Zen Kanji

ผลผลิต

Zen Habits (Leo Babauta) - Thai

3 ขั้นตอนที่ถาวรล้างโต๊ะ

กาลครั้งหนึ่งฉันคือโต๊ะเรี้ยวรกทั้งหมดในสิ่งที่ฉันถูกปัจจุบันที่ทำงานเกี่ยวกับการ - ไม่พูดถึง dozens สิ่งที่ฉันไม่ได้ทำงานที่: บันทึกหลังของหมายเลขโทรศัพท์เอกสารเพื่อยื่น, stacks ของสิ่งที่จะทำงานในภายหลัง.ฉันถูกเกินไปไม่ว่างเพื่อจัดระเบียบนั้นและหากฉันเคยได้ [...]


กาลครั้งหนึ่งฉันคือโต๊ะเรี้ยวรกทั้งหมดในสิ่งที่ฉันถูกปัจจุบันที่ทำงานเกี่ยวกับการ - ไม่พูดถึง dozens สิ่งที่ฉันไม่ได้ทำงานที่: บันทึกหลังของหมายเลขโทรศัพท์เอกสารเพื่อยื่น, stacks ของสิ่งที่จะทำงานในภายหลัง.ฉันถูกเกินไปไม่ว่างเพื่อจัดระเบียบนั้นและถ้าเคยได้รับมันลบมันจะกองพะเนินเทินทึกหลังจาก.

เป็นเรื่องราวที่แตกต่างกันในปัจจุบัน.เหล่านี้วันที่โต๊ะทำงานของฉันเป็นชัดเจนเสมอยกเว้นสิ่งที่ฉันทำงานอยู่และคุณอาจจะโน้ตบุ๊คและปากกา jotting สำหรับลงบันทึกความคิดเห็นหรือ-DOS ในเช่นที่พวกเขามา.เป็นความรู้สึกที่ปลดเปลื้องมัน calms ฉัน ......มันลดความเครียดและความทุลักทุเล ...มันมั่นเหมาะทำให้สิ่งที่ง่ายขึ้นในการค้นหา ...และมันทำให้ฉันเพิ่มเติมที่มีประสิทธิภาพและประสิทธิผล.

วิธีฉันได้ทำให้แปลง? ดีมันไม่ได้ง่ายเดินทางและฉันได้ปรับปรุงเหนือปีแต่ขั้นพื้นฐานขั้นตอนที่อธิบายด้านล่าง.สิ่งที่สำคัญจดจำคือคุณต้องมีระบบในสถานที่ที่คุณต้องและสอนคุณเองให้ทำตามระบบ.มิฉะนั้นคุณเพิ่งสะอาดของคุณโต๊ะและได้รับกระเซิงอีกครั้ง.

ส่วนใหญ่ของระบบปัจจุบัน (เป็นนอกคอกสิ่งที่ฉันได้รับพยายามไปพร้อมกัน) จะยึดจากเกือบสมบูรณ์" สิ่งที่เสร็จสิ้นการเดินทาง "โดยเดวิด Allen(ผ่าน Lifehacker & 43 โฟลเดอร์ ).ต้องอ่านหากท่านยังไม่ได้.

นี่คือระบบ:

1.ขั้นแรกให้ทุกสิ่งที่ใช้เวลาของคุณโต๊ะทำงานและของลิ้นชักและนำพวกเขาในหนึ่งใหญ่พะเนินเทินทึก.Put it in your "in basket” (if it doesn’t fit, pile it next to your desk or something).From now on, everything that comes in must go in your in basket, and you process everything as below.

2.กระบวนการนี้พะเนินเทินทึกลงจากด้านบน.Never re-sort, never skip a single piece of paper, never put a piece of paper back on the pile.Do what needs to be done with that paper, and then move on to the next in the pile.The options: trash it, delegate it, file it, do it, or put it on a list to do later.In that order of preference.Do it if it takes 2 minutes or less to complete.If it takes more, and you can’t trash, delegate or file it, then put it on a list of to-dos (more on your to-do list in another post).

3.Repeat at least once daily to keep desk clear.จุดสิ้นสุดของการเป็นวันที่ดีที่สุดแต่ฉันมักจะประมวลผลและปัดถูตามฉันไปที่อยู่ระหว่างวัน.Once you’ve processed your pile, your desk is clear.You’ve trashed or filed or somehow put everything where it belongs (not on top of your desk or stashed in a drawer).Keep it that way.You must follow the system above: put everything in your inbox, then take action on each piece of paper in the inbox with one of the steps listed.If an item is on your to-do list, you can keep the paper associated with it in an "Action” folder.But you must regularly (daily or weekly) go through this folder to ensure that everything is purged.

It’s that simple.Have a phone number on a post-it? Don’t leave it on top of your desk.File it in your rolodex or contacts program.Have something you need to work on later? Don’t keep the papers on top of your desk.Put it on your to-do list, and file the papers in your Action folder.File or trash or delegate everything else.

Leaving stuff on top of your desk is procrastination (and as a procrastinator, I should know).If you put it off until later, things will be sure to pile up on your desk.Deal with them immediately, make a decision, take action.

What I’ve described is a good habit to learn, but it takes time to learn it.You’ll slip.Just remind yourself, and then do it.Soon it’ll be a habit you have a hard time breaking.And trust me, once you’re used to your desk being clear, you won’t want to break this habit.

บางลิงก์:

โปรดดูเพิ่มเติมที่:

zen-productivity ++
ตอนเช้าของฉันประจำ
วิธีฉันกลายเป็นผู้ลุกขึ้นต้น
หัวใจน้ำเช่น
ของฉัน GTD ดำเนิน
สูตรสำหรับแบนท้อง
Zen Habits - Thai
ค้นหาเว็บไซต์ของเรา: