Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

2007: Min största året någonsin

Mer än en vecka till 2007, jag är lite sen i att sända detta, men jag ber er att förlåta mig. Jag faktiskt ställa min top mål för 2007 i december och har redan fått en bra start för att arbeta mot dem.
Jag bestämde mig för att sätta upp mål som är utmanande men uppnåeliga, något som gör mig [...]


Mer än en vecka till 2007, jag är lite sen i att sända detta, men jag ber er att förlåta mig. Jag faktiskt ställa min top mål för 2007 i december och har redan fått en bra start för att arbeta mot dem.

Jag bestämde mig för att sätta upp mål som är utmanande men uppnåeliga, något som kommer att få mig att må bra om mig själv när jag slutföra dem. Vad jag har här är några bra mål, och jag tror att jag kan utföra dem.

Hur jag kommer att utföra dem: Det är allt gott och väl för att skriva ut dina mål, men du måste göra något för att hålla ditt fokus på dem, hålla dig motiverad, och se till att du är på rätt spår hela året runt. Hur ska jag göra det? Veckans mål möten med min fru.

Min fru och jag har beslutat att "målet kompisar" i år, och i detta syfte, vi träffas en gång i veckan för att ställa våra mål och se över vad vi har gjort. Till exempel i början av januari tog vi våra mål för året och bestämde vad vi skulle försöka åstadkomma i januari för varje mål. Vi försökte göra det något lättare accomplishable i en månad. Sedan varje vecka i januari, vi satt veckovis mål att hjälpa oss mot de månatliga mål. Varje dag, vi ser på våra veckovisa mål och se vad vi kan göra den dagen.

Så året runt, vi har en mekanism för att följa våra framsteg, se över våra framgångar och misslyckanden, och fastställa mini mål att hjälpa oss mot årets övergripande mål. Det är att arbeta mycket hittills och jag hoppas att rapportera goda framsteg som året fortsätter. Det håller oss motiverade och det är så mycket bättre än att bara skriva ner några resolutioner och glömmer om dem efter några veckor.

Så utan vidare, här är mina mål för året:

Upp Mål för 2007

*Triathlon: Tåg minst 2x i veckan vardera för cykel, simma, springa, och slutföra en Olympic Triathlon av juli 2007. Skriva en kolumn en gång varannan vecka om erfarenhet.

*Styrketräning: Tåg 3x i veckan, få liten massa och definition (samtidigt förlora fett genom Triathlon utbildning). Ta en bild i december, därefter var 3-4 månader.

*Yard arbete: Få tillbaka det i form i december 2006 och sedan klippa en gång i veckan i 1-2 timmar för att hålla i formen. Bör ha ett fint bibehållas varvet.

*Utdelning kreditkort bil: Ställ betalningsplan, göra regelbundna betalningar. Fira när du är klar!

*Spara: Arealuttag $ ___ nödfond (öppna nätet för detta och sedan överföra pengar) och sedan $ ___ per löneperiod för Liberty Fund (och spåra olika kategorier inom Liberty Fund).

*MediteraMinst två gånger i veckan, meditera för 20-30 minuter.

*Positivt Föräldraskap: Bli en lugnare, mer positiv förälder. Sluta skrik och kok. Lär dem med kärlek. Kommer praktiken dagligen, med hustru att hjälpa mig.

*Förenkla: Reduce my needs. Reduce clutter. Reduce complications in life. Förenkla workday. Förenkla the house. Create times of peace (meditation, running, reading, quiet times with wife, kids).

*Take Action: Får saker att hjälpa till att öka medvetenheten och förbättra den globala uppvärmningen, fattigdom och Guam politiska status.

zen-productivity ++
10 Tips för att sluta röka
2006 Året som gått - Ett bra år!
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: