Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Att uppnå mål med min son: Vår Harry Potter Marathon

I december, min son Rain (som blev 9 i januari) och jag ut på en strävan: att läsa de fem första Harry Potter-böcker innan filmen kommer ut den 13 juli 2007. Det gav oss ungefär sju månader att läsa fem böcker, men om du har läst dessa böcker, du vet att de är ganska [...]


I december, min son Rain (som blev 9 i januari) och jag ut på en strävan: att läsa de fem första Harry Potter-böcker innan filmen kommer ut den 13 juli 2007. Det gav oss ungefär sju månader att läsa fem böcker, men om du har läst dessa böcker, du vet att de är ganska långa (särskilt de senaste åren).

Det är också mer av en utmaning eftersom min son bara bor hos mig i tre dagar i veckan. Men som min dotter sa, regn, och jag är båda mycket bestämda personer, och vi har visat sig vara upp till utmaningen.

Hittills har vi zipped under de första två böcker och är nästan klar med den tredje. Detta lämnar oss med två långa böcker att läsa i fem månader, och jag är positivt att vi kan göra det. Vi kan även starta om Bok 6 innan filmen kommer ut. På de dagar som Rain är med mig, kan vi läsa på kvällarna, och då jag vaknar han upp tidigt (oftast på 5:30) för att läsa igen på morgonen. Och när han inte med mig, jag ofta ringa upp honom och läsa via telefon på kvällarna, som han står tillsammans med sin egen kopia på sin mors hus.

Det har varit en stor erfarenhet, gör det Harry Potter maraton med regn. Vi har läst tidigare, men aldrig med denna frekvens, och vi spenderar mer kvalitet Temne ensamma än någonsin tidigare. Det är också bra att försöka uppnå ett mål med honom, eftersom inte bara ge mig en bra känsla som vi nå våra delmål på vägen, men det ger honom att stor känsla också. Så vi inte bara utgifterna mycket tid tillsammans och ha kul, men jag är undervisning honom hur man ska uppnå målen också.

Det har varit så stor att jag vill göra samma typ av sak med mitt andra barn. Jag har sex av dem, så gör det lite av en utmaning. Jag vill göra något som är olika för var och en av dem, något som vi kan ha roligt gör samtidigt lära sig att uppnå mål tillsammans.

zen-productivity ++
10 Tips för att sluta röka
2006 Året som gått - Ett bra år!
2007: Min största året någonsin
6 tips för Pendling till arbete Bike
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: