Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

10 Tips för att sluta röka

Jag har nyligen firat min ett-års jubileum av sluta röka. Jo, för att äntligen sluta ... som de flesta rökare, jag hade försökt sluta många gånger och misslyckats. Men det slutar fastnat, och jag vill dela upp 10 saker som gjorde detta sluta framgångsrika när de andra misslyckats.
1.Åta dig själv fullt ut. När det slutar att [...]


Jag har nyligen firat min ett-års jubileum av sluta röka. Jo, för att äntligen sluta ... som de flesta rökare, jag hade försökt sluta många gånger och misslyckats. Men det slutar fastnat, och jag vill dela upp 10 saker som gjorde detta sluta framgångsrika när de andra misslyckats.

1.Åta dig själv fullt ut.När det slutar att misslyckats, jag var bara hälften i den. Jag sa till mig själv jag ville sluta, men jag kände mig alltid i ryggen på mig att jag skulle misslyckas. Jag inte skriva något nedåt jag inte berätta för alla (kanske min fru, men bara hennes). Denna gång skrev jag ned det. Jag skrev ner ett plan. I blogged om det. Jag gjorde ett löfte till min dotter. Jag berättade för familj och vänner var jag sluta. Jag gick på nätet och gick med en sluta forum. Jag hade belöningar. Många av dessa kommer att ha följande tips, men saken är att jag helt engagerad, och det fanns ingen återvändo. Jag inte göra det lätt för mig att misslyckas.

2.Gör en plan. Du kan inte bara upp och säger: "Jag ska sluta i dag." Du måste förbereda dig. Plan det. Ha ett system av belöningar, ett stödsystem, en person att ringa om du är i trubbel. Skriv ner vad du gör när du får ett behov. Skriv ut det. Post upp den på din vägg, hemma och på jobbet. Om du väntar tills du får upp efter att lista ut vad du ska göra, du har redan förlorat. Du måste vara redo när de uppmanas komma.

3.Känn din motivation. När uppmana kommer, din hjärna kommer att rationalisera. "Vad är det för skada?" Och du har glömt varför du gör detta. Vet du varför du gör detta INNAN att uppmana kommer. Är det för dina barn? För din fru? För dig hälsa? Så du kan köra? Eftersom flickan du gillar inte gillar rökare? Har ett mycket gott skäl eller skäl för att sluta. Lista dem. Skriv ut dem. Sätt den på en vägg. Och påminna dig om dessa skäl varje dag, varje uppmana.

4.Inte en enda Puff, någonsin (NEJ). Sinnet är en knepig sak. Det kommer att tala om för er att en cigarett kommer inte göra ont. Och det är svårt att argumentera med denna logik, särskilt när du är i mitten av en uppmana. Och de kräver är super svårt att argumentera med. Ge inte i. Berätta själv, innan uppmanar komma, att du inte röker en enda pust, någonsin igen. För sanningen är att en BOLMA kommer att göra ont. En pust leder till en andra och en tredje, och snart du inte sluta, du är rökning. Försök inte lura dig själv. En enda rökat kommer nästan alltid leder till en recession. Ta inte ett enda PUSTA!

5.Delta i ett forum. En av de saker som bidrog mest i detta sluta var ett online-forum för quitters (quitsmoking.about.com) ... du inte känner mig så ensam när du är olycklig. Misery älskar företaget, trots allt. Gå online, inför dig själv, lära känna de andra som går igenom exakt samma sak, inlägg om din skit erfarenheter och läsa om andra som är ännu värre än du. Best regel: Post Innan du röker. Om du ställer denna regel och håll dig till den, du kommer att göra det via din uppmana. Andra kommer att prata igenom det. Och de ska fira med dig när du gör det via din första dag, dag 2, 3 och 4, vecka 1 och framåt. Det är väldigt roligt.

6.Belöna dig själv. Set up a plan for your rewards. Definitely reward yourself after the first day, and the second, and the third. You can do the fourth if you want, but definitely after Week 1 and Week2.And month 1, and month 2.And 6 months and a year. Make them good rewards, that you’ll look forward to: CDs, books, DVDs, T-shirts, shoes, a massage, a bike, a dinner out at your favorite restaurant, a hotel stay … whatever you can afford. Even better: take whatever you would have spent on smoking each day, and put it in a jar. This is your Rewards Jar. Go crazy! Celebrate your every success! You deserve it.

7.Försena. Om du har ett behov, vänta. Gör följande saker: ta 10 djupa andetag. Drick vatten. Ät mellanmål (Till en början var det godis och tuggummi, så jag bytte till hälsosammare saker som morötter och frusna druvor och pretzels). Ring din support person. Post på din rökavvänjning forum. Motion. Göra allt som krävs, utan dröjsmål, försening, dröjsmål. Du gör det genom det, och uppmanar kommer att försvinna. När den gör det, fira! Ta det en uppmana åt gången och du kan göra det.

8.Ersätt negativa Habits med positiva. Vad gör du när du är Stressad? Om du reagerar på stress med en cigarett, du måste hitta något annat att göra. Deep andas själv massage av min nacke och axlar, och motion har arbetat undrar för mig. Andra vanor, t.ex. vad du gör första sak på morgonen, eller vad du gör i bilen eller var du brukar röka, bör ersättas med bättre och mer positiva. Running har varit min bästa positiva vana, även om jag har några andra att ersättas rökning.

9.Gör det genom helvetet vecka, sedan Heck veckan och du Golden. Den svåraste delen av sluta är de två första dagarna. Om du kan komma förbi att du har klarat nikotin tillbakadragande skede, och resten är oftast psykisk. Men allt den första veckan är helvetet. Vilket är därför det kallas Hell Week. Efter att det börjar bli lättare. Andra veckan är Heck veckan, och är fortfarande svårt, men inte tillnärmelsevis så helvetiskt som den första. Efter det var det smidigt segling för mig. Jag var bara tvungen att hantera en tillfällig starkt uppmana, men resten av Parlamentet var ljus, och jag ansåg att jag kunde göra det via något.

10.Om du faller, få upp. Och lära av sina misstag. Ja, vi alla misslyckas. Det betyder inte att vi är fel, eller att vi kan aldrig lyckas. Om du faller, det är inte slutet på världen. Get up, borsta dig av, och försök igen. Jag misslyckats många gånger innan den lyckas. Men vet du vad? Vart och ett av dessa misslyckanden lärt mig något. Tja, ibland jag upprepat samma misstag flera gånger, men så småningom lärde jag mig. Räkna ut vad dina hinder för framgång är, och planerar att övervinna dem i ditt nästa sluta. Och du behöver inte vänta några månader tills nästa sluta. Ge dig själv några dagar för att planera och förbereda, begå helt till den, och gå för det!

BONUS TIPS # 11: Think POSITIVE. Detta är den viktigaste tips för alla. Jag sparade den till sist. Om du har en positiv, kan göra-attityd, som corny som det kanske låter, ni kommer att lyckas. Lita på mig. Det funkar. Berätta för dig själv att du kan göra det, och du kommer. Berätta för dig själv att du inte kan göra det, och du definitivt inte. När det blir tuff, tror positiva! Du kan göra det genom att uppmana. Du kan göra det genom Hell Week. Och du kan. Jag gjorde. Så har miljontals andra. Vi är inte bättre än du. (I mitt fall är sämre.)

Se också:

zen-productivity ++
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: