Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Är dina dagar Crazy? Ta kontroll

Några av oss har så hektisk, upptagen, galen, kaotiska dagar att vi inte har tid att ens överväga organisation, mål eller rutiner. Det är när dina dagar är så galen som du behöver för att ta den tiden och få dina dagar under kontroll.
Det är viktigt, för din mentala hälsa, ditt förnuft och din produktivitet. Du bara [...]


Några av oss har så hektisk, upptagen, galen, kaotiska dagar att vi inte har tid att ens överväga organisation, mål eller rutiner. Det är när dina dagar är så galen som du behöver för att ta den tiden och få dina dagar under kontroll.

Det är viktigt, för din mentala hälsa, ditt förnuft och din produktivitet. Du kan helt enkelt inte vara på dina mest effektiva om du kör runt, lägga ut bränder, och få super betonade under tiden. Ta dig tid att få denna kontroll kommer att göra all skillnad i världen.

Så här gör du:

  1. Först, hävdar en grupp av Temne att få kontroll.Ja, det kommer att ta en timme eller två. Ja, du kan hitta den tiden. Schemalägg ett möte i din kalender. Om du verkligen inte kan hitta tid i ditt arbete dag, gå upp tidigt, eller göra det direkt efter arbetet. Du hittar den tiden om du verkligen försöka. Din förnuft kräver det.
  2. Gör en lista. Har du redan alla dina uppgifter på en enda att göra-listor eller flera nästa åtgärd-listor uppdelade efter sammanhang? Då är du framåt i spelet. Om inte, bör detta vara ditt första steg. Samla allt du papper i en inkorg (inklusive Post-It, tel meddelanden etc.) och behandla dem, en förteckning över de uppgifter du behöver göra på din lista eller listor (se Tre steg till en Permanently Clear Desk ). Men du listan (s) är inte viktigt just nu. Jag rekommenderar den GTD-metoden (se Nybörjare's Guide till GTD ), Men gör vad som fungerar för dig. Att göra en lista över dina uppgifter är det första sättet att få dem under kontroll.
  3. Planera din dag. Inte bara i dag, men varje dag. Du behöver någon form av regelbundet för att få saker och ting under kontroll. Schemalägg återkommande uppgifter i form av block av tid: e-post, samtal, möten, bearbetning inkorgen planering Temne, skriva, etc. Försök att ha minst 15-30 minuter i början av varje dag när du planerar din dag ut i dessa block tid. Detta lite tid för planering varje dag är ett enkelt sätt att få kontroll. (Se Syfte Din Dag: viktigaste uppgift )
  4. Stopp dubbla uppdrag. Detta är förmodligen det som gör din dag det sjukaste. Du kan inte stanna frisk om du bolla en miljon saker på en gång. Om du gör detta, du är inte produktiva heller. Fokusera på en sak i taget (se Hur EJ Multi-uppgift ).
  5. Control Inkommande meddelanden. Andra kommer inte att låta dig göra detta? Du måste vara bestämd och hävdar kontroll över din tid. Låt andra veta när de kan ringa dig eller hur ofta de kan räkna med att få svar på dina e-postmeddelanden. Sväng av IM och chatta. Stäng av dina e-postmeddelanden och bara se det en gång i timmen, eller på något annat regelbundet. Låt samtal gå till röstbrevlådan. Du kan helt enkelt inte svara direkt på varje cell telefonsamtal, alla e-post, varje sida, varje förfrågan vid skrivbordet. Om du måste sätta på hörlurarna. Var tydlig och uppriktig med andra om din tillgänglighet och tider när du inte kan bli störd. Människor kan inte alltid vara nöjd med det, men efter ett tag börjar de att respektera din tid.
  6. Granska din dag. Arealuttag lite tid i slutet av dagen att se över vad du har gjort, markera din att göra-listor, uppdatera listorna med nya artiklar, lägga saker tillbaka där den hör hemma, rensa ditt skrivbord, och planera för i morgon . Låt känslan uppfyllda.
  7. Ställ rutiner. Dessa regelbundna rutiner är det bästa sättet att känna kontroll över ditt liv. Jag har arbetat med en morgon rutin och en kväll rutin at home,ochit also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)ochan end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,ochyour days will be must less stressful.

Se också:

zen-productivity ++
Varför Zen Habits?
Zen Mind: Hur Declutter
100 sätt att ha roligt med dina barn för gratis eller mycket billiga
5 Sätt GTD hjälper dig uppnå dina mål
Alow själv att vara glad och stolt över dina framsteg
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: