Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Danish

Tre enkle ændringer Få Fit og Green på samme tid


Få fit og grøn på samme tid.

Post skrevet af Leo Babauta . Følg mig på Kvidre .

Jeg har forsøgt at ændre mit liv til det bedre for et stykke tid nu, herunder forenkling, få montør og sundere, og forsøger at få grønnere - og i de sidste par måneder har jeg gjort en masse forskning i nedbringe min carbon footprint såvel.

Og selv om der er hundredvis eller endda tusindvis af ting, vi kan gøre for at mindske de ressourcer, vi forbruger og emissioner, vi producerer, jeg har været fokus på tre områder, der (blandt) de største konsekvenser.

En af de største ting, jeg har bemærket, er, at disse tre ændringer ikke kun hjælpe dig med at blive grønnere, men kan gå langt i retning af at forbedre dit helbred (og hjælpe dig til at være mere sparsommelig). Going grøn og blive sundere og montør ofte går hånd i hånd.

Og mens jeg er langt fra perfekt, selv i disse tre områder, jeg gerne vil dele nogle af mine tanker og resultater med dig, håber at du vil se nærmere på og måske overveje disse ændringer selv.

1. Human-drevne Transportation. Nemlig, cykle og gå. Mens biler ses som nem, selv de mest miljøvenlige biler bruge op tonsvis af ressourcer (bogstaveligt talt) og bidrage væsentligt til drivhusgasser. Autos er en af de største emissioner bidragydere i de fleste menneskers dagligdag. Selv om ikke alle, der vil gå bilfrie hele tiden, kan vi reducere det beløb, vi bruger biler.

Jeg har været til fods mere, som har Eva og børn, til parker, legepladser, biblioteket, møder, restauranter, film, sådan noget. Walking er en utrolig form for transport - du næsten ikke bruge alle ressourcer eller har nogen emissioner (bortset fra din ånde), og du får virkelig passe rundt (se min Japan tur rapport for yderligere oplysninger om, hvordan jeg mistede vægt fods).

Cykling er noget, som jeg også elsker, selv om jeg er i mellem cykler lige nu og ser ud til en god brugt cykel (jeg foretrækker anvendes, da det betyder jeg er at reducere mængden af ressourcer jeg konsumerer). Cykling for transporten tager nogle at vænne sig til, vil jeg indrømme, men det er en anden fantastisk måde at komme rundt ved at forbruge meget få ressourcer og udsender kun om nul forurening, samtidig med at komme i stor form. Alvorligt, vil jeg varmt anbefale det - prøv det for et par uger, og du vil se, at det er en meget tilfredsstillende måde at leve.

Mass transit, naturligvis, er en anden stor form af transport, men på steder som Guam det er lidt mere vanskeligt, da vi ikke har en meget god transitsystemet. Jeg har prøvet at bruge det og det er meget upraktisk, hvis man er nødt til at være hvor som helst inden for et par timer. Jeg elskede forsendelsessystemet i Tokyo, og ville bruge det hele tiden, hvis jeg boede der.

Try to use human-powered transportation more often — you’ll love it. It really helps put you in touch with the outdoors, and takes you out of the confinement of cars, out of the frustration of traffic, and reduces the amount you spend on gas and maintenance. Someday, I’m going to go bilfrie, and I hope I’ll take all of you with me. :)

2. Vegetarisme eller Veganism. Eller, hvis det lyder for svært ved at starte ved blot at reducere dit kødforbrug. Fra GreenWikia : "Mere jord skal være bragt i landbrugsproduktionen til at producere kød end at producere planteprodukter. Fordi methan de ræbe er 23 gange mere effektivt til at bibeholde varme end CO2, husdyr bidrage mere til den globale opvarmning end alle menneskers transport kombineres. "

Becoming vegetar (og især Veganer) er en af de ændringer, du kan gøre med den største indvirkning på miljøet. Hvis vi alle gav op kød og andre animalske produkter, vi vil have nok mad til (i teorien, i det mindste) foder verden (de fleste af de fødevarer, vi producerer, går til at hæve dyr til kød, mælk og æg), og vi vil drastisk skåret ned på mængden af forurening og drivhusgasemissioner.

Blive vegetar behøver ikke at være vanskeligt - Faktisk kan det være sjovt, hvis du udforske nye fødevarer og etnisk mad. Og samtidig bliver Veganer eller vegetar ikke garanterer, at du vil blive sundere, de fleste vegetarer er sundere (i gennemsnit) end den gennemsnitlige amerikaner. Hvis du udskifter (normalt fedtsyrer) kød og andre animalske produkter med frugt og veggies og hele korn og bælgfrugter, du får sundere. Hvis du erstatte dem med pommes frites og Twinkies, vil du ikke. (Du er velkommen til at argumentere for dette punkt, men du bedes venligst ikke deler info fra miskrediterede Westin Price Foundation - det er virkelig fuld af pseudoscience, vi har haft denne diskussion mange gange før, og jeg ville hellere ikke have links til svigagtig artikler om mit websted.)

Jeg siger ikke, at du er ond, hvis du spiser kød eller drikke mælk, eller, at du nødvendigvis usundt. Det er absolut muligt at spise sundt med animalske produkter i din kost. Men jeg siger, det er noget, du bør overveje, af hensyn til miljøet ... og hvis du får en sundere i mellemtiden, det er en pæn side fordel.

I recently decided to go back to veganism (I’ve been lacto-ovo vegetarian for about 18 months, and was vegan before that) and will write a post about it soon, including some links shared by friends on Kvidre.

3. Forbruge mindre. Det er et temmelig enkel (men ikke nødvendigvis let) skridt, der kan gøre en enorm forskel på alle områder af dit liv: hvor mange ressourcer du forbruge, hvor sund du er, hvor meget du bruger, hvor meget rod, du har. Køb mindre, bruger mindre, spise mindre -- komme væk fra kærlige og købe ting .

Det er interessant, fordi når vi forsøger at blive grønnere, mange af os automatisk kigge til at købe grønne produkter ... hvilket er godt, når du er nødt til at købe noget, men faktisk, købe færre produkter generelt er bedre end at gå ud og købe en flok miljømæssigt genert type produkter.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less moneysåvel.

Ved at forbruge mindre mad, vil du (sandsynligvis) får sundere. Nå, ikke hvis du er undervægtige - har du sandsynligvis brug for mere mad faktisk. Men for dem af os, der har et par ekstra pounds (eller en masse ekstra pounds), spise mindre er lige hvad lægen bestilt. Færre kalorier betyder, at du vil tabe sig, og hvis du føjer til, at en Régimen i gang og cykling, at spise mindre kød og forbruge mere vegetabilske fødevarer, vil du helt sikkert få sundere. At spise mindre mad betyder ikke, er du nødt til at sulte dig selv - bare spise mindre portioner. Spise langsommere og mere mindfully . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resourcessåvel.

Diskuter
Jeg ved, at dette indlæg vil generere en smule kontroversielt - når som helst jeg skrive om sundheds-eller miljømæssige spørgsmål, jeg får en masse sund kritik. :) Så brand væk! Jeg vil meget gerne høre dine tanker.

Min fornemmelse, af den måde, er, at selv hvis jeg er forkert og få forbandet af min dejlige læsere, enhver diskussion om disse spørgsmål er en god ting. Lad os snakke om det, og tænker over det, og dermed gennemføre forandringer.
--
Hvis du kunne lide denne artikel, skal dushare it on del.icio.us, StumbleUpon or Kvidre. Jeg vil sætte pris på det. :)

zen-productivity ++
Sådan Stop fungerer som sådan en stor Baby
Love Life, Ikke Stuff
Tag Masser af Pauser at få flere Udfaerdiget
Væsentlige Motivation Handbook
Den Sunde og Fit Algorithm
Zen Habits - Danish
Søg på vores website: