Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

6 tips för Pendling till arbete Bike

I morse, jag körde min cykel för att arbeta (en sträcka på ca 10 miles), och det kändes bra. Det var andra gången jag har gjort det nu - jag också gjorde det i förra veckan - och jag hoppas att göra det oftare sak.
Mitt mål är att få lite motion (I'm utbildning för [...]

I morse, jag körde min cykel för att arbeta (en sträcka på ca 10 miles), och det kändes bra. Det var andra gången jag har gjort det nu - jag också gjorde det i förra veckan - och jag hoppas att göra det oftare sak.

Mitt mål är att få lite motion (I'm utbildning för ett Triathlon) samtidigt som den hjälper miljön och spara pengar på gas. Med gaspriserna stiger så mycket under de senaste åren, det är frustrerande att inte kunna göra något åt det - men nu är jag.

Även om det är lite läskigt att cykla mitt i trafiken, måste jag säga att det var en stor upplevelse. Inte bara kände jag mig riktigt bra att få motion, men jag hade en stor bild av naturen som jag ledde till arbete, och det var mycket mer lugn och avkopplande än det vanliga pendla med bil. Jag hoppas att så småningom bygga upp min kondition så att jag kan rida min cykel till och från jobbet minst tre eller fyra gånger per vecka, eller till och med fem dagar i veckan, men nu är jag startar upp långsamt, eftersom jag är ny att cykla.

Tips för Pendling på cykel

  • Planera i förväg. Ett av skälen människor inte pendla med cykel, även om de har en cykel, är att de inte vill bli svettiga. Jag är lycklig, eftersom mitt arbete har just installerat en ny dusch, men innan jag planerat att använda duschen i ett kontor bredvid eller använda dusch på ett närliggande gym (även bli medlem på ett gym är billigare än gas) . Du behöver också tvål och deodorant och en handduk och andra toalettartiklar. Då är det frågan om hur du får dina kläder till arbetet, som är mitt nästa tips.
  • Drop kläderna till arbete framför temne. Du kan packa dem i en ryggsäck att bära på ryggen, men det får din rygg svettig. Du kan även lägga den i en PACKVÄSKA och genomföra den i ett rack, vilket är ett bra alternativ, men du kanske inte vill att dina kläder rynkig av någon anledning. Den lösning som jag har använt (och det inte är en originell idé) är att få mina kläder att arbeta dagen före. Detta även sparar lite extra pounds att jag måste fortsätta på min cykel, vilket är en fråga för en nybörjare som mig. Du kan även ta med kläder för resten av veckan. Så småningom, om jag skjuts till jobbet fem dagar i veckan, jag kanske måste släppa en veckas förbrukning av kläder någon gång i helgen.
  • Alla ol "cykel kommer att göra. Du behöver inte en fancy racing cykel eller långfärdscykel eller något för att pendla. Om du har en gammal mountainbike som jag gör, det får duga. Du behöver inte spendera mycket pengar på en cykel och redskap för att komma igång. Senare kan du alltid satsa mer, lite i taget, men oavsett vad du har är bra nog för nu.
  • Har en extra slang och verktyg, och vet hur man ändrar en tire. Man vet aldrig om du får en platta, och du vill inte vara fast gångavstånd din cykel för flera miles. En patch kit är bra, men det är ännu lättare om du bara har en extra slang, en pump, och de rätta verktygen så att du snabbt kan ändra punkteras röret för en ny, och korrigeringsuppdateringar den gamla senare hemma.
  • Var säker. Detta är en no brainer, men det är bra att läsa upp tips om cykling säkerhet (se länkar nedan) före rubriken ut i farlig trafik.
  • Det är skitkul! Cykling är ett mycket roligt, som jag har upptäckt under de senaste veckorna, och att köra till arbetet är mycket, mycket bättre än kör. Try it. Du kommer älska det.

Som alltid har jag dragit några länkar på pendling cykel för Hörni:

zen-productivity ++
10 Tips för att sluta röka
2006 Året som gått - Ett bra år!
2007: Min största året någonsin
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: