Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Bästa 8 sätt att hantera belackare

Vi har alla haft dem som vi ställer och gå efter våra mål, oavsett var vi är eller vad våra mål kan vara: naysayers, belackare, folk som SKÄMTA eller arga eller berätta för oss kan vi inte göra det.
Belackare är mycket allvarligt, även om de bara verkar vara att ha lite kul [...]

Vi har alla haft dem som vi ställer och gå efter våra mål, oavsett var vi är eller vad våra mål kan vara: naysayers, belackare, folk som SKÄMTA eller arga eller berätta för oss kan vi inte göra det.

Belackare är mycket allvarligt, även om de bara verkar vara att ha lite kul på vår bekostnad.Låt inte dem stoppa dig eller ens sakta ner dig.

Hur du handskas med belackare? Var och en kommer att vara annorlunda, men här är några tips:

  1. Först lär sig att identifiera dem. Ibland kan vi inte förstå att någon är en FÖRTALARE. De kan vara en nära vän eller maka eller annan betrodd person, så när de håna eller säga negativa saker, vi litar på dem och ta den till hjärtat. Men det finns en skillnad mellan att vara realistisk och bara en naysayer. Lär dig att lyssna på vad andra säger, och se vad din reaktion. Om det avskräcker dig, gör du känner för att avsluta, då kanske den här personen är en FÖRTALARE.
  2. Se om de har ett giltigt punkt. Som jag sa, ibland är de bara försöker vara realistisk. De kan ha ett bra skäl för sin negativitet. Steg tillbaka, objektivt fundera på om de är att ta upp ett hinder som måste övervinnas, och i så fall reda på hur man kan övervinna den. Det är sällan oöverstigliga. Om du vill att det räcker, kan du räkna ut en lösning. Nu, om de inte har ett giltigt punkt, läsa om.
  3. Zap alla negativa tankar de ger dig. Belackare har ett sätt att ta sina negativa tankar och överföra dem till dig. Plötsligt finns det ett frö av tvivel. Och det kan växa till en stor ek tvivel, med rötter att riva upp grunden för dina mål. Stoppa dessa negativa tankar så fort som möjligt. Tryck ut dem, och tänka positiva tankar istället. Låt inte dem att övervinna dig.
  4. Inser att det alltid kommer att vara kritiska, och låt dem glida av dig som vatten på en anka är tillbaka. I varje människas liv kommer det att finnas minst en FÖRTALARE, om inte mer. Det går inte att helt undvika dem. Men du behöver inte lyssna på dem. Bara le och låta dem prata. Deras ord kan inte stoppa dig. De har ingen effekt på dig om du ignorerar sina ord.
  5. Konfrontera dem och få dem på din sida. Ibland FÖRTALARE är någon nära dig, någon du inte kan ignorera. Om så är fallet, är det bäst att ta hjälp av denna person i stället för att slåss mot dem. Gör detta så tidigt som möjligt. Berätta för dem att detta mål är mycket viktigt för dig, och du kan inte göra det utan deras hjälp. Berätta för dem att du har insett att de inte tvivlar, men du verkligen behöver dem för att vara positiv och stödja dig. De kan vara din bästa bundsförvant i stället för din värsta FÖRTALARE.
  6. Skratta med dem. Ibland är obehagligt när du gör en förändring, och så för att underlätta detta obehag, kommer de att skämta och retas med dig. Detta förmodligen har mindre att göra med dig än vad det gör med sina besvär. De vet inte hur annars att hantera denna förändring. Inse detta, och bara skratta. Om du tar det som en godmodig skämt, ibland kommer att avväpna dem. De kan fortsätta att skämta, men det kommer inte att vara så spända och kommer inte att ha så mycket effekt på dig om du bara hålla skrattar.
  7. Har counterarguments redo, och informera dem
  8. Var trygg i vetskapen om att du gör något bra. Ibland finns inget du kan göra. Du kan inte vinna över dem, kan du inte undvika dem, kan du inte skratta med dem. Så du måste bara ignorera dem och fortsätta att tala om sig själv att när du nå ditt mål, det blir din belöning för varaktig denna FÖRTALARE.

Återigen kommer det alltid att finnas belackare i ditt liv. Men de är bara fler hinder som du måste övervinna för att komma till ditt mål. Det kommer alltid att finnas hinder, men om du tror att positiva och söka lösningar, kan du slå dem (eller få dem att gå med dig).

Se även:

Tidigare inlägg: Topp 20 Motivation Hacks - #8

Nästa post: Topp 20 Motivation Hacks - #7

zen-productivity ++
5 Sätt GTD hjälper dig uppnå dina mål
Alow själv att vara glad och stolt över dina framsteg
Är dina dagar Crazy? Ta kontroll
Nybörjare's Guide till GTD
Ben Franklin's hacka tweaked - spåra mina mål
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: