Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Norwegian

Få sunn og Fit, del 1

JD over på en av mine favoritt finans blogger Get Rich Sakte, postet nylig om hvordan han brukte et wellness coach for å få sunnere og montør. Han deler sine erfaringer og noen gode tips, og jeg anbefaler en lese.
Det fikk meg til å tenke: Jeg har lært mye i løpet av det siste året, fra lesing og fra [...]


JD over på en av mine favoritt finans blogger Get Rich Sakte , Postet nylig om hvordan han brukt en wellness coach for å få sunnere og montør . Han deler sine erfaringer og noen gode tips, og jeg anbefaler en lese.

Det fikk meg til å tenke: Jeg har lært mye i løpet av det siste året, fra lesing og prøving og feiling, at jeg kunne være en anstendig coach meg med litt mer trening. Jeg tror ikke det er noe jeg vil virkelig gjennomføre, men jeg trodde jeg ville dele noen ting jeg har lært.

I dag vil jeg se på den første delen av å bli sunnere og montør - spise sunt. (Se ogsåSe Del 2 av Getting Sunn og Fit - Exercise Edition)

Regler for Eating Healthy

Spise sunt er noe mange av oss ønsker å gjøre, men vi har en så vanskelig tid på grunn av fristelser hjemme og jobb og på veien. Jeg skal ikke lyve og si at å gjøre endringer i ditt kosthold er lett, men jeg vil rådemotå gjøre drastiske endringer i favør av å gradvis endres.

For eksempel, jeg spiser ganske sunt nå, men min nåværende kosthold er en cumulation små endringene jeg har gjort over tid. Jeg startet å spise slankere meats, og prøver å inkorporere mer frukt og veggies. Da jeg lagt i sunnere frokost korn, havremel, hele korn brød. Jeg byttet til lavere fett melk og andre lav-fett alternativer. Jeg spiste mer nøtter, og prøvd ting som lin frø. Etter hvert fikk jeg en ganske sunn diett (bortsett fra godterier), men da jeg ble vegetarianer. Jeg kuttet ut kjøtt fullstendig, inkludert kylling og fisk. Etterhvert begynte jeg å fase ut meieri og egg, og begynte å bruke soymilk og soya produkter. Jeg sakte prøvd ut vegan oppskrifter, til det punkt at jeg nå nesten 100% vegan, og elsker hvert minutt av det. Det siste jeg har blitt prøver å kutte ut koffein og søtsaker, men gradvis. Hvis du prøver å kutte en liten ting på en gang, til slutt vil du bli vant til endring og det vil bli normalt for deg. Deretter gjenta prosessen.

Healthy Eating Regel # 1: Velg en eller to ting for å endre om kosthold og begynne bare med dem. Hver uke eller to, prøve noe sunt og inkludere det i daglig eller ukentlig menyen.

En annen ting jeg har lært er at når jeg prøver å kutte ut noe dårlig, hjelper det å erstatte det med noe sunt og velsmakende at jeg kommer til å nyte. Som koffein - Jeg kuttet ut kaffe og erstatte den med vann. Jeg gjorde det før med Colas (selv om jeg vil ha en sporadisk cola nå, men nesten like ofte). Jeg elsker å drikke vann i stedet for den mer sugary ting. Jeg byttet ut melk med mye sunnere soya melk, og nå er jeg elsker soya melk. Samme med Veggie burgere, sunn frokostblanding, hele korn brødet og mer. Finne sunne alternativer som du liker - lage en liste og holde dem i nærheten.

Healthy Eating Regel # 2: Når du klippe ut noe dårlig fra dietten, erstatte den med noe sunnere og velsmakende.

Jeg har også lært å innføre en rekke ikke bare frukt og grønnsaker, men nøtter, kalsium-rik mat (som soymilk, kalsium-forsterkede OJ og tofu, mandler og leafy greener), matvarer med god fett (for eksempel olivenolje, flaxseeds, mandler, etc), høy protein men mager mat (som tofu, soya protein, nøtter, bønner) og høyt fiber mat. Hva jeg unngå, som pesten, er noe høyt i mettet fett eller for sugary (som jeg sa, jeg kutte ut dette mer og mer nå).

Healthy Eating Regel # 3: Den første til å kutte ut er stekt, fatty matvarer (for eksempel McDonald's) og ting som er for sugary (donuts, Colas, candy) og annen junk food. Ikke kutt ut, men begynner å fase det ut gradvis og erstatte det med sunnere, velsmakende ting (se de to første reglene).

Et annet viktig begrep er å spise små porsjoner. Jeg pleide å haug min plate høy, men det er en sikker måte å fatness. Jeg sakte cut back on my deler ved å legge sunn snacks mellom måltider. Nøkkelen her er å planlegge det slik at du ikke bare ha tre ruter, men kanskje en yoghurt i mellom, og frukter, eller i stedet for å ha en stor lunsj, gjør det jeg gjør og har to mindre smørbrød.

Healthy Eating Regel # 4: Spis mindre porsjoner og oftere i løpet av dagen. Hvis du venter til du er virkelig sulten, vil du gris ut.

Dette fører meg til en annen stor konseptet: hvis du ikke skal på veien, må du planlegge fremover, eller vil du ende opp med å spise noe praktisk (les: fast food), som ikke vil bli så sunn og vil definitivt dyrere. Når du går dagligvare butikker, se etter sunn snacks som du liker og pakke dem når du går til jobben eller på veien. Blue korn chips, nøtter, rosiner, frukt, veggies, lav-fett pretzels og liknende er gode ting å pakke og lett bærbar.

Healthy Eating Regel # 5: Pack sunn snacks du kan ta med deg, og planlegge måltider når du går på veien.

Nok et viktig punkt: dette vil ikke gjøre en merkbar forskjell med en gang, i alle fall ikke på waistline. Losing weight - særlig fett - bør ikke skje over natten, eller vil du enkelt få den tilbake. Vær tålmodig, og tenke langsiktig. Ser ikke for raske løsninger.

Healthy Eating Regel # 6: Sett langsiktige mål, og ikke forvent raske resultater. Vær tålmodig!

Det finnes mange flere tips, men disse er de grunnleggende reglene for å spise sunt, som er grunnlaget for å få plass. Innlemme disse reglene en om gangen, sakte, og du vil se en stor endring over tid. Du vil elske deg for det!

Se Del 2 av Getting Sunn og Fit - Exercise Edition .
Sealso:

 • Prøver å spise sunnere? Foreta livsstil endringer, og har en utro dag
 • Helse Tips: Prøv å spise vegetarisk iblant
 • 6 Tips for Commuting til arbeid med sykkel
 • zen-productivity ++
  6 Tips for Commuting til arbeid med sykkel
  Oppnå mål med min sønn: Våre Harry Potter Marathon
  Baby Lager Åtte: øker Seks Kids - Part 1
  Baby Lager Åtte: øker Seks Kids - Del 2, organisasjon edition
  Epost Zen: Tøm ut Innboks
  Zen Habits - Norwegian
  Søk i vårt nettsted: