Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Norwegian

Hva er virkelig nødvendig? En guide til å leve sparsommelig

En aktiv søken etter meg, og en som jeg fornye dette året, er å eliminere alt som er unødvendig fra livet mitt. Nå kan du lese dette og tenke at jeg klipper alt moro fra livet mitt, men det er ikke sant. La meg forklare.
Det første spørsmålet i denne søken, selvfølgelig er det [...]

En aktiv søken etter meg, og en som jeg fornye dette året, er å eliminere alt som er unødvendig fra livet mitt. Nå kan du lese dette og tenke at jeg klipper alt moro fra livet mitt, men det er ikke sant. La meg forklare.

Det første spørsmålet i denne søken, selvfølgelig, er hva betyr "nødvendig" betyr? Vi må først undersøke hva ting er nødvendig ... og det første spørsmålet i denne undersøkelsen er ... nødvendig for hva? Hva er den egentlige målet? Mitt svar, som vil være annerledes enn andre, er nødvendig for et lykkelig liv. "

Denne definisjonen, så vil inkludere mange ting utenom det grunnleggende om klær, ly og mat. Jeg kan ikke ha et godt forhold til min kone for å overleve, men det er nødvendig for meg å være glad i livet (jeg har funnet). Samme med mitt barn. Å være glad, jeg må utvikle et godt forhold til dem, gjøre dem glade, og tilbringe tid med dem.

Men det betyr ikke at alt jeg gjør med dem regnes som nødvendig. Jeg kan være fornøyd med mine barn bare ved å gå til en gratis park - Jeg trenger ikke å kjøpe dem ting hele tiden, eller gå kostbar underholdning (som filmer, The Mall, eller waterparks).

Likeledes må vi spise, men vi trenger ikke å spise junk food. Oppfylt, kan du si at godteri eller pommes frites, gjøre deg lykkelig. Vel, det er nøkkelen til hele denne øvelsen: Har du virkelig trenger noe å være lykkelig? Og enda mer, trenger du det på daglig basis, eller kan det være en sporadisk behandling?

Kaffe og sjokolade er to nylige eksempler for meg. Jeg elsker begge deler. Mye. Men jeg er avhengige av dem (på grunn av koffein), og som gjør meg vil ha dem mer enn jeg virkelig trenger dem for å være lykkelig. Så Jeg prøver å skjære dem ut Iallfall for nå. Jeg tror senere, etter at jeg kick av vane, jeg kan nyte de tingene som en behandler, en gang på en stund, uten lapsing i avhengighet.

Andre ting jeg kan klippe ut (unntatt som behandler):

  • Going to filmer (jeg sjelden gjør dette lenger)
  • Søtsaker, som kaker eller bakt varer eller candies (rarer nå, men likevel en stor fristelse)
  • leketøy (gizmoer og gadgets som er gøy, men ikke nødvendig - som en mp3-spiller)
  • nye bøker (jeg prøver å kjøpe brukt nå, eller handel em)
  • spise ute (har vært å prøve å redusere, men likevel forfalle mer enn jeg burde)

Og noen ting jeg må tenke grundig:

  • kabel internett (jeg har dette på jobben - det er fint her hjemme, men jeg er ikke sikker på om det er nødvendig)
  • mobiltelefon (Jeg trenger den ikke for mye - det er praktisk, men det er sjelden at jeg virkelig trenger det)

Sett under ett, Jeg har kuttet ut mye allerede , Og jeg er veldig fornøyd med enkelhet jeg har laget så langt. Jeg har mye mer å gjøre, men det er prosessen som jeg liker, ikke det ferdige produkt.

Noen siste innlegg om dette emnet et annet sted:

Se også:

zen-productivity ++
Mind Like Water
Min GTD Gjennomføring
Oppskrift på en flat Magen
3 trinn i en permanent Clear resepsjon
Volunteering_
Zen Habits - Norwegian
Søk i vårt nettsted: