Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Danish

Hvad er virkelig nødvendigt? En guide til at leve sparsommelig

Et igangværende søgen efter mig, og en, at jeg er fornyelse i år, er at fjerne alt, hvad der er unødvendigt fra mit liv. Nu kan du læse dette og tror, at jeg skære alt det sjove fra mit liv, men det er ikke sandt. Lad mig forklare.
Det første spørgsmål i denne søgen er naturligvis, hvad [...]

Et igangværende søgen efter mig, og en, at jeg er fornyelse i år, er at fjerne alt, hvad der er unødvendigt fra mit liv. Nu kan du læse dette og tror, at jeg skære alt det sjove fra mit liv, men det er ikke sandt. Lad mig forklare.

Det første spørgsmål i denne søgen er naturligvis, hvad betyder "nødvendig" mean? Vi skal først undersøge, hvilke ting der er nødvendige ... og det første spørgsmål i denne undersøgelse er ... nødvendige for hvad? Hvad er det sande mål? Mit svar, som vil være anderledes end andre, er "nødvendigt for et lykkeligt liv."

Denne definition, så ville omfatte mange ting ud over det grundlæggende i tøj, husly og mad. Jeg kunne ikke have brug for et godt forhold til min kone for at overleve, men det er nødvendigt for mig at være glad i livet (jeg har fundet). Samme ting med mine børn. For at være lykkelig, jeg skal udvikle et godt forhold til dem, gøre dem lykkelige, og tilbringe tid med dem.

Men det betyder ikke, at noget, jeg gøre med dem tæller som nødvendigt. Jeg kan være tilfreds med mine børn lige ved at gå til en gratis parkeringsplads - Jeg behøver ikke at købe dem tingene hele tiden, eller gå kostbar underholdning (som film, den mall, eller waterparks).

Ligeledes er vi nødt til at spise, men vi behøver ikke at spise junkfood. Rigtigt, kan du sige, at slik, eller pommes frites, gøre dig glad. Tja, det er nøglen til hele denne øvelse: Vil du virkelig har brug for noget at være glad? Og endnu mere, har du brug for det på daglig basis, eller kan det være en sjælden luksus?

Kaffe og chokolade er to nylige eksempler for mig. Jeg elsker begge dele. En masse. Men jeg er afhængige af dem (på grund af koffein), og det gør mig vil have dem mere, end jeg har virkelig brug for dem til at være lykkelige. Så Jeg forsøger at skære dem ud , I det mindste for nu. Jeg tror senere, efter at jeg sparke vane, jeg kan nyde disse ting som en behandling, en gang i et stykke tid, uden Annullerede i narkomani.

Andre ting, som jeg kan klippe ud (undtagen som behandler):

  • Gå til film (I sjældent gøre det længere)
  • Slik, ligesom kager eller bagværk eller slik (sjældnere nu, men stadig en stor fristelse)
  • legetøj (Gizmos og gadgets, der er en masse sjov, men ikke nødvendig - gerne en mp3-afspiller)
  • nye bøger (jeg forsøger at købe brugt nu, eller handel em)
  • restauranter (har forsøgt at skære ned, men stadig bortfalder mere, end jeg burde)

Og nogle ting, som jeg skal tænke hårdt om:

  • kabel internettet (jeg har det på arbejdspladsen - det er rart derhjemme, men jeg er ikke sikker på, om det er nødvendigt)
  • mobiltelefon (jeg har ikke brug for det for meget - det er praktisk, men det er sjældent, at jeg virkelig har brug for det)

I det store og hele, Jeg har skære en hel masse allerede , Og jeg er meget tilfreds med enkelheden Jeg har oprettet hidtil. Jeg har meget mere at gøre, men det er den proces, som jeg nyder godt af, ikke det endelige produkt.

Nogle af de seneste indlæg om dette emne andre steder:

Se også:

zen-productivity ++
Mind som vand
Min GTD Gennemførelse
Opskriften på en flad mave
3 trin til en permanent Clear Skrivebord
Frivilligt arbejde
Zen Habits - Danish
Søg på vores website: