Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Norwegian

Zen Mind: Slik Declutter

En av de tingene som gir meg mest fred er en ren, enkel hjem. Når jeg våkner om morgenen og gå ut i en stue som er decluttered, som har en minimalistisk utseende, og det er ikke søppel liggende rundt, er det en rolig og glede som trer mitt hjerte.
Når, på [...]


En av de tingene som gir meg mest fred er en ren, enkel hjem. Når jeg våkner om morgenen og gå ut i en stue som er decluttered, som har en minimalistisk utseende, og det er ikke søppel liggende rundt, er det en rolig og glede som trer mitt hjerte.

Når, på den annen side, jeg går ut i en stue rotete med leker og bøker og ekstra ting over alt, er det kaos og mitt sinn er frenetic.

Jeg har vært simplifier og en declutterer for år nå (sannsynligvis 8-9 år) og jeg har blitt ganske god til det, men jeg har funnet ut at du må stadig vender tilbake for å se din støyundertrykking hver gang stund.

Her er mine beste decluttering tips:

  • Gjør det i små biter. Satt av kun 15 minutter til declutter bare én sokkel, og når sokkel eller at 15 minutter er opp, feire din seier. Deretter takle en hylle i 15 minutter til neste dag. Conquering hele skapet eller rommet kan være overveldende, og du kan sette den av evighet. Hvis dette er tilfelle, gjør det i baby trinn.
  • Satt av et par timer for å gjøre det. Dette kan virke motstridende til ovenstående tips ... og det er det. Det er bare en annen strategi, og jeg gjør hva som fungerer for deg. Noen ganger, for meg, er det godt å sette til side en del av en dag, eller en hel lørdag morgen, for å declutter et skap eller rom. Jeg gjør det på en gang, og når jeg er ferdig, det føles fantastisk.
  • Ta alt ut av en hylle eller skuff samtidig. Uansett hvilken av de to ovennevnte strategiene du velger, bør du fokusere på en skuff eller hylle om gangen, og tømme den helt. Så ren som sokkel eller skuff. Deretter tar du haug og sortere det (se neste spissen), og satt tilbake akkurat hva du ønsker å beholde. Deretter takle neste hylle eller skuff.
  • Sorter gjennom haug, ett element om gangen, og gjøre raske beslutninger. Har en søppel pose og en gi-bort boksen hendig. Når du drar alt ut av en hylle eller skuff, sortere gjennom haug én om gangen. Plukke opp et element, og ta en beslutning: trash, gi bort eller beholde. Ikke legg det tilbake i haug. Gjøre dette med hele haug, og snart vil du bli gjort. Hvis du beholder sortering gjennom haug, og re-sortering, det tar alltid. Satt tilbake kun det du vil beholde, og ordne det pent.
  • Vær nådeløs. Du kan bli en pakke rotte, men sannheten er, du trenger ikke bruke det meste av søppelet du har akkumulert. Hvis du ikke har brukt det siste året, bli kvitt den. Det er så enkelt som det. Hvis du bare har brukt det en eller to ganger i fjor, men vet du ikke vil bruke den i neste år, bli kvitt den. Kaste den hvis den er unsalvageable, og gi den bort om noen andre vil kunne bruke det.
  • Papers? Vær nådeløs, unless it’s important. Magasiner, kataloger, søppelpost, regninger mer enn ett år gammel, notater til deg selv, notater fra andre, gamle arbeider ting ... kaste det! Det eneste unntaket er med skatterelatert ting som bør holdes i sju år, og andre viktige dokumenter som garantier, fødsel og død og ekteskap sertifikater, forsikring, Wills, og andre viktige dokumenter slik. Men du vet de når du ser dem. Ellers kaste!
  • Hvis du er på gjerdet med mange ting, opprette et "kanskje"-boksen.Hvis du ikke kan bære å kaste noe, fordi du trenger den senere, setter den i boksen, og deretter lukke boksen etiketten den og sette den i lagring (garasje, loft, closet), ute av syne. Mest sannsynlig vil du aldri åpne boksen igjen. Hvis dette er tilfelle, trekk den ut etter seks måneder eller ett år, og kaste den eller gi den bort.
  • Opprette et system for å stoppe Støy fra samler. Det er en grunn til at du har høye stabler av papir over alt, og store hauger av leker og bøker og klær. Det er fordi du ikke har et fast system for å holde ting i deres sted, og bli kvitt ting du ikke trenger. Dette er et tema for en annen dag, men det er noe å tenke på når du declutter. Du vil aldri bli perfekt, men hvis du tror mer intelligent om hvordan huset ble rotete, kanskje du kan finne måter å hindre at det skjer igjen.
  • Feire når du er ferdig! Dette er faktisk en generell regel i livet: alltid feire dine ferdigheter, uansett hvor lite. Selv om du bare decluttered en skuff, er det flott. Unn deg selv noe deilig. Åpne at skuff (eller skap, eller noe), og beundrer sin enkelhet. Pust dypt og vet at du har gjort en bra ting. Sole seg i fredfylthet.

Andre innlegg om decluttering andre steder:

Se også:

zen-productivity ++
Oppskrift på en flat Magen
3 trinn i en permanent Clear resepsjon
Volunteering_
Hva er virkelig nødvendig? En guide til å leve sparsommelig
Hvorfor Zen Vaner?
Zen Habits - Norwegian
Søk i vårt nettsted: