Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Danish

Baby Makes Otte: Raising Seks Kids - Del 2, organisation udgave

Se del 1 for indledningen til denne serie.
I del 1 om at hæve seks børn, jeg talte om finanser. Det er kun en del af kampen. Meget af det, der gør at rejse så mange børn vanskeligt er ren logistik i det hele. Fra fodbold til koret til forældre-lærer konferencer til fødselsdage ... dælen, bare [...]


Se Del 1 for indledningen til denne serie.

I Del 1 about raising six kids Jeg talte om finanser. Det er kun en del af kampen. Meget af det, der gør at rejse så mange børn vanskeligt er ren logistik i det hele. Fra fodbold til koret til forældre-lærer konferencer til fødselsdage ... dælen, bare at få dem klar i morgen er en øvelse i logistiske planlægning og udførelse.

Min løsning? Tja, jeg ikke har enkle svar, men jeg kan dele det har medvirket til at holde mig og min kone SANE.

Organisering og planlægning Seks Kids

 • One Kalender at Stater De Forenede Stater dem alle. Min kone og jeg plejede at have separate kalendere, sammen med flere skoler kalendere, sport skemaer, bekendtgørelser for skolen, og mere. Den side af vores køleskab var dækket med disse skemaer, og det var en udfordring at huske alt. Enter: Google Calendar . Nu, vi går ind i alt i en kalender. Vi har separate sub-kalendere for mit arbejde, min personlige ting, min kone's ting, børnene, og min uddannelse, men det hele vises på en kalender. Nu, når vi får en skole kalender eller sports-eller-meddelelse for noget i skolen, at vi hurtigt indfører det i Gcal. Samme ting med arbejde aftaler, møder, klasser, 5Ks og mere. Nu kan vi bare se på kalenderen, fra arbejde eller hjemme, og se hvad der sker på den pågældende dag, eller næste dag.
 • Lære dem at være selvforsynende. Sikker på, det er nemmere og hurtigere at brusebad dem og klæde dem selv end at se dem gøre det samme opgaver meget mere langsomt og incompetently. Men prøv at med seks børn. Du vil gå sindssygt. Svaret er at lære dem at gøre tingene selv. Det tager lidt mere tid til at begynde med, men inden for en måned, vil det mere end betaler sig. Nu er vores børn kan ikke kun bad og klæde sig selv (og udvælge deres eget tøj), men brødføde sig selv morgenmad, rene deres værelser, børste deres tænder, kæmme deres hår, få deres ting klar, vaske deres egne retter (godt, ikke yngste to, men de ældste fire). Det eneste, jeg gør om morgenen er fastsætte deres frokost, og min kone strygejern deres tøj. Min ældste datter, 13, kan jern tøj for, og hun har lært at hjælpe til med babyer og pligter i hjemmet. De kan alle gøre måder også gerne feje og tiden skal tørre.
 • Plan tilstrækkelig tid. Vi plejede at tro, en time at blive klar var nok. Og efter vores to nye babyer blev født, blev vi for sent til alt. Nu giver vi os selv mere end to timer. Mens vi sandsynligvis kunne blive klar i en time, som nu er vores forberedelsestid er langt mere afslappet. Og vi er mere til tiden end før. Som regel.
 • Lav en ugentlig middag menu. Ja, dette isn'ta nye tip, men det er meget nyttigt. Vi planlægger de middage for ugen - og børnene kan komme med forslag - og tage ud og shoppe med, at menuen i hånd, og de ingredienser, der er anført ud. Det gør også tingene lettere kommer middag tid - ingen beslutninger at gøre ... bare pisk de ingredienser og koge den op.
 • Plan nem middage. Noget, der tager en masse tid til at forberede er for meget besvær. Spaghetti, chili, tacos, bagte kylling (den sunde udgave af hver) er nogle af vores agraffer.
 • Pack dit gear ved døren. Med en tjekliste for fodbold redskaber, eller andre lignende begivenheder, er en god idé. Og når du er forberedelserne til den kommende dag, begynder at samle alle dine ting ved døren, og sørg for du har alt, så intet er glemt. Forglemme nogens klamper og med at vende bilen rundt for at få dem er en smerte.
 • Pakke en taske med ekstra tøj. Vi holder en lille carry-on bagage pakket med et par ændringer af tøj og undertøj for hvert barn stuvet væk i bilen. Hvis der er en ulykke, eller nogle af de børn ønsker at tilbringe natten med bedsteforældre, at tasken vil være meget handy.
 • Har en familie, som opfylder. I'll post mere om dette senere i serien, men det er en god ide at have hele familien sidde ned en gang om ugen og taler om alle spørgsmål, som familiemedlemmer har. Denne meddelelse er nøglen til at have en lykkelig familie.
 • Alle bør spise sammen. Vi kan ikke gøre dette hver dag, men vi forsøger at sætte sig ned sammen og har middag som en familie. Det er et godt tidspunkt at tale om hver persons dag.
 • Har en indbakke, og klare det ofte. Alle papirer, regninger, breve, pjecer, skemaer, skole papirer og mere gå lige ind i vores fælles indbakke. Indbakken skal ryddes hver dag eller hver anden dag - bare plow igennem, et element ad gangen, hvilket gør en beslutning, træffe foranstaltninger, arkivering eller smide i papirkurven hver post med det samme. Læg ikke den væk eller ting vil hober sig op!
 • Lære børnene at alting har en plads. Hver ting i dit hjem, bør have en "hjem". Undervise børnene når at hjem er, og få dem for vane at sætte det i sit hjem. De vil aldrig få perfekt på det, men mere, at alle gør det, jo færre ting, går tabt. Også, clean as you go at holde huset nogenlunde rent på alle tidspunkter.
 • Declutter ofte . Slippe af med junk i din skabe, at rode op i huset, at clutters garagen. Have regelmæssige decluttering dage. Lære dem at give væk legetøj og tøj til velgørenhed. Det er også en god ide at fjerne gammelt legetøj, hver gang de får nye på fødselsdage og især jul.

Andre dele af denne serie:

zen-productivity ++
2006 År i redigering - Et stort år!
2007: Min største år nogensinde
6 Tips til pendling til arbejde Bike
Nå målene med min søn: Vores Harry Potter Marathon
Baby Makes Otte: Raising Seks Kids - Del 1
Zen Habits - Danish
Søg på vores website: