Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Danish

Er dine dage Crazy? Take Control

Nogle af os har så hektisk, optaget vanvittigt, kaotiske dage, at vi ikke har tid til selv overveje organisation, mål, eller rutiner. Det er, når dine dage er så vanvittigt, at du skal tage den tid, og få dine dage under kontrol.
Det er vigtigt, for din mentale sundhed, din sanity, og din produktivitet. Du skal blot [...]


Nogle af os har så hektisk, optaget vanvittigt, kaotiske dage, at vi ikke har tid til selv overveje organisation, mål, eller rutiner. Det er, når dine dage er så vanvittigt, at du skal tage den tid, og få dine dage under kontrol.

Det er vigtigt, for din mentale sundhed, din sanity, og din produktivitet. Du kan simpelthen ikke være på dine mest effektive, hvis du kører rundt, lægger ud brande, og få super understregede i mellemtiden. Tager tid at opnå, at kontrollen vil gøre en forskel i verden.

Sådan gør du:

  1. Første, hævder en blok af tid til at få kontrol.Ja, det vil tage en time eller to. Ja, du kan finde det tidspunkt. Planlæg en aftale i din kalender. Hvis du virkelig, virkelig ikke kan finde tid i dit arbejde dagen kan du få op tidligt, eller gøre det lige efter arbejde. Du kan finde det tidspunkt, hvis du virkelig prøve. Din sanity kræver det.
  2. Lav en liste. Har du allerede alle dine opgaver på en enkelt to-do lister, eller flere næste handling lister opdelt efter sammenhæng? Hvis ja, du er foran spillet. Hvis ikke, bør dette være dit første skridt. Indsamle alle du papirer i en indbakke (herunder post-it noter, telefonbeskeder osv.), og behandle dem, der opregner de opgaver, du skal gøre på din liste eller lister (se Tre trin til en permanent Clear Skrivebord ). Men du gør den liste (r) er ikke vigtigt på dette punkt. Jeg anbefaler den GTD metode (se Beginner's Guide to GTD ), Men gøre, hvad virker for dig. At lave en liste over dine opgaver er den første måde at få dem under kontrol.
  3. Planlæg din dag. Ikke bare i dag, men hver dag. Du har brug for en form for regelmæssig tidsplan med henblik på at få tingene under kontrol. Planlæg din regelmæssige opgaver i blokke af tid: e-mail, opkald, møder, behandling af din indbakke, planlægning tid, skrivning osv. Prøv at have mindst 15-30 minutter ved begyndelsen af hver dag, når du planlægger din dag ud i disse blokke af tiden. Denne lidt tid til at planlægge hver dag er en enkel måde at få kontrol. (Se Formål Din Dag: vigtigste opgave )
  4. Stop multi-opgaver. Dette er formentlig det, som gør din dag craziest. Du kan ikke udsætte SANE hvis du jonglerer en million ting ad gangen. Hvis du gør dette, er du ikke produktive enten. Fokusere på en ting ad gangen (se Hvordan man ikke skal Multi-opgave ).
  5. Control Indgående Communications. Andre vil ikke lade dig gøre det? Du skal være selvsikker og skaderegulering kontrol over din tid. Lad andre vide, hvornår de kan ringe til dig, eller hvor ofte, de kan forvente at modtage svar på dine e-mails. Drej af IM og chat. Sluk din e-mail-meddelelser og kun tjekke det en gang i timen, eller om nogle andre regelmæssige tidsplan. Lad opkald gå til voicemail. Du kan simpelthen ikke reagere øjeblikkeligt at hver celle telefonopkald, hver e-mail, hver eneste side, hver anmodning på dit skrivebord. Hvis du er nødt til at sætte på selve hovedtelefonen. Være klare og på forhånd med andre om din tilgængelighed og de tidspunkter, hvor du ikke kan forstyrres. Folk kan ikke altid være tilfreds med det, men efter et stykke tid, vil de begynde at respektere din tid.
  6. Gennemgå din dag. Der er afsat lidt tid i slutningen af dagen til at gennemgå, hvad du har gjort, skal du kontrollere din to-do lister, opdatere listerne med nye emner, kan du sætte ting tilbage, hvor det hører hjemme, klar off dit skrivebord, og planen for i morgen . Afgå følelse opfyldt.
  7. Indstil rutiner. Disse regelmæssige rutiner er den bedste måde at føle kontrol over dit liv. Jeg har været ansat på en formiddag rutinemæssige og en aften rutinemæssige at home,ogit also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)ogan end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,ogyour days will be must less stressful.

Se også:

zen-productivity ++
Hvorfor Zen Vaner?
Zen Mind: Sådan Declutter
100 måder at have det sjovt med dine børn til billige eller gratis
5 måder GTD hjælper dig med at opnå dine mål
Alow dig selv at være glade og stolte af dine fremskridt
Zen Habits - Danish
Søg på vores website: