Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Baby Gör Åtta: Raising Sex Kids - Del 2, organisation utgåva

Se del 1 i inledningen till denna serie.
I del 1 om att höja sex barn, jag talade om finanserna. Det är bara en del av kampen. Mycket av det som gör upp så många ungar svårt är det stora logistik av allt. Från fotboll till kören till föräldrar och lärare konferenser till födelsedagsfester ... fan, precis [...]


Se Del 1 för införandet av denna serie.

In Del 1 about raising six kids Jag talade om finanserna. Det är bara en del av kampen. Mycket av det som gör upp så många ungar svårt är det stora logistik av allt. Från fotboll till kören till föräldrar och lärare konferenser till födelsedagsfester ... fan, bara att få dem färdiga på morgonen är en övning i logistisk planering och genomförande.

Min lösning? Tja, Jag har inga enkla svar, men jag kan ta del av vad som har hjälpt hålla mig och min fru frisk.

Organisera och Scheduling Sex Kids

 • I en kalender att staterna Förenta staterna dem alla. Min hustru och jag brukade ha separata kalendrar, tillsammans med flera skolan kalendrar, sport mallar, meddelanden för skolan, och mycket mer. Den sidan av vår kyl var täckt med dessa mallar, och det var en utmaning att komma ihåg allt. Ange: Google Kalender . Nu kommer vi in allt i en kalender. Vi har separata sub-kalendrar för mitt arbete, mina personliga saker, min hustrus grejer, barnen och min utbildning, men det är allt visas på en kalender. Nu, när vi får en skola kalender eller sport schema eller meddelande för något i skolan, vi snabbt föra in det i Gcal. Samma sak med arbete möten, möten, klasser, 5Ks och mer. Nu kan vi bara titta på kalendern, från jobbet eller hemma, och se vad som händer den dagen, eller nästa dag.
 • Lära dem att bli självförsörjande. Visst, det är enklare och snabbare att duscha dem och klä dem själv än att titta på dem göra samma uppgifter mycket långsammare och incompetently. Men försök att med sex barn. Du kommer att bli galen. Svaret är att lära dem att göra saker själva. Det tar lite mer tid i början, men inom en månad kommer det att mer än mödan värt. Nu är våra barn inte bara kan duscha och klä sig (och plocka ut sina egna kläder) men foder själva frukost, rena sina rum, borsta tänderna, kamma håret, få sina grejer färdiga, tvätta sina egna rätter (och, inte yngsta två, men de äldsta fyra). Det enda jag gör på morgonen är fäste för sina luncher, och min fru strykjärn sina kläder. Min äldsta dotter, 13, kan stryka kläder också, och hon har lärt sig att hjälpa till med barn och sysslor. De kan alla göra sysslor också, i likhet med svepande och uppsamlingsöverföringar.
 • Planera tillräckligt med tid. Vi brukade tänka en timme att få klar var nog. Och efter våra två nya barn föddes, blev vi sent för allting. Nu ger vi oss mer än två timmar. Även om vi skulle förmodligen bli klar i en timme nu våra förberedelser Temne är mycket mer avslappnad. Och vi är mer på gång än tidigare. Vanligtvis.
 • Gör en vecka middag menyn. Ja, det är inget nytt tips, men det är mycket användbart. Vi planerar ut middagar för vecka - och barnen kan lämna förslag - och shoppa med menyn i handen och ingredienser räknas upp. Det gör också saker lättare komma middag Temne - inga beslut att göra ... bara piska upp ingredienserna och koka upp den.
 • Plan lätt middag. Allt som tar mycket tid att förbereda sig är för mycket besvär. Spagetti, chili, tacos, ugnsbakad kyckling (den sunda version av vardera) är några av våra klammer.
 • Pack din växel genom dörren. Med en checklista för fotboll redskap eller andra liknande händelser, är en bra idé. Och när du förbereder för den kommande dagen, börja samla alla dina grejer från dörren, vilket gör att du har allt, så att ingenting glöms bort. Glömma någons cleats och med att vända bilen för att få dem är en smärta.
 • Packa en väska med extra kläder. Vi håller en liten transport på bagage packas med ett par ändringar av kläder och underkläder för varje barn stuvas undan i bilen. Om det är en olycka eller en del av barnen vill spendera natten med morföräldrar, väskan kommer att vara mycket händig.
 • Har en familj som uppfyller. Jag ska skicka mer om detta senare i serien, men det är en bra idé att ha hela familjen sitta ner en gång i veckan och prata om alla frågor som familjemedlemmar har. Denna kommunikation är nyckeln till att ha en lycklig familj.
 • Alla bör äta tillsammans. Vi kan inte göra detta varje dag, men vi försöker att sitta ner tillsammans och äta middag med sin familj. Det är ett bra tillfälle att tala om varje människas dag.
 • Har en inkorg och tydligt att det ofta. Alla papper, räkningar, brev, flygblad, tidtabeller, skola papper och mer gå rakt in i vår gemensamma inkorg. Inkorgen ska rensas varje dag eller varannan dag - bara plogen genom det, ett objekt åt gången och göra ett beslut, att vidta åtgärder, arkivering eller kastar varje punkt direkt. Sätt inte bort det eller saker att stapla upp!
 • Lär barnen att allting har en plats. Varje sak i ditt hem bör ha ett "hem". Lär barnen om att hemmet är, och få dem för vana att sätta det i sitt hem. De kommer aldrig bli perfekt på den, men det som alla gör detta, desto färre saker går förlorade. Även, ren som du går att hålla huset ganska rena hela tiden.
 • Declutter ofta . Bli av med skräp i ditt skåp att skräp upp huset, som clutters garaget. Har regelbundna decluttering dagar. Lär dem att ge bort leksaker och kläder till välgörenhet. Det är också en bra idé att rensa ut gamla leksaker varje gång de får nya på födelsedagar och särskilt julen.

Andra delar i serien:

zen-productivity ++
2006 Året som gått - Ett bra år!
2007: Min största året någonsin
6 tips för Pendling till arbete Bike
Att uppnå mål med min son: Vår Harry Potter Marathon
Baby Gör Åtta: Raising Sex Kids - Del 1
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: