Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Norwegian

Tre enkle å komme i form og Green samtidig


Kom i form og grønt samtidig.

Innlegg skrevet av Leo Babauta . Følg meg på Twitter .

Jeg har blitt prøver å endre livet til det bedre for en stund nå, også forenkle, få montør og sunnere, og prøver å bli grønnere - og i de siste månedene jeg har gjort mye forskning i redusere min carbon footprint også.

Og mens det er hundrevis eller kanskje tusenvis av ting vi kan gjøre for å redusere ressursene vi forbruker og utslippene vi produserer, jeg har vært fokus på tre områder som (blant) det største virkninger.

En av de største tingene jeg har lagt merke til er at disse tre endringene ikke bare hjelpe deg til å bli grønnere, men kan gå en lang vei mot bedre helse (og hjelpe deg å bli mer sparsommelig). Going grønne og blir sunnere og montør ofte går hånd i hånd.

Og mens jeg er langt fra perfekt, selv i disse tre områdene, vil jeg gjerne dele noen av mine tanker og funn med deg, i håp at du vil se nærmere og kanskje vurdere disse endringene selv.

1. Human-powered Transport. Nemlig, sykling og turgåing. Mens bilene blir sett på som hensiktsmessig, selv de grønneste bilene bruke opp tonnevis av ressurser (bokstavelig talt) og bidrar sterkt til drivhus utslipp. Autos er en av de største utslippene bidragsytere i de fleste daglige liv. Selv om ikke alle kommer til å gå bilfrie hele tiden, kan vi redusere mengden vi bruker biler.

Jeg har vært walking mer, som har Eva og barn, til parker, lekeplasser, biblioteket, møter, restauranter, filmer, ting som det. Turgåing er en fantastisk form for transport - du neppe bruke noen ressurser eller har noen utslipp (unntatt pusten), og du får virkelig passer vandre rundt (se min Japan tur rapport for mer om hvordan jeg mistet vekt walking).

Sykling er noe jeg også glad i, selv om jeg er i mellom sykler nå, og leter etter en god brukt sykkel (jeg foretrekker brukt som betyr Jeg redusere mengden ressurser jeg bruker). Sykling for transport tar noen få brukt til, jeg skal innrømme, men det er en fantastisk måte å komme seg rundt ved å konsumere svært få ressurser og Emitting omtrent null forurensing, samtidig i stor form. Seriøst, jeg anbefaler dette - prøv et par uker, og vil du se at det er en svært tilfredsstillende måte å leve.

Mass Transit, er selvfølgelig en stor form for transport, men på steder som Guam det litt vanskeligere ettersom vi ikke har en veldig god transit system. Jeg har prøvd å bruke det og det er svært upraktisk hvis du må være hvor som helst innen et par timer. Jeg elsket transit system i Tokyo, imidlertid, og ville bruke det hele tiden når jeg bodde der.

Try to use human-powered transportation more often — you’ll love it. It really helps put you in touch with the outdoors, and takes you out of the confinement of cars, out of the frustration of traffic, and reduces the amount you spend on gas and maintenance. Someday, I’m going to go bilfrie, and I hope I’ll take all of you with me. :)

2. Vegetarianism eller Veganism. Eller, hvis det høres for vanskelig å starte med bare reduserer kjøtt forbruk. Fra GreenWikia : "Flere land har å bli satt i landbruket produksjon for å produsere kjøtt enn for å produsere planter produkter. Fordi metan de oppstøt er 23 ganger mer effektivt til å holde på varmen enn CO2, husdyr bidrar mer til global oppvarming enn alle menneskelige transport kombinert.

Å bli vegetarianer (og særlig vegan) er en av de endringer du kan gjøre med den største innvirkningen på miljøet. Hvis vi alle ga opp kjøtt og andre animalske produkter, vi vil ha nok mat til (teoretisk, minst) feed verden (mesteparten av maten vi produserer går til å heve dyr for kjøtt, melk og egg), og vi vil drastisk redusere mengden forurensning og drivhus utslipp.

Å bli vegetarianer trenger ikke være vanskelig - Faktisk kan det bli mye moro hvis du utforske nye matvarer og etniske cuisines. Og samtidig bli veganer eller vegetarianer ikke garantere at du vil bli sunnere, de fleste vegetarianere er sunnere (i gjennomsnitt) enn den gjennomsnittlige amerikaner. Hvis du erstatter (vanligvis fatty) kjøtt og andre animalske produkter med frukt og veggies og hele korn og belgfrukter, får du sunnere. Hvis du erstatter dem med pommes frites og Twinkies, vil du ikke. (Gjerne diskutere dette punktet, men kan du ikke dele informasjon fra discredited Westin Pris Foundation - det er virkelig full av pseudoscience, vi har hatt denne diskusjonen mange ganger før, og jeg vil heller ikke ha koblinger til svindlersk artikler om webområdet mitt.)

Jeg sier ikke at du er ond hvis du spiser kjøtt eller drikker melk, eller at du nødvendigvis usunn. Det er definitivt mulig å spise sunt med animalske produkter i kostholdet. Men jeg sier det er noe du bør vurdere, for skyld av miljøet ... og hvis du får sunnere i mellomtiden, det er en fin side fordel.

Jeg har nylig besluttet å gå tilbake til veganism (jeg har vært lacto-Dette vegetarianer i ca 18 måneder, og var vegan før dette), og vil skrive et innlegg om det snart, inkludert noen koblinger deles av venner på Twitter.

3. Forbruker Mindre. Dette er en ganske enkel (men ikke nødvendigvis lett) skritt som kan gjøre en stor forskjell i alle områder av livet ditt: hvor mange ressurser du bruker, hvor frisk du er, hvor mye du bruker, hvor mye rot du har. Kjøp mindre, bruker mindre, spise mindre -- komme vekk fra gode og kjøpe ting .

Det er interessant fordi når vi prøver å bli grønnere, mange av oss automatisk se til å kjøpe grønne produkter ... det er bra, når du har å kjøpe noe, men faktisk, kjøpe færre produkter overordnede er bedre enn å gå ut og kjøpe en haug av miljøfarlige -bevisst type produkter.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less moneyogså.

Som forbruker mindre mat, vil du (sannsynligvis) få sunnere. Vel, ikke hvis du er underweight - du sannsynligvis trenger mer mat faktisk. Men for de av oss som har litt ekstra pounds (eller mye ekstra pounds), spise mindre er akkurat hva legen bestilt. Færre calories betyr at du mister vekt, og hvis du legger til at en diett av gange og sykling, spise mindre kjøtt og konsumere mer plante mat, vil du definitivt få sunnere. Spise mindre mat betyr ikke at du trenger å sulte deg selv - bare spise mindre porsjoner. Spis langsommere og mer mindfully . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resourcesogså.

Diskuter
Jeg vet at dette innlegget vil generere litt kontroversielt - når jeg skriver om helse eller miljø, får jeg en masse sunn kritikk. :) Så brann unna! Jeg vil gjerne høre dine synspunkter.

Min følelse, forresten, er at selv om jeg er galt og få blasted med min kjære lesere, noen diskusjon om disse spørsmålene er en god ting. La oss snakke om det, og tenker på det, og da effekten endres.
--
Hvis du likte denne artikkelen, kan dudele den på del.icio.us, StumbleUpon eller Twitter. Jeg vil sette pris på det. :)

zen-productivity ++
Hvordan Stopp Fungerende Som en så stor Baby
Love Life, Not Stuff
Ta Masse Breaks å få mer Done
The Essential Motivasjon Handbook
Sunne og Fit algoritme
Zen Habits - Norwegian
Søk i vårt nettsted: