Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Älska livet, inte Stuff


Förälska sig i livet.

Post written by Leo Babauta .Följ mig på Twitter .

Vi är kär i saker - med shopping, med förvärv, med ägande, med uttag.

Let's lust efter liv i stället.

Vår besatthet av saker har blivit ohälsosamt.När vi har en lucka i våra liv, vi köper saker.När vi har problem, vi köper saker.Och dessa saker blir dyrare, större, shinier ...mer slösaktiga.

Denna fixering vid saker leder till att äga ett parti med en massa skräp ...och ändå är det här inte fylla våra liv med mening.

Den leder till djup skuld, från att köpa så mycket och behöver större hus packutrymmet innehålla allt.Ekonomiskt är vi sämre än någonsin, på grund av denna besatthet av saker.

Vi köper saker när vi är deprimerade, vi köper saker för andra att visa hur mycket vi älskar dem ...och på detta sätt, saker har separerade oss från att verkligen ta itu med våra känslor, blockerat oss från att verkligen ansluta med andra.

Låt oss ersätta det lust för saker med en livslust.

Några idéer:

  • Återupptäcka en passion för livet.Kom ut och känna naturen, uppskattar skönheten i världen omkring dig.Få aktivt, göra vissa trädgårdsskötsel eller yardwork, spela en sport, gå på en promenad, ta en promenad, gå till simma, cykla.Känn liv KURSERANDE genom er.Andas man in
  • Ge upplevelser som gåvor, inte saker.Istället för att handla för någon komma födelsedagar och jul, tror på en upplevelse som du kan ge dem i stället.En dag med dig, gör något kul, umgås, matlagning, spela, prata, utforska.En rolig tid i en park eller strand.Något annat än vardagen.En erfarenhet är mycket mer betydelsefull än ett objekt.
  • Anslut med andra.I verkliga livet.Om du inte har hängt med en kompis nyligen, ge honom en ring och gå umgås.Lär ditt barn borta från TV eller video game spelare och ta henne utanför att göra något.Gå på en date med din partner.Besök din mamma eller mor-och farföräldrar.Och vara närvarande när du är med dem - verkligen lyssna, verkligen vara där.
  • Handskas med dina känslor.Om du har ett behov av att köpa saker, för att handla när du har känslomässiga problem, bli mer medvetna om detta.Sedan hantera underliggande känslor, snarare än att använda shopping som ett sätt att glömma dem.Om du är deprimerad eller orolig eller ensam, ta itu med dem.Hitta lösningar, fundera ut vad som orsakar dem.Goda nyheter: upplever livet, blir aktiv, och kontakt med andra alla hjälpa dig hantera de känslomässiga frågor.
  • Koppla ditt engagemang för saker.Ibland finner jag mig själv ovilliga att ge något, även om jag egentligen inte använder den.Och det är när jag frågar mig, "Varför?" Vad håller mig tillbaka från att bli av detta innehav? Ibland objektet har en känslomässig anknytning, men då jag inser att det är bara ett syfte, det är inte den känsla eller det verkliga källan till känslor.Då är jag ta en bild av objektet, ladda upp den till min dator, och göra sig av med föremålet.Jag känner mig befriad, eftersom jag har brutit en bifogad fil till ett fysiskt föremål (men sparade i minnet).Om du är ansluten till ett föremål, räkna ut varför - det är inte hälsosamt i längden.
  • Inse att livet inte grejer, är det viktiga.Objekt är bara objekt - om du förlorar dem, om de blir stulna eller förstörda ...det är inte stort.De är bara objekt - inte ditt liv.Ditt liv är en rad stunder som är ångande genom ditt medvetande just nu, och hur du använder dessa stunder och vad man fyller dem med är det verkligen fråga inte vad du fylla ditt hem med.I slutet av denna korta resan kommer du att se tillbaka och komma ihåg dina erfarenheter, de människor du älskade och som älskade dig, vad du gjorde och inte gjorde.Inte grejer du hade.

--
Läs mer om förenkling i min bok, The Power of Mindre .

zen-productivity ++
A Beautiful metod för att finna frid i sinnet
Fortfarande.
Andas.
Hur ge förändrar allt
Hur Sluta agera som sådan Big Baby
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: