф вечно. Ако је то случај, једноставно учините то у бабы кораке.
  • Одвојено пар сати да то чине. То мај изгледају контрадикторни на горе тип ... и тако је. То је једноставно различите стратегије, а ја рећи шта год то ради за вас. Понекад, за мене, то је добро ставити на страну део је јутро, или целу суботу ујутро, да децлуттер један ормар или собу. ЈА чинити све одједном, а кад сам учинио, она осећа Ауесоме.
  • Узми све од полица или фиоке одједном. Зависно о томе који од та два горе стратегија коју изаберете, требало усредсредити на једној ладици или полици у исто време, и то потпуно празна. Тада чисто да полици или фиоке. Затим, узети Пиле и разврстати га (погледајте следећи савет), и вратити на само оно што желите да задржите. Тада се латити следећи рок или фиоке.
  • Сортирај по вашем Пиле, један предмет на време, и чине брза одлука. Хаве а смеће јастука и откривање тајне кутија марамица. Када се повући све од полица или фиоке, сортирати кроз наслагати једну по једну. Јави се предмет и доноси одлуку: отпад, издати, или задржати. Не стављајте га у Пиле. Учините то са целим маља, а ускоро ћете бити учињено. Ако задржите разврставање кроз гомилу пара, а ре-сортирање, то ће трајати вечно. Пут назад само оно што желите да задржите и измените га лијепо.
  • Да буде немилосрдна. Ви мај бити спаковати рат, али је истина, нећете увек користити највише од свега џунка сте акумулиране. Ако нисте користили у последњих годину дана, добили ослободити од њега. То је као једноставан као тај. Ако сте га користити само једном или два пута у последњих годину дана, али знам да нећете користити у следећој години, добили ослободити од њега. Хитнути то ако је унсалвагеабле, и да јој далеко, ако је неко може бити у могућности да користите га.
  • Papers? Да буде немилосрдна, unless it’s important. Часописи, каталози, јунк маил, рачуни више од годину дана стара, напомене за себе, од других бележака, старе ствари ... хитнути радити то! Једини изузетак је везане уз пореске ствари, који би требао бити је задржао седам година, и друге важне документе попут гаранције, рођења и смрти и венчани лист, осигурања, хоће, и друге важне документе као што је то. Али знат ћете када видите оне 'ем. Иначе, бацање!
  • Ако сте на ограду са пуно ствари, створити "можда" оквир.Ако се не можете носити на бацање нешто јер можда требати касније, ставите га у кутију, а затим затворите кутију, налепницу њим и ставио га у простора (гаража, поткровље, супа), из вида. Највероватније, никада вам неће отворити тај оквир поново. Ако је то случај, вуча то вањска страна, након шест месеци или годину дана, а нерешена или да јој се.
  • Створити систем за заустављање прегледна из гомилајућим. Ту је разлог имате висок гомиле нечега радови широм место, а од велике хрпе играчака и књига и одеће. То је зато што немамо правилан систем држати ствари на своје место и добили ослободити од ствари које не требате. Ово је тема за други дан, али то је нешто за шта мисле о вама децлуттер. Никада вам неће доћи до савршено, али ако мислите на интелигентнији начин о томе како је добио своју кућу претрпани, можда можете наћи начина да се то дешава са поново.
  • Слави и када сте готови! То је заправо опште правило у животу: славити вашег постигнућа увек, без обзира колико је мали. Чак и ако само један децлуттеред фиоке, то је супер. Приуштите си нешто укусно. Отворите фиоке да (или супа, или шта год), и дивим својој једноставности. Диши дубоко и знате да сте учинили добро. Уживати у вашој мирољубивости.

Остали постови о децлуттеринг другде:

Видите такође:

zen-productivity ++
Рецепт за равни трбух
3 корака до Трајно Ведро Деск
Волонтирање
Шта је то заиста потребно? Водич за дневни чуваран
Зашто Зен навика?
Zen Habits - Serbian
Претражи наше странице: