Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Norwegian

Baby Lager Åtte: øker Seks Kids - Del 2, organisasjon edition

Se Del 1 for introduksjon til denne serien.
I del 1 om oppdra seks unger, jeg snakket om økonomi. Det er bare en del av kampen. Mye av det som gjør skaffe så mange unger vanskelig er ren logistikk av det hele. Fra fotball til koret til foreldre-lærer konferanser til bursdag parter ... pokker, bare [...]


Se Del 1 for introduksjon til denne serien.

I Del 1 about raising six kids Jeg snakket om økonomi. Det er bare en del av kampen. Mye av det som gjør skaffe så mange unger vanskelig er ren logistikk av det hele. Fra fotball til koret til foreldre-lærer konferanser til bursdag parter ... pokker, bare å få dem klare i morgen er en øvelse i logistikk planlegging og utførelse.

Min løsning? Vel, jeg har ingen enkle svar, men jeg kan dele det som har bidratt til å holde meg og min kone SANE.

Organisering og planlegging Seks Kids

 • One Kalender at States United States dem alle. Min kone og jeg pleide å ha separate kalendere, sammen med flere skolekalendere, sport tidsplaner, oppslag på skolen, og mer. Siden av våre kjøleskap ble dekket med disse planene, og det var en utfordring å huske alt. Skriv: Google Kalender . Nå kan vi skrive inn alt på en kalender. Vi har egen sub-kalendere for arbeidet mitt, mine personlige ting, min kone ting, ungene og min trening, men det er all vises på en kalender. Nå, når vi får en skole kalenderen eller sportslige plan eller legge merke til noe på skolen, vi raskt inn Gcal. Samme med arbeidet avtaler, møter, kurs, 5Ks og mer. Nå kan vi bare se på kalenderen, fra jobben eller hjemme, og se hva som skjer den dagen eller neste dag.
 • Lære dem å være selvforsynt. Husk, det er lettere og raskere å dusj dem og kle dem selv enn å se dem gjøre de samme oppgavene mye mer langsomt og incompetently. Men prøv med seks barn. Du vil gå gale. Svaret er å lære dem å gjøre ting selv. Det tar litt mer tid først, men innen en måned, vil det mer enn lønne seg. Nå kan våre barn kan ikke bare dusj og kle seg (og plukker ut sine egne klær), men strømmen selv breakfast, clean sitt rom, børste sine tennene, kjemme håret, få ting klart, vaske sine egne retter (vel, ikke yngste to, men den eldste fire). Det eneste jeg gjør om morgenen er løse sine lunsjer og kona strykejern klærne. Min eldste datter, 13, kan stryke klærne også, og hun har lært å hjelpe med babyer og husarbeid. De kan alle gjøre husarbeid også, som feiende og mopping.
 • Plan nok føre tid. Vi pleide å tenke en time for å få klar var nok. Og etter at våre to nye babyer ble født, ble vi for sent til alt. Nå gir vi oss selv mer enn to timer. Mens vi kunne nok bli ferdig i en time, nå våre forberedelser er mye mer avslappet. Og vi mer tid enn før. Vanligvis.
 • Lag en ukentlig middag menyen. Ja, dette er ikke en ny spiss, men det er veldig nyttig. Vi planlegger ut middager for uke - og barna kan lage forslag - og gå og shoppe med at menyen i hånd, og ingrediensene listet ut. Det gjør også ting enklere komme middag gang - ingen beslutninger om å gjøre ... bare piske ut ingredienser og koker den opp.
 • Plan enkle middager. Noe som tar mye tid til å forberede er for mye bråk. Spaghetti, chili, tur, stekt kylling (sunne versjon av hver) er noen av våre kramper.
 • Pack ditt utstyr ved døren. Å ha en sjekkliste for fotball utstyr, eller andre lignende hendelser, er en god idé. Og når du klargjør for neste dag, starter sammenstillingen alle ting ved døren, slik at du har alt, slik at ingenting er glemt. Glemmer noens cleats og måtte snu bilen rundt for å få dem er en smerte.
 • Pack en pose med ekstra klær. Vi holder en liten bære på bagasjen pakket med et par endringer av klær og undertøy for hvert barn stuet bort i bilen. Dersom det er en ulykke, eller noen av barna ønsker å tilbringe natten med besteforeldre, at vesken ville være svært nyttig.
 • Har en familie møte. Jeg skal legge inn mer om dette senere i serien, men det er en god idé å ha hele familien sitte ned en gang i uken og snakke om eventuelle problemer som familien har. Denne kommunikasjon er nøkkelen til å ha en lykkelig familie.
 • Alle bør spise sammen. Vi kan ikke gjøre dette hver dag, men vi prøver å sette seg ned sammen og spise middag som en familie. Det er en god tid til å snakke om hver persons dag.
 • Har du en innboks, og klare det ofte. Alle papirer, regninger, brev, brosjyrer, planer, skole papirene og gå rett inn i våre enkelt innboks. Innboksen bør tømmes hver dag eller annen hver dag - bare plow gjennom, ett element om gangen, noe som gjør en avgjørelse, å handle, registrering og kaste hvert element med en gang. Ikke legg den av eller ting vil haug opp!
 • Lære barna at alt har en plass. Hver ting i huset skal ha en "hjemme". Undervise barna hvor hjemmet er, og få dem i vane å sette det i sitt hjem. De vil aldri bli perfekt på den, men mer at alle gjør dette, desto færre ting gå seg vill. Også, ren når du går å holde huset ganske ren til enhver tid.
 • Declutter ofte . Kvitte seg med søppel i skap, som fyller opp huset, at clutters garasjen. Har faste decluttering dager. Lære dem å gi bort leker og klær til veldedighet. Det er også en god ide å fjerne gamle leker hver gang de får nye på fødselsdager og særlig jul.

Andre deler av denne serien:

zen-productivity ++
2006 år i Review - Et flott år!
2007: My Greatest år noensinne
6 Tips for Commuting til arbeid med sykkel
Oppnå mål med min sønn: Våre Harry Potter Marathon
Baby Lager Åtte: øker Seks Kids - Part 1
Zen Habits - Norwegian
Søk i vårt nettsted: