Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Norwegian

Hva Google Chrome OS betyr for Computing


Bilde stjålet fra Fast .

Innlegg skrevet av Leo Babauta . Følg meg på Twitter .

Jeg har ikke ofte skrive om tekniske problemer, men så mye er skrevet om Google Chrome OS kunngjøring Jeg trodde jeg skulle veie i.

På overflaten, utlysningen av en Google-operativsystemet ser ut til mange som en sjanse til rivalen Microsoft, et angrep på MS sin kjernevirksomhet. Men de som har følgende Googles trekk vet at det er mer enn det - det er en (forventet) utviklingen i Googles langsiktige strategi.

Google går alt online, og jeg tror dette er fremtiden for databehandling. Desktop modell av databehandling - Microsoft epoken - kommer til slutt. Det vil ta noen år, men det vil skje.

Den gamle modellen
For årene OS har brukt skrivebordet analogi med mapper og filer, alle lagret i en stor fil kabinett (harddisken). Og applikasjoner som Word har kjørt fra harddisken.

Hva dette har medført, er at for å sikre mot PC-krasj (som er til slutt uunngåelig), har du hatt til å sikkerhetskopiere filene dine til en ekstern disk (en annen stasjon, en CD-ROM, etc.). Det har også betydd hodepine når det gjelder å få tilgang til filer og programmer fra flere maskiner - du må lagre og synkronisere filer hele tiden, og kjøpe og installere flere kopier av programmene.

Det er også betydd mye hodepine når det gjelder å organisere og finne filer og dele dem med andre mennesker (dette måtte gjøres ved hjelp av disketter / CD-plater, eller mer nylig, e-postvedlegg).

Endelig, operativsystemer, forsøker å gjøre alt, har blitt oppsvulmet og treg, tar opp mye av maskinens prosessorkraft, minne og lagring.

Den nye modellen
Googles modell er basert på tilkobling til Internett, en modell som var utenkelig for ti år siden og har bare vært veldig levedyktig i de siste årene som nesten alle har høyhastighets-tilkoblinger og Wi-Fi eller mobil tilgang.

Google har flyttet programmer, og stadig våre filer til nettet (eller sky). Det startet med Gmail suksess - en rask, kraftig online e app som slår desktop e apps hendene ned. Det utvidet med en rekke enkle web apps:Google Kalender, Dokumenter og regneark, Google Reader, Picasa for bilder, eventuelt YouTube for video, Blogger for skriving for Internett, og mer.

Disse programmene er lette, men kraftig. De er ikke som funksjon rike som desktop apps, men her er det mange kritikere ikke forstår:i dagens (og morgendagens) computing verden,de trenger ikke å være.

Mens næringslivet har lenge brukt Microsoft Word til å lage detaljrike dokumenter full av formatering og tabeller, en stadig mer mobil verden ikke bryr seg om noe av det. Vi sender e-post og tekstmeldinger og tweets og meldinger på Facebook og fora og andre sosiale medier - uten formatering i det hele tatt. Vi gjør blogginnleggene som har fet og kursiv og lenker og bilder og videoer og ikke mye mer i form av formatering av tekst.

Vi trenger ikke funksjonsrike oppsvulmet Microsoft Word lenger. Nor Excel, med 2 millioner funksjoner, eller PowerPoint (som liker å se på lysbilder?). Husk, det er fortsatt noen stor desktop apps som folk bruker, for foto-og videoredigering, og mye mer ... men de fleste av oss trenger ikke disse. Vi trenger å kommunisere enkelt og raskt, uten å slite.

Web apps samsvarer ikke med stasjonære apps ... men det er bra for de fleste av oss som bruker de nye computing modellen.

Web apps er lett og rask. De lagrer alle filene dine på nettet, så du trenger ikke å bekymre deg synkronisere dem eller bære rundt CDer eller flash-stasjoner eller sikkerhetskopiering. Du kan dele med hvem du vil, eller alle, med et klikk.

Dette er hva computing verden blir, og vil i mange år. Google har drevet disse endringene, og når den annonserte Chrome nettleser fjor, som var en åpenbar bevege å gjøre leseren håndtere web apps bedre.

The Chrome OS er en åpenbar flytte for å gjøre datamaskiner omgå den gamle modellen av desktop-programmer og filer og mapper, og gå direkte til web, web-programmer og Internett-filer. Chrome OS vil være lett og rask (som Chrome nettleser), det vil funksjonen web apps og ikke mye annet, og det vil være helt i samsvar med hvordan flere og flere av oss bruker nettet - med mobilitet, hastighet, dele og tilkobling i tankene.

Hvorfor Google Music er det neste logiske trinn
Hvis du lese Google Chrome OS utlysing nøye, ser du et interessant element:

"[Personer] ønsker at data skal være tilgjengelige for dem uansett hvor de er og ikke være redd for å miste datamaskinen eller glemme å sikkerhetskopiere filer."

Dette åpenbart betyr Google OS vil lagre alle filene på nettet - så folk trenger ikke å bekymre deg for sikkerhetskopiering av filer, og hvis de mister sin datamaskin, ingenting vil virkelig gå tapt.

Og som gir mening, med tanke på at Google har flyttet nesten alle filene dine på nettet hvis du bruker Internett Apps:e-postmeldinger, bilder (i Picasa), videoer (på YouTube), dokumenter (Google Docs & Spreadsheets), selv PDFer nå.

Nesten alle filene dine.

Den gjennomsnittlige brukeren har en annen type fil, skjønt:MP3s. Klart det, jeg vet det er mange andre typer filer, men jeg er bare opptatt av hva folk flest bruker datamaskiner for disse dager - e-post, elektronisk lesing og sosiale saker, video, bilder, musikk. Og Google har ikke flyttet musikk på nettet ennå.

Det finnes allerede sider som gjør dette, men de er ikke Google. Så enten Google vil kjøpe en av de elektroniske nettsteder (som det gjorde med YouTube og Blogger og Writely, som ble Google Docs) eller det vil skape sitt eget.

Ditt MP3s vil bli lagret elektronisk, og du vil kunne spille dem fra hvor som helst. Dette vil fullføre Googles mål om å holde alle filene dine på nettet.

Bekymringer:Tilkobling og personvern
Det er hovedsakelig to bekymringer som folk har når cloud computing eller web apps bringes opp, så vi bør snakke om dem kort:

1. Hva om du ikke er koblet til skyen?Du kan miste internett og mister tilgang til filene dine. Dette er ikke et problem for de fleste av oss, som vi nesten alltid tilkoblet, mer og mer hvert år, særlig med data planer på mobile enheter (ala iPhone). Google har imidlertid allerede å møte dette problemet med Google Gears og HTML5 - vil du kunne få tilgang til dine filer og bruke web-applikasjoner, selv når du er frakoblet.

2. Må jeg virkelig ønsker at Google skal ha alle mine filer og info?Dette er en gyldig personvern bekymring, og jeg har ikke noe svar. Min personlige følelse er at jeg ikke har noen data som jeg er veldig bekymret for å miste eller som kan bli offentlig. I svært tvil Google kan være interessert i å bla gjennom filene mine, så de er ikke så veldig interessant. Og hvis Google bruker dataene til å tjene opp bedre annonser ... hva skal jeg bry deg? Jeg kan ikke se på annonsene sine uansett.

Men jeg forstår Bekymringer for personvernet . Det kan vise seg å være en viktig sak, eller det kan være noe vi lære oss å leve med, som vi har med mange andre personopplysninger (regjeringen å ha tilgang til vår finansielle data, Microsoft får informasjon fra våre datamaskiner, osv.).

Oppdatering: Mer informasjon om Chrome .
--
For de som er interessert i å skape kraftige webvideo:Check out a toolkit at WebWarriorTools on Making Web Video som selger . I hovedsak er det en omfattende undervisningsverktøy om alt alt du trenger for å lage video som gir en effekt. Det er en stor ressurs for mennesker med blogger eller produkter som vil lære å bruke video for å øke abonnenter eller salg.

The toolkit lanseres om et par dager, og inntil da er det et pre-salg som synker prisen fra $ 67 til $ 49 (32% avslag).

zen-productivity ++
Love Life, Not Stuff
Ta Masse Breaks å få mer Done
The Essential Motivasjon Handbook
Sunne og Fit algoritme
Tre enkle å komme i form og Green samtidig
Zen Habits - Norwegian
Søk i vårt nettsted: