Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Få Sunda Fit, del 1

JD över på en av mina favorit finansiera bloggar Get Rich Sakta, postat nyligen om hur han använde ett wellness coach för att få friskare och montör. Han delar hans erfarenheter och ett bra tips, och jag rekommenderar en läsa.
Det fick mig att tänka: Jag har lärt oss så mycket under det senaste året, från behandlingen och från [...]


JD över på en av mina favorit finansiera bloggar Get Rich Långsamt , Postat nyligen om hur han används ett wellness coach för att få friskare och montör . Han delar hans erfarenheter och ett bra tips, och jag rekommenderar en läsa.

Det fick mig att tänka: Jag har lärt oss så mycket under det senaste året, från behandlingen och från rättegången och fel, att jag skulle kunna vara ett anständigt buss själv med lite mer träning. Jag tror inte det är något jag verkligen fortsätta, men jag trodde att jag skulle dela vissa saker jag har lärt.

Idag Jag ska titta på den första delen för att få friskare och montör - att äta hälsosamt. (Se ävenSe Del 2 av Getting Sunda Fit - Motion Edition)

Regler för att äta hälsosamt

Att äta hälsosamt är något många av oss vill göra, men vi har så svårt att på grund av frestelser både hemma och på arbetet och på väg. Jag ska inte ljuga och säga att göra ändringar i din kost är lätt, men jag kommer att rådamotnågra drastiska förändringar och till förmån för att göra gradvisa förändringar.

Till exempel, jag äter ganska frisk nu, men min nuvarande diet är en sammantagen bedömning av små förändringar som jag gjorde med tiden. Jag började äta magrare kött, och försöker att satsa mer frukt och veggies. Då jag lagt på hälsosammare frukostflingor, havremjöl, hela korn bröd. Jag bytte till mindre fet mjölk och andra med låg fetthalt alternativ. Jag åt mer nötter, och försökte bland annat lin frön. Till slut hade jag en ganska hälsosam kost (med undantag för godis), men sedan jag blev vegetarian. Jag skär ut kött helt, även kyckling och fisk. Så småningom började jag att avveckla mejeriprodukter och ägg, och började använda soymilk och soja-produkter. I sakta provat veganska recept, till den grad att jag nu nästan 100% vegan och älska varje minut av det. På senare tid har jag försökt att få bort koffein och sötsaker, men gradvis. Om du försöker skära en liten sak på en gång, så småningom kommer du att vänja sig vid förändringar och det kommer att bli normalt för dig. Sedan upprepas processen.

Sunda kostvanor Regel # 1: Välj en eller två saker för att ändra om din kost och börja bara med dem. Varje vecka eller två, prova något hälsosamt och integrera den i din dagliga eller veckovisa menyn.

En annan sak jag har lärt är att när jag försöker klippa ut något dåligt, det bidrar till att ersätta det med något friskt och gott att jag kommer att njuta av. Liksom koffein - Jag skär ut kaffe och ersätta den med vatten. Jag gjorde det innan med cola (även om jag har en tillfällig cola nu, men inte alls så ofta). Nu Jag älskar att dricka vatten i stället för det mer sockerhaltiga saker. Jag ersättas mjölk med mycket hälsosammare sojamjölk, och nu jag älskar sojamjölk. Samma sak med Veggie hamburgare, friska spannmål, hela korn bröd och mycket mer. Hitta hälsosamma alternativ som du tycker om - göra en lista och hålla dem i närheten.

Sunda kostvanor Regel # 2: När klippa ut något dåligt från din diet, ersätta det med något friskare och välsmakande.

Jag har också lärt sig att omfatta ett antal inte bara frukt och grönsaker, men nötter, kalcium-rika livsmedel (som soymilk, kalcium-berikade EGT och tofu, mandel, och lummiga gröna), livsmedel med bra fetter (t.ex. olivolja, flaxseeds, mandel, etc.), hög proteinhalt men magert livsmedel (som tofu, soja-protein, nötter, bönor) och hög-fiber livsmedel. Vad jag undvika, såsom pest, är det hög mättade fetter eller för söt (som jag sa, jag skär ut mer och mer nu).

Sunda kostvanor Regel # 3: Den första saker att få bort är stekt, feta livsmedel (som McDonald's) och sånt som är för söt (munkar, cola, godis) och annan skräpmat. Ta inte bort det helt, men börjar att fasa ut det stegvis och ersätta det med friskare, läckra prylar (se de två första reglerna).

Ett annat viktigt koncept är att äta små portioner. Jag brukade lugg min tallrik hög, men det är en säker väg till fetma. I sakta skära ner på mina portioner genom att lägga till hälsosamma mellanmål mellan måltiderna. Det viktigaste här är att planera det så att du inte bara dina tre rutor, men kanske en yoghurt i mellan, och frukter, eller i stället för med en stor lunch, göra det jag gör och har två små smörgåsar.

Sunda kostvanor Regel # 4: Ät mindre portioner och oftare under dagen. Om du väntar tills du är riktigt hungrig, du gris ut.

Detta leder mig till en annan bra idé: om man ska vara på väg, måste man planera för framtiden, eller du kommer att hamna äta något bekvämt (läs: snabbmat) som inte kommer att vara så friska och kommer definitivt att att bli dyrare. När du går dagligvaruhandeln, leta efter hälsosamma mellanmål som du gillar och sedan packa dem när du går till jobbet eller på resande fot. Blå majs chips, nötter, russin, frukt, veggies, låg fetthalt pretzels och liknande är bra att packa och lätt bärbar.

Sunda kostvanor Regel # 5: Pack hälsosamma mellanmål att ta med dig, och planera för måltiderna när du går på vägen.

Ännu en viktig sak: dessa saker kommer inte att göra en märkbar skillnad direkt, åtminstone inte på din MIDJA. Losing vikt - särskilt fett - får inte ske över en natt, eller kommer du lätt få tillbaka den. Ha tålamod och tänka långsiktigt. Titta inte på snabba lösningar.

Sunda kostvanor Regel # 6: Ställ långsiktiga mål, och inte förvänta sig snabba resultat. Ha tålamod!

Det finns många fler tips, men dessa är de grundläggande reglerna för att äta hälsosamt, vilket är grunden för att passa. Införliva dessa regler en i taget, långsamt, och du kommer att se en stor förändring över tiden. Du kommer att älska dig för det!

Se Del 2 av Getting Sunda Fit - Motion Edition .
Sealso:

 • Försöker att äta sundare? Gör en förändrad livsstil och har ett fuska dag
 • Health Tips: Pröva att äta vegetariskt ibland
 • 6 tips för Pendling till arbete Bike
 • zen-productivity ++
  6 tips för Pendling till arbete Bike
  Att uppnå mål med min son: Vår Harry Potter Marathon
  Baby Gör Åtta: Raising Sex Kids - Del 1
  Baby Gör Åtta: Raising Sex Kids - Del 2, organisation utgåva
  Epost Zen: Clear Out Din Inkorg
  Zen Habits - Swedish
  Sök på vår webbplats: