Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Danish

Zen Mind: Sådan Declutter

En af de ting, der giver mig mest fred er har en ren, enkel hjem. Når jeg vågner om morgenen og gå ud i en stue, der har været decluttered, der har et minimalistisk udseende, og der er ikke junk ligger rundt omkring, der er en ro og glæde, som træder mit hjerte.
Når den [...]


En af de ting, der giver mig mest fred er har en ren, enkel hjem. Når jeg vågner om morgenen og gå ud i en stue, der har været decluttered, der har et minimalistisk udseende, og der er ikke junk ligger rundt omkring, der er en ro og glæde, som træder mit hjerte.

Hvis på den anden side vil jeg gå ud i en stue rodet med legetøj og bøger og ekstra ting over det hele, er det kaos og mit sind er rasende.

Jeg har været en forenkle og en declutterer for år nu (formentlig 8-9 år) og jeg har fået temmelig god til det, men jeg har konstateret, at du er nødt til at holde kommer tilbage til at revidere din clutter hver gang i et stykke tid.

Her er min top decluttering tips:

  • Gør det i små bidder. Braklægning kun 15 minutter til declutter bare en hylde, og når at hylde eller at 15 minutter er gået, fejre din sejr. Derefter tage fat på en anden hylde i 15 minutter næste dag. Erobre et helt skab eller værelse kan være overvældende, og du kan lægge den ud evigt. Hvis det er tilfældet, gør det i baby trin.
  • Der er afsat et par timer til at gøre det. Dette kan synes selvmodsigende at ovenstående tip ... og det er. Det er blot en anden strategi, og jeg sige gøre, hvad virker for dig. Nogle gange, for mig er det en god idé at afsætte en del af en formiddag eller en hel lørdag formiddag, at declutter skabsvegetar eller værelse. Jeg gøre det hele på én gang, og når jeg er færdig, det føles awesome.
  • Tag alt ud af en hylde eller skuffe på én gang. Uanset hvilken af de to ovennævnte strategier, du vælger, bør du fokusere på en skuffe eller en hylde på et tidspunkt, og tømme den helt. Så rent at hylde eller skuffe. Derefter tager bunken og sortere det (se næste tip), og sættes tilbage lige, hvad du vil beholde. Derefter tage fat på de næste hylde eller skuffe.
  • Sorter via din bunke, et element ad gangen, og foretage hurtige beslutninger. Har en papirkurv taske og en give-away box handy. Når du trækker alt ud af en hylde eller skuffe, sortere gennem bunken en ad gangen. Afhentning af et element, og træffe en beslutning: papirkurv, give væk, eller behold. Undlad at sætte det tilbage i bunken. Gøre dette med hele bunken, og snart vil du blive gjort. Hvis du holder sortering gennem bunken, og re-sortering, det vil tage for evigt. Sættes tilbage kun hvad du vil beholde, og lade det pænt.
  • Være nådesløse. Du kan blive en pakning rotte, men sandheden er, vil du aldrig bruge det meste af junk du har akkumuleret. Hvis du ikke har brugt den i det sidste år, slippe af med det. Det er så enkelt. Hvis du kun har brugt det en eller to gange i det sidste år, men kender du ikke vil bruge det i de næste år, slippe af med det. Kaste den, hvis det er unsalvageable, og give den væk, hvis en anden kunne være i stand til at bruge det.
  • Papers? Være nådesløse, unless it’s important. Magasiner, kataloger, junk mail, regninger for mere end et år gamle, notater til dig selv, noter fra andre, gamle arbejde stuff ... kaste det! Den eneste undtagelse er med skatte-relaterede ting, som skal opbevares i syv år, og andre vigtige dokumenter, såsom garantier, fødsel og død og vielsesattester, forsikring, testamenter, og andre vigtige dokumenter, ligesom det. Men du ved dem, når du ser 'em. Ellers kast!
  • Hvis du er på hegnet med en masse ting, skabe et "måske"-boksen.Hvis du ikke kan bære at kaste noget, fordi du måske har brug for det senere, kan du sætte den i feltet, og derefter lukke boksen mærke det, og lægge den i depot (garage, loftsrum, closet), ude af syne. Mest sandsynlige, vil du aldrig åbne at rubrik igen. Hvis det er tilfældet, skal du trække den ud efter seks måneder eller et år, og smide det eller give det væk.
  • Skabe et system til at holde op med rode fra akkumuleringsbetingelser. Der er en grund du har høje stakke af papir over det hele, og de store bunker af legetøj og bøger og tøj. Det er fordi du ikke har et regelmæssigt system til at holde tingene i deres sted, og slippe af med ting, du ikke har brug for. Dette er et emne til en anden dag, men det er noget at tænke over, som du declutter. Du vil aldrig få perfekt, men hvis du tror mere intelligent om, hvordan dit hus fik rodet, måske kan du finde måder at undgå, at det sker igen.
  • Fejre, når du er færdig! Dette er faktisk en generel regel i livet: altid fejre dine resultater, uanset hvor lille. Selv hvis du bare decluttered en skuffe, that's great. Forkæl dig selv med noget lækkert. Åbn at skuffe (eller closet, eller hvad), og beundrer sin enkelhed. Træk vejret dybt og vide, at du har gjort en god ting. Dase i din peacefulness.

Andre stillinger om decluttering andre steder:

Se også:

zen-productivity ++
Opskriften på en flad mave
3 trin til en permanent Clear Skrivebord
Frivilligt arbejde
Hvad er virkelig nødvendigt? En guide til at leve sparsommelig
Hvorfor Zen Vaner?
Zen Habits - Danish
Søg på vores website: