Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Norwegian

Baby Lager Åtte: øker Seks Kids - Part 1

Sist mars, min kone fødte en vakker jente, Noelle Cayce. Hun ble vår sjette gutt, og i løpet av få år, huset vårt hadde plutselig blitt svært full.
Litt bakgrunn er i rekkefølge: min kone og jeg kom sammen for seks år siden med to barn hver fra tidligere forhold, og [...]

Sist mars, min kone fødte en vakker jente, Noelle Cayce. Hun ble vår sjette gutt, og i løpet av få år, huset vårt hadde plutselig blitt svært full.

Litt bakgrunn er i rekkefølge: min kone og jeg kom sammen for seks år siden med to barn hver fra tidligere forhold, og etter at vi giftet seg i 2003, vi fikk en sønn (Seth Jesaja) i 2004, og nå Noelle i 2006. Vi hvert gikk fra å ha to barn til å ha seks i løpet av tre år.

Skaffe så mange barn på en gang har selvsagt vært en økonomisk utfordring, samt planlegging og organisatorisk utfordring. Det er også blitt en utrolig velsignelse, og jeg planlegger å gjøre en serie innlegg på hvordan det er å reise så mange barn, og noen av mine beste foreldre tips. Dette er den første i serien, og det vil omhandle økonomi.

Den Økonomiseksjonen av øker Seks Kids
Når sønnen min ble født i 2004, min kone og jeg tok beslutningen at hun skulle bli hjemme å ta vare på ham. Da min datter ble født i 2006, har vi besluttet hun skulle fortsette å bo hjemme. Det var en viktig beslutning, og vi er begge veldig glad vi gjorde det. Hun er den beste oppsynsmann langt for våre to barn, og hun har vært i stand til å breastfeed og gjøre alle slags andre ting som bare en mor kan gjøre.

Selvfølgelig er det også vanskeligere for oss økonomisk, men det er verdt ofrene etter min mening. Vi har kuttet ut en rekke kostnader for å kunne leve av min lønn (se Hvordan lagrer jeg ) Og den beslutningen har tvunget oss til å lære å leve frugally. Vi egentlig slitt en stund, men jeg tror vi slå våre skride nå.

Jeg har også jobbet som free-lance skribent på siden, for å gi oss litt ekstra inntekt på toppen av min vanlige lønn.

Her er nøklene til å kunne overleve med seks barn, med bare én ektefelle arbeider:

  • Live frugally. Bo på en lønn (pluss free-lance betale) krever ofrene. Det betyr at du ikke kan spise så mye, eller gå på kino så mye. Vi har bare én bil. Vi skar ut kabelen. Det blir en slags livsstil etter en stund, men det er sikkert vanskelig i begynnelsen.
  • Øk inntekt. Selv om du bare har en lønn, er det mange andre måter å tjene penger på siden, fra arbeider deltid til fritt lansettutstyr til konsulentfirmaet å selge Avon til barnevakt. Ekstra inntekt hjelper mye.
  • Betaling av gjeld, og unngå ytterligere gjeld. Vi hadde et lite problem med gjeld samler, spesielt når vi ikke gjør nok penger til å betale våre regninger. Men vi har reformert våre måter kansellert våre kredittkort, og er nå sakte å betale av våre regninger, én etter én. Når vi er ferdige, vil vi ha mye ekstra penger å spare.
  • Bygg en nødsituasjon fondet.Det er tøft, men det er avgjørende at du sparer penger hver lønning uansett hvor små beløp. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du gjør dette, skar ut noen mindre utgifter, trim andre avbryte kabel eller Netflix eller gym medlemskap eller noe. Finne en måte å lagre. Det er den viktigste delen av din økonomi, spesielt den delen hvor du bygger en nødsituasjon fondet. Du bør bygge den opp til minst NOK 1000, fordi til enhver tid, bilen kan bryte ned eller ditt barn har behov for å gå til sykehuset eller annen form for beredskap som kan skje, og la deg ikke bare uten de nødvendige midler, men finne ut hvilke regninger du kan betale senere, slik at du kan betale for nødssituasjon. Hvis du har spart, kan du betale for disse nødhjelp, uten
  • Budsjett. Jeg vet det er et fryktede tingen for mange, men det trenger ikke være vanskelig. Bare liste ut de vanlige månedlige utgifter (utilities, leie bil, internett, mobiltelefon, osv.) sammen med variable utgifter (dagligvarer, gass, spise ute, osv.) og andre irregulære utgifter som kanskje ikke kommer opp hver måned, men som du vet du trenger en gang (bil reparasjoner, hjem vedlikehold, gaver, medisinsk, etc., fordelt som en månedlig kostnad). Liste din inntekt. Inntekten skal være mer enn utgifter. Hvis ikke, klippe noen utgifter.
  • Automatisere finanser. For alle mine regninger, jeg har dem enten automatisk trekkes (som bilen min betaling og telefon) eller har et vanlig online sjekk gå ut til dem hver måned. Den eneste ting ikke betales online er tingene jeg trenger penger for, som gass og dagligvarer.
  • Konvoluttikonet System. For alt som du ikke kan automatisere online, trekke kontanter hver lønning (i stedet for å bruke minibanker og pådra seg avgifter) for de utgifter og sette dem i separate konvolutter. Jeg har tre: dagligvarer, gass og utgifter (alt fra spising til barna skole ting). Når pengene renner ut i konvolutten, kan du ikke bruke lenger til neste lønning. Det er en enkel måte å holde oversikt over hvor mye du har igjen, i stedet for guesstimating og trekker for mye eller lading for mye.
  • Finn gratis måter å ha det gøy med barna. Mens vi gjør ofrer, og våre barn har å gjøre ofrene også, det betyr ikke at vi ikke kan få en flott tid med dem. Vi planlegger en Family Day hver søndag, når vi alle gjør ting sammen som vi elsker å gjøre, som å lese, se filmer (vi gjerne leie DVDer å spare penger), spiller sport, gå til en park, spille brettspill, gå til stranden , besøke familie, eller gjør en masse andre gratis eller billige ting. Moro trenger ikke å koste mye.
  • Planlegge. Hvis du kjenner noen fødselsdag kommer opp, plan for det, slik at du ikke scrambling for å finne penger til å kjøpe en gave. Samme med skolen utgifter, som feltet reise penger eller skole bilder. Våre barn er også involvert i sport, så vi må planlegge for uniformer og cleats og mer. Tenk fram til hva du må, så du ikke blakk når utgiftene kommer opp.
  • Behandle familien din en gang i en stund. Mens mange morsomme ting er gratis, noen ganger må du splurge. Ta barna ut til en film eller en restaurant. Vårt favoritt splurge går til et badeland. Sist vi kjørte inn i et par hundre ekstra dollar, og i stedet for å være ansvarlig og lønner seg mer gjeld eller lagre den, vi leide et rom på et hotell med en flott badeland, og tilbrakte to dager det har en blast med barna. Andre ganger vil vi bare behandler dem til iskrem koner eller noe.

Andre deler av denne serien:

Se også:

zen-productivity ++
10 Tips for Avslutte Smoking
2006 år i Review - Et flott år!
2007: My Greatest år noensinne
6 Tips for Commuting til arbeid med sykkel
Oppnå mål med min sønn: Våre Harry Potter Marathon
Zen Habits - Norwegian
Søk i vårt nettsted: