Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Danish

Hvad Google Chrome OS Midler til Computing


Image stjålet fra Wired .

Post skrevet af Leo Babauta . Følg mig på Kvidre .

Jeg er ikke ofte skrive om tech spørgsmål, men så meget bliver skrevet om Google Chrome OS bebudelse Jeg troede, at jeg gerne vejer i.

På overfladen, annonceringen af en Google-operativsystemet lader til at mange gerne et skud på rivaliserende Microsoft, et angreb på MS kerneforretning. Men dem, der har været efter Google's bevæger sig ved, at det er mere end det - det er en (forventet) udvikling i Google's langsigtede strategi.

Google bevæger sig alt på nettet, og jeg tror virkelig, at dette er fremtiden for computing. Skrivebordet model computing - Microsoft æra - nærmer sig sin afslutning. Det vil tage et par år, men det vil ske.

Den gamle model
I årevis har de OS har brugt skrivebordet analogt med mapper og filer, der alle er lagret i en stor fil fryser (din harddisk). Og applikationer såsom Word har kørt fra harddisken.

Hvad dette har betydet, er, at for at forsikre sig mod computeren går ned (som er i sidste ende uundgåeligt), du har haft til at sikkerhedskopiere dine filer til en ekstern disk (et andet drev, en cd-rom osv.). Det har også betydet en hovedpine, når det gælder adgang til dine filer og programmer fra flere computere - du er nødt til at gemme og synkronisere filer hele tiden, og købe og installere flere kopier af ansøgninger.

Det er også betydet en masse hovedpine når det kommer til arkivering og finde dine filer, og dele dem med andre mennesker (dette skulle ske ved hjælp af disketter / cd'er eller nyere, e-mail-vedhæftede filer).

Endelig, operativsystemer, forsøger at gøre alt, er blevet oppustet og langsom, optage meget af computerens processorkraft, hukommelse og lagring.

Den nye model
Google's model er baseret på tilslutning til internettet, en model, der var utænkelig for ti år siden og har kun været virkelig levedygtig i de sidste par år, da næsten alle har højhastighedsforbindelser og wi-fi eller mobile adgang.

Google har bevæget applikationer, og i stigende grad vores filer, på internettet (eller sky). Det startede med Gmails succes - en hurtig, kraftfuld online email app at beats desktop e-mail-apps hænderne ned. Det udvides med en række enkle web apps:Google Kalender, Docs & Spreadsheets, Google Reader, Picasa til billeder, eventuelt YouTube for video, Blogger til at skrive til web, og meget mere.

Disse programmer er let, men kraftfuld. De er ikke så feature rig som desktop apps, men her er, hvad mange kritikere ikke forstår:i dag (og morgendagens) computing verden,de ikke behøver at være.

Mens erhvervslivet har man længe brugt Microsoft Word til at skabe rige dokumenter fuld af formatering og diagrammer, den stadig mere mobile verden ikke bekymre sig om noget af det. Vi sender e-mails og SMS-beskeder og tweets og beskeder på Facebook og fora og andre sociale medier - uden formatering overhovedet. Vi gør blogindlæg, der er fed og kursiv og links og fotos og videoer, og ikke meget mere med hensyn til formatering af tekst.

Vi behøver ikke feature-oppustet Microsoft Word længere. Eller Excel, med sine 2 millioner funktioner eller PowerPoint (der kan lide at se lysbilleder?). Sikker på, at der stadig er nogle store desktop apps at folk brug for foto-og video-redigering og meget mere ... men de fleste af os har ikke brug for dem. Vi er nødt til at kommunikere enkelt og hurtigt, uden besvær.

Web apps stemmer ikke overens med desktop apps ... men det er en god ting for de fleste af os, der bruger de nye edb-model.

Web apps er let og hurtigt. De lagre alle dine filer online, så du behøver ikke at bekymre sig om at synkronisere dem eller transporterer ca cd'er eller flash-drev, eller sikkerhedskopiering. Du kan dele med nogen, du godt kan lide, eller alle, med et klik.

Det er, hvad computing verden er ved at blive, og vil være i mange år. Google har drevet disse ændringer, og hvornår den annoncerede Chrome browser sidste år, det var en indlysende flytte for at gøre browseren håndtere web apps bedre.

Den Chrome OS er et indlysende flytte for at gøre computere omgå den gamle model af desktop apps og filer og mapper, og gå direkte til internettet, web apps, og online-filer. Chrome OS vil være let og hurtigt (ligesom Chrome browser), vil den funktion web apps og ikke meget andet, og det vil være helt på linje med, hvordan flere og flere af os bruger internettet - med mobilitet, hastighed, deling og forbindelsesstrækninger i tankerne.

Hvorfor Google Musik er det næste logiske skridt
Hvis du læse Google Chrome OS bebudelse opmærksomt, vil du se en interessant post:

"[Mennesker] ønsker, at deres data skal være tilgængelige for dem, uanset hvor de er, og ikke at bekymre dig om at miste deres computer eller glemmer at sikkerhedskopiere filer."

Det er klart, Google OS vil opbevare alle sine filer online - så folk behøver ikke at bekymre dig om sikkerhedskopiering af filer, og hvis de mister deres computer, intet virkelig vil gå tabt.

Og det giver mening i betragtning af, at Google har flyttet næsten alle dine filer online, hvis du bruger sine web apps:e-mails, fotos (i Picasa), videoer (på YouTube), dokumenter (Google Docs & Spreadsheets), selv PDF'er nu.

Næsten alle dine filer.

Den gennemsnitlige bruger har en anden type fil, selvom:MP3-filer. Sikker på, jeg ved der er mange andre typer af filer, men jeg er kun beskæftiger sig med, hvad de fleste mennesker bruger computere i disse dage - e-mail, online læsning og sociale ting, video, fotos, musik. Og Google har ikke flyttet musik online endnu.

Der er allerede steder at gøre det, men de er ikke Google. Så enten Google vil købe en af de online steder (som den gjorde med YouTube og Blogger og Writely, som blev til Google Docs), eller det vil skabe sin egen.

Din MP3-filer vil blive gemt online, og du vil blive i stand til at spille dem alle steder fra. Dette vil fuldende Google's mål om at holde alle dine filer online.

Betænkeligheder:Forbindelse og Privacy
Der er to største bekymringer, som folk har, når cloud computing eller web apps er bragt op, så vi bør tale om dem kort:

1. Hvad nu, hvis du ikke har forbindelse til den sky?Du kan miste din internetforbindelse og miste adgangen til dine filer. Dette er ikke et problem for de fleste af os, som vi næsten altid forbundet, mere og mere hvert år, især med data planer på mobile enheder (ala iPhone). Men Google er allerede dette spørgsmål med Google Gears og HTML5 - vil du kunne få adgang til dine filer og bruge web apps selv når du er offline.

2. Skal jeg virkelig ønsker, at Google har alle mine filer og info?Dette er et gyldigt privatliv bekymring, og jeg har ikke et svar. Min personlige fornemmelse er, at jeg ikke har nogen oplysninger, som jeg er utrolig bekymret for at miste eller som kan formodes at blive offentliggjort. Jeg stærkt i tvivl om Google vil være interesseret i at browse gennem mine filer, så de er ikke særlig interessant. Og hvis Google bruger mine data til at tjene op bedre annoncer ... hvad skal jeg pleje? Jeg kan ikke se på deres annoncer alligevel.

Men jeg forstår det privatliv bekymring . Det kan vise sig at være et vigtigt emne, eller det kan blot være noget, vi lære at leve med, som vi har med mange andre databeskyttelsesspørgsmål (regering, der har adgang til vores finansielle data, Microsoft få info fra vores computere osv.).

Opdatering: Mere information om Chrome .
--
For dem interesseret i at skabe kraftfulde web-video:Check out a toolkit at WebWarriorTools on Making Web Video, der sælger . Groft sagt er det en omfattende læring redskab om alting alt hvad du behøver for at skabe video, der gør en indvirkning. Det er en stor ressource for mennesker med blogs eller produkter, der ønsker at lære, hvordan du begynder at bruge video til at øge abonnenter eller salg.

Materialet lancerer i løbet af et par dage, og indtil da er der en præ-salg, der sænker prisen fra $ 67 til $ 49 (32% rabat).

zen-productivity ++
Love Life, Ikke Stuff
Tag Masser af Pauser at få flere Udfaerdiget
Væsentlige Motivation Handbook
Den Sunde og Fit Algorithm
Tre enkle ændringer Få Fit og Green på samme tid
Zen Habits - Danish
Søg på vores website: