Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Danish

Hvordan jeg blev en A-menneske

Jeg ved, Steve Pavlina har gjort det allerede, men jeg har konstateret, at vågne tidligt har været en af de bedste ting, jeg har gjort i de seneste år, og jeg troede, at jeg gerne dele mine tips. Jeg har lige indsendt om min morgen rutine, og tænkte du måske gerne vide, hvordan jeg får op på 4:30
For [...]


Jeg ved, Steve Pavlina har gjort det allerede , Men jeg har konstateret, at vågne tidligt har været en af de bedste ting, jeg har gjort i de seneste år, og jeg troede, at jeg gerne dele mine tips. Jeg har lige indsendt om min morgen rutine Og tænkte du måske gerne vide, hvordan jeg får op på 4:30

I mange år var jeg en sen menneske. Jeg elskede at sove i. Så tingene ændret sig, fordi jeg var nødt til at vågne op mellem 6-6:30 am at fastsætte min børnenes frokost og få dem klar til skolen. Men sidste år, da jeg besluttede mig til at uddanne sig til mit første maraton, besluttede jeg, at jeg blev nødt til at begynde at køre i morgen, hvis jeg skulle have nogen tid tilbage for min familie.

Så jeg satte sig for at gøre at vågne tidligt en vane. Jeg startede med at komme op på 5:30, og derefter på 5 am Når det er blevet en vane, og jeg var nødt til at vågne op ved 4 am eller 3:30 for en tidlig lange løb, er det ikke var problemet. Og i november sidste år, da jeg besluttede at deltage i NaNoWriMo , Besluttede jeg at komme op på 4 mig til at skrive i mindst en time om dagen. Nu, hvor jeg afsluttede at roman-skrivning mål, behøver jeg ikke at vågne, at tidlig længere, men har slået sig ned på en lykkelig kompromis vågne på 4:30 Nogle dage, når jeg er virkelig træt (hvis jeg går på vågeblus sent), I'll kølvandet på 5:00 og 5:30, men det er endnu tidligere end jeg brugte til at vågne op.

Her er mine tips til at blive et A-menneske:

  • Lad ikke drastiske ændringer. Start langsomt ved at vågne kun 15-30 minutter tidligere end sædvanligt. Vænne sig til denne for et par dage. Derefter skære yderligere 15 minutter. Gøre dette gradvist, indtil du når til dit mål tid.
  • Tillad dig selv at sove tidligere. Du vil måske blive brugt til at bo op sent, måske ser fjernsyn eller surfer på internettet. Men hvis du fortsætter med denne vane, samtidig forsøger at komme op tidligere, før eller senere en vil give. Og hvis det er tidligt stiger, der giver, kan du derefter crash og sover sent og er nødt til at starte forfra.Jeg foreslår, går i seng tidligere, selv hvis du ikke tror du sover, og læse, mens du arbejder i seng. Hvis du er virkelig træt, du bare kan falde i søvn meget hurtigere, end du tror.
  • Sæt din Alarmen langt fra dig seng. Hvis det er lige ved siden af din seng, skal du lukke den ud eller hit snooze. Aldrig ramt snooze. Hvis det er langt fra din seng, er du nødt til at komme op af sengen for at lukke den ud. Inden da, du op. Nu skal du bare nødt til at blive oppe.
  • Gå ud af soveværelset, så snart du slukke alarmen. Ikke tillader dig selv at rationalisere går tilbage i seng. Bare tvinge dig selv til at gå ud af rummet. Min vane at snuble i badeværelset og gå tisse. Med den tid, jeg har gjort det, og skyller toilettet og vaskede mine hænder og så på mit grimme fjæs i spejlet, jeg er vågen nok til at klare dagen.
  • Må ikke rationalisere. Hvis du tillader din hjerne til at tale dig ud for at komme tidligt op, vil du aldrig gøre det. Må ikke gøre at komme tilbage i sengen en indstilling.
  • Tillad dig selv til at sove i gang i et stykke tid. På trods af hvad jeg lige har sagt i det foregående punkt, en gang i et stykke tid er det rart at sove i. Så længe det ikke er en almindelig ting. Jeg gør det måske en gang om ugen eller så.
  • Foretag vågne tidligt en belønning. Ja, det kan synes ved første, at du tvinger dig selv til at gøre noget hårdt, men hvis du gør det behagelige og snart vil du se frem til at vågne tidligt. Min belønning anvendes til at være at gøre en varm kop kaffe og læse en bog. Jeg har nylig skåret ud kaffe , Men jeg stadig nyder at læse min bog. Andre belønninger kan være en velsmagende behandle for morgenmad (smoothies! Yum!) Eller se solopgang, eller meditere. Find noget, som er behagelige for dig, og tillader dig selv at gøre det som en del af din morgen rutine.
  • Udnyt alle, at ekstra tid. Må ikke vågne op en time eller to tidlige blot at læse dine blogs, medmindre det er et vigtigt mål for din. Må ikke vågne op tidligt og affald, at ekstra tid. Få en hurtig igangsætning på din dag! Jeg kan godt lide at bruge denne tid til at få et forspring på at forberede mine børn 'Frokost, om planlægning for resten af dagen (når jeg indstille min MITs), om at udøve eller at meditere, og om behandling. På det tidspunkt 6:30 ruller rundt, jeg har gjort mere end mange mennesker gør det hele dagen.
  • Nyd den pause dawn! Så meget som du kan se uden (eller bedre endnu, får udenfor!) Og se himlen igen lys. Det er smukt. Og det er stille og fredelige. Det er nu min favorit tidspunkt på dagen. Kom tidligt op er en belønning i sig selv for mig.

Se også:

zen-productivity ++
Baby Makes Otte: Raising Seks Kids - Del 2, organisation udgave
Email Zen: Clear Out din indbakke
Få Sunde og Fit, del 1
Få Sunde og Fit, del 2 - Udøvelse Edition
My Morning Rutinemæssig
Zen Habits - Danish
Søg på vores website: