Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Danish

Få Sunde og Fit, del 1

JD over på en af mine foretrukne finansiere blogs, Get Rich langsomt, indsendt nylig om, hvordan han brugte en wellness coach for at få sundere og montør. Han deler sine erfaringer og nogle gode tips, og jeg anbefaler en skrivebeskyttet.
Det fik mig til at tænke: Jeg har lært så meget gennem det seneste år, fra læsning og fra [...]


JD over på en af mine foretrukne finansiere blogs, Get Rich langsomt , Indsendt nylig om, hvordan han anvendes en wellness coach få sundere og montør . Han deler sine erfaringer og nogle gode tips, og jeg anbefaler en skrivebeskyttet.

Det fik mig til at tænke: Jeg har lært så meget gennem det seneste år, fra læsning og fra trial and error, at jeg kunne være et anstændigt coach mig med lidt mere træning. Jeg tror ikke, det er noget jeg virkelig fortsætte, men jeg troede, at jeg gerne dele nogle ting, jeg har lært.

I dag vil jeg se på den første del af at blive sundere og montør - at spise sundt. (Se ogsåSe Del 2 af Getting Sunde og Fit - Udøvelse Edition)

Regler for madlavning Sund

At spise sundt er noget, mange af os ønsker at gøre, men vi har sådan en hård tid på grund af fristelser i hjemmet og på arbejdet og på farten. Jeg vil ikke lyve og sige, at foretage ændringer i din kost er nemt, men jeg vil rådgiveimodat foretage drastiske ændringer og til fordel for at gøre gradvise ændringer.

For eksempel, jeg spiser temmelig sundt lige nu, men min nuværende kost er en akkumulering af små ændringer, jeg har foretaget i tidens løb. Jeg begyndte at spise slankere kød, og forsøger at optage mere frugt og veggies. Så jeg indsættes i sundere morgenmadsprodukter, havregryn, hele korn brød. Jeg skiftede til lavere fedt mælk og andre fedtfattig valgmuligheder. Jeg spiste mere nødder og prøvet ting som hør frø. Sidst jeg havde en forholdsvis sund kost (med undtagelse af slik), men da jeg blev vegetar. Jeg klippes ud kød fuldstændigt, herunder kylling og fisk. Til sidst begyndte jeg at udfase mejeriprodukter og æg, og begyndte at bruge soymilk og andre soja produkter. Jeg langsomt afprøvet Veganer opskrifter, til det punkt, at jeg nu er næsten 100% Veganer og kærlige hvert minut af det. Det sidste, jeg har længe forsøgt at skære ud koffein og slik, men gradvist. Hvis du forsøger skære en lille ting ud ad gangen, til sidst vil du vænne sig til forandringer og bliver det normalt for dig. Derefter gentage processen.

Sund kost Regel # 1: Vælg en eller to ting for at ændre om din kost, og start blot med dem. Hver uge eller to, så prøv noget sundt og indarbejde det i dine daglige eller ugentlige menu.

En anden ting jeg har lært, er, at når jeg forsøger at skære noget slemt, det hjælper med til at erstatte det med noget sundt og velsmagende, at jeg kommer til at nyde. Ligesom koffein - jeg skære ud kaffe og erstatte den med vand. Jeg gjorde det før med cola (selvom jeg har en lejlighedsvis cola nu, men ikke nær så ofte). Nu ved jeg elsker at drikke vand i stedet for den mere sukkerholdige ting. I erstattes mælk med meget sundere sojamælk, og nu jeg elsker sojamælk. Samme ting med veggie burgere, sunde korn, hele korn, brød og meget mere. Find sunde funktioner, du elsker - lave en liste, og holde dem i nærheden.

Sund kost Regel # 2: Når skære ud af noget dårligt fra din kost, erstatte det med noget sundere og velsmagende.

Jeg har også lært at omfatte en række ikke kun frugter og grøntsager, men nødder, calcium-rige fødevarer (som soymilk, calcium-berigede EFT og tofu, mandler, og bladgrøntsager greens), fødevarer med gode fedtstoffer (gerne olivenolie, flaxseeds, mandler, etc), højt proteinindhold, men magert fødevarer (gerne tofu, soja-protein, nødder, bønner), og høj-fiber levnedsmidler. Hvad jeg undgå, ligesom pest, er ting højt indhold af mættet fedt eller for sukkerholdige (som jeg sagde, jeg skære det ud af mere og mere nu).

Sund kost Regel # 3: Den første ting at skære ud er stegt, fed mad (ligesom McDonald's), og ting, der er for sukkerholdige (donuts, cola, slik) og andre junkfood. Der må ikke skæres det ud helt, men begynder at fase det ud efterhånden og erstatte det med en sundere og velsmagende ting (se første to regler).

Et andet vigtigt begreb er at spise små portioner. Jeg plejede at proevevold min plade høj, men det er en sikker vej til fatness. Jeg langsomt skære ned på mine portioner ved at tilføje sunde snacks i mellem måltiderne. Nøglen her er at planlægge den, så du ikke blot have dine tre firkanter, men måske en yoghurt i mellem, og frugter, eller i stedet for at have en stor frokost, gøre, hvad jeg gør, og har to mindre sandwiches.

Sund kost Regel # 4: Spis mindre portioner og oftere i løbet af dagen. Hvis du venter, indtil du er rigtig sulten, kan du svine ud.

Det fører mig til en anden stor koncept: Hvis du vil være på farten, er du nødt til at planlægge, eller vil du ende med at spise noget bekvemt (læs: fast food), der ikke vil være så sundt og vil helt klart være dyrere. Når du går handel med dagligvarer, skal du kigge efter sunde snacks, som du kan lide og derefter pakke dem, når du gå på arbejde eller på farten. Blue corn chips, nødder, rosiner, frugt, veggies, fedtfattig pretzels og lignende er gode ting at pakke og let bærbar.

Sund kost Regel # 5: Pack sunde snacks til at tage med dig, og planen for måltider, når du går på vej.

Endnu et vigtigt punkt: disse ting vil ikke gøre en mærkbar forskel med det samme, i det mindste ikke på din talje. Miste vægt - især fedt - bør ikke ske fra den ene dag, ellers vil du let få det tilbage. Vær tålmodig, og tænke langsigtet. Don't Look for quick fixes.

Sund kost Regel # 6: Fastsættelse af langsigtede mål, og ikke forvente hurtige resultater. Vær tålmodig!

Der er mange flere tips, men disse er de grundlæggende regler for at spise sundt, som er grundlaget for at få fit. Indarbejde disse regler en ad gangen, langsomt, og du vil se en stor forandring over tid. Du vil elske dig for det!

Se Del 2 af Getting Sunde og Fit - Udøvelse Edition .
Sealso:

 • Forsøg på at spise sundere? Foretag ændringer i livsstil, og har en snyde dag
 • Sundhed Tip: Prøv at spise vegetarisk undertiden
 • 6 Tips til pendling til arbejde Bike
 • zen-productivity ++
  6 Tips til pendling til arbejde Bike
  Nå målene med min søn: Vores Harry Potter Marathon
  Baby Makes Otte: Raising Seks Kids - Del 1
  Baby Makes Otte: Raising Seks Kids - Del 2, organisation udgave
  Email Zen: Clear Out din indbakke
  Zen Habits - Danish
  Søg på vores website: