Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Norwegian

Hvordan jeg ble en tidlig Riser

Jeg vet, Steve Pavlina har gjort dette allerede, men jeg har funnet ut at waking tidlig har vært en av de beste tingene jeg har gjort i fjor, og jeg trodde jeg ville dele mine tips. Jeg har akkurat lagt ut om morgenen rutine, og tenkte du ville like å vite hvordan jeg får opp på 4:30
For [...]


Jeg vet, Steve Pavlina har gjort dette allerede , Men jeg har funnet ut at waking tidlig har vært en av de beste tingene jeg har gjort i fjor, og jeg trodde jeg ville dele mine tips. Jeg bare postet om morgenen rutine , Og tenkte du ville like å vite hvordan jeg får opp på 4:30

I mange år var jeg en sen riser. Jeg elsket å sove i. Deretter ting forandret seg, fordi jeg måtte våkne mellom 6-6:30 am å fikse min barnas lunsjer og få dem klare for skolen. Men i fjor, da jeg bestemte meg for å trene på min første maraton, bestemte jeg meg for at jeg trengte for å begynne i morgen hvis jeg skulle ha noe tid for min familie.

Så jeg satt ut for å gjøre waking opp tidlig en vane. Jeg begynte med å komme opp på 5:30, og ved 5 am Når det ble en vane, og jeg hadde til å våkne opp til 4 am eller 3:30 for tidlig lange løp, det var ikke problemet. Og sist november, da jeg bestemte meg for å delta i NaNoWriMo , Bestemte jeg meg for å få opp til 4 am å skrive i minst en time om dagen. Nå som jeg avsluttet som novel-skriving mål, jeg trenger ikke å vekke at tidlig lenger, men har avgjort om et lykkelig kompromiss av waking på 4:30 Noen dager, når jeg er virkelig lei (hvis jeg går i dvale sent), vil jeg våkner på 5:00 eller 5:30, men det er likevel tidligere enn jeg pleide å våkne.

Her er mitt tips for å bli en tidlig riser:

  • Ikke gjør drastiske endringer. Begynn sakte, med waking bare 15-30 minutter tidligere enn vanlig. Bli vant til dette i noen dager. Deretter kuttes tilbake en annen 15 minutter. Gjør dette gradvis til du kommer til målet tid.
  • Tillat deg selv å sove tidligere. Du kan bli brukt til å holde opp sent, kanskje se på TV eller surfer på Internett. Men hvis du fortsette denne vanen, men prøver å få opp tidligere, før eller senere en skal gi. Og hvis det er tidlig stiger som gir, vil du krasje og sove sent og måtte starte på nytt.Jeg foreslår at du går til sengs tidligere, selv om du ikke tror du vil sove, og lese mens du er i seng. Hvis du er veldig sliten, du kanskje sovner mye fortere enn du tror.
  • Sett Klokkealarmen langt fra deg seng. Hvis det er rett ved siden av sengen, får slått den av eller trykk snooze. Aldri hit snooze. Hvis det er langt fra sengen, må du komme ut av sengen for å stenge det av. Da er du ute. Nå må bare holde opp.
  • Gå ut av soverommet så snart du slår du av alarmen. Ikke tillat deg selv å rationalize tilbake til sengs. Bare tvinge deg til å gå ut av rommet. Min vane å snuble i bad og gå tisse. Av den tiden jeg har gjort det, og spyles toalettet og vasket hendene mine og så på meg stygge krus i speilet, jeg er våken nok til å møte dagen.
  • Ikke rationalize. Hvis du lar hjernen din til å snakke deg ut av å få opp tidlig, vil du aldri gjøre det. Gjør ikke komme tilbake i seng et alternativ.
  • Tillat deg selv å sove i gang en stund. Til tross for hva jeg sa i forrige punkt, en gang på en stund er det godt å sove i. Så lenge det ikke er en vanlig ting. Jeg gjør det kanskje en gang i uken eller så.
  • Foreta waking opp tidlig en belønning. Ja, det kan virke ved første at du tvinge deg selv til å gjøre noe vanskelig, men hvis du gjør det behagelige, snart vil du se frem til waking opp tidlig. Min belønning pleide å være å lage en varm kopp kaffe og lese en bok. Jeg har nylig kuttet ut kaffe , Men jeg fremdeles liker å lese min bok. Andre belønninger kan være en god behandling for frokost (smoothies! Yum!) Eller se soloppgang, eller meditere. Finn noe som er behagelige for deg, og tillate deg selv å gjøre det som en del av morgenen rutine.
  • Dra nytte av all den ekstra tid. Ikke våkne en time eller to tidlig bare for å lese bloggene dine, med mindre det er et viktig mål for din. Ikke våkner tidlig og avfall som ekstra tid. Få en jump start på dagen! Jeg liker å bruke den tiden for å få et forsprang på å forberede meg barnas lunsjer, på planlegging for resten av dagen (da jeg satt meg MITs) på utøvelse eller meditere, og i lesing. Av tiden 6:30 ruller rundt, jeg har gjort mer enn mange mennesker gjør hele dagen.
  • Enjoy the break of Dawn! Så mye som du kan se utenfor (eller bedre ennå, kommer ut!) Og se på himmelen slå lyset. Det er vakkert. Og det er stille og fredelig. Det er nå min favoritt tidspunkt. Komme opp tidlig er en belønning i seg selv for meg.

Se også:

zen-productivity ++
Baby Lager Åtte: øker Seks Kids - Del 2, organisasjon edition
Epost Zen: Tøm ut Innboks
Få sunn og Fit, del 1
Få sunn og Fit, Part 2 - Oppgave Edition
My Morning Rutine
Zen Habits - Norwegian
Søk i vårt nettsted: