Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Norwegian

Are Your Days Crazy? Ta kontroll

Noen av oss har så hektisk, opptatt gal, kaotiske dagene at vi ikke har tid til å selv vurdere organisering, mål, eller rutiner. Det er når dagene er så gal at du må ta den tiden, og få dager under kontroll.
Det er viktig, for din mentale helse, er mental helse, og produktiviteten. Du bare [...]


Noen av oss har så hektisk, opptatt gal, kaotiske dagene at vi ikke har tid til å selv vurdere organisering, mål, eller rutiner. Det er når dagene er så gal at du må ta den tiden, og få dager under kontroll.

Det er viktig, for din mentale helse, er mental helse, og produktiviteten. Du bare ikke kan være de mest effektive hvis du kjører rundt, putting out fires, og får super stresset i mellomtiden. Ta deg tid til å få denne kontrollen vil utgjøre hele forskjellen i verden.

Slik gjør du det:

  1. Først hevder en blokk med tid til å få kontroll.Ja, vil det ta en time eller to. Ja, du kan finne den tiden. Planlegge en avtale i kalenderen din. Hvis du virkelig ikke kan finne tid i arbeidet dagen, stå opp tidlig, eller gjøre det rett etter jobb. Du finner det tidspunktet hvis du virkelig prøve. Ditt mental helse krever det.
  2. Lag en liste. Har du allerede alle oppgaver på en enkel to-do lister, eller flere neste handling lister fordelt på sammenheng? Hvis ja, er du i forkant av spillet. Hvis ikke, bør dette være ditt første skritt. Samle alle papirer i én innboks (inkludert Post-it, telefon meldinger osv.), og behandle dem, oppføring oppgavene du må gjøre på listen eller lister (se Tre trinn for å Permanently Clear resepsjon ). Men du gjør listen (e) er ikke viktig på dette tidspunktet. Jeg anbefaler GTD-metoden (se Beginner's Guide to GTD ), Men gjøre det som fungerer for deg. Lage en liste over oppgaver som er den første måten å få dem under kontroll.
  3. Planlegg dagen din. Ikke bare i dag, men hver dag. Du trenger noen form for regelmessig for å få ting under kontroll. Timeplanen din vanlige oppgaver i blokker av tid: e-post, samtaler, møter, prosessering innboksen, planlegging tid, skriver, etc. Prøv å ha minst 15-30 minutter ved begynnelsen av hver dag når du planlegger dagen ute i disse blokkene tid. Denne liten tid til planlegging hver dag er en enkel måte å få kontroll. (Se Formål dagen: viktigste oppgave )
  4. Stopp multi-tasking. Dette er sannsynligvis det som gjør dagen i craziest. Du kan ikke bo SANE hvis du sjonglerer en million ting på en gang. Hvis du gjør dette, blir ikke produktiv heller. Fokus på én ting om gangen (se Hvordan IKKE Multi-oppgave ).
  5. Control Incoming Communications. De vil ikke la deg gjøre dette? Du må være selvsikker og kreve kontroll over din egen tid. La andre vet når de kan ringe deg, eller hvor ofte de kan forvente å få svar på epost. Slå av direktemeldinger og chat. Slå av e-postmeldinger og bare se det en gang i timen, eller på noen annen regelmessig. La samtaler går til telefonsvarer. Du bare ikke kan svare raskt på hver eneste celle telefonsamtale, alle e-postene, hver side, hver forespørsel ved skrivebordet. Hvis du må, ta på øretelefonene. Vær tydelig og åpen med andre om tilgjengelighet og de ganger når du ikke kan bli forstyrret. Folk kan ikke alltid være fornøyd med den, men etter en stund, vil de begynne å respektere din tid.
  6. Gjennomgå dag. Satt av litt tid på slutten av dagen til å lese hva du har gjort, sjekk av to-do lister, oppdatere lister med nye elementer, sette ting tilbake der det hører hjemme, klar av skrivebordet, og planlegge for morgendagens . Avreise følelse fornøyd.
  7. Set rutiner. Disse vanlige rutiner er den beste måten å føle kontroll over livet ditt. Jeg har jobbet på en morgen rutine og en kveld rutine at home,ogit also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)ogan end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,ogyour days will be must less stressful.

Se også:

zen-productivity ++
Hvorfor Zen Vaner?
Zen Mind: Slik Declutter
100 måter å ha det gøy med barna Gratis eller Billige
5 Ways GTD hjelper deg å nå dine mål
Alow selv å være glade og stolte over fremgangen din
Zen Habits - Norwegian
Søk i vårt nettsted: