Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Få Sunda Fit, del 2 - Motion Edition

I del 1 av denna serie om Getting Sunda Fit jag omfattas vissa regler för att äta hälsosamt. Idag kommer jag att täcka vissa regler för att utöva, och i morgon jag planerar att skriva om att hålla sig till en motionsplan.
Först vill jag säga: att äta hälsosamt är en bra grund för att få pigga och friska, men motion är [...]


I del 1 av denna serie om Getting Sunda Fit jag omfattas vissa Regler för att äta hälsosamt . Idag kommer jag att täcka vissa regler för att utöva, och i morgon jag planerar att skriva om att hålla sig till en motionsplan.

Först vill jag säga: att äta hälsosamt är en bra grund för att få pigga och friska, men motion är vad som verkligen kommer att få dig dit. Egentligen kan du göra en och inte de andra, men du kommer bara halvvägs där, verkligen. Du behöver båda.

Regler för att utöva
Jag har varit utövar ganska stadigt i mer än ett år nu - med början i december 2005 började jag en ganska ambitiös kör programmet. I själva verket ca en månad efter jag började köra, jag har ett stort huvud och beslutade jag skulle försöka att träna för och slutföra ett maraton. Efter en del kamper under året, jag avslutat maraton i december 2006. I år är jag för ett Triathlon, lära sig att cykla och simma dessutom att fortsätta min kör.

Så jag har lärt mycket om att utöva under det senaste året. Inte bara jag lära genom att göra, men jag har lärt en hel del från andra böcker som jag har köpt, och webbplatser som jag har varit kontinuerligt forskning.

Nedan följer några av de tips jag har för dem som vill börja och bibehålla en frisk träningsprogram.

Motion Regel # 1: Börja i dag och bara göra något för att få dig att gå. Det spelar ingen roll vilken övning du väljer, bara början. Jag tycker att gå och köra är jättebra sätt att börja, eftersom du inte behöver betala för att ansluta ett gym eller få fancy utrustning. Allt du behöver är ett par skor. Jag började med en gammal slog upp par gymnastikskor, och inte köpa riktiga löparskor tills jag har gjort det ett par veckor. Simning och cykling är två stora övningar också, dock.

Motion Regel # 2: Sluta göra ursäkter. Jag vet av erfarenhet - vi alla har en miljon ursäkter. Inte tillräckligt med tid. Ingen plats för att fungera. Jag är trött. Jag har inte pengar. Dessa är alla en massa skit. Jag klandrar inte någon för att göra dessa ursäkter, eftersom jag gjort dem själv, men sanningen är att vi rationalisera så att vi kan fortsätta att vara lata. Det är inte så svårt som du tror. Ställ bara in en dag med dig själv eller din make / maka, eller en vän, att komma ut för bara 10 eller 15 minuter i dag, och gå eller jogga. Nej! Sluta göra ursäkter!

Motion Regel # 3: Precis som på din löparskor och gå ut genom dörren. Det är allt du behöver göra. Resten kommer att vara mycket lättare än du tror. Det är den första tröghet som vi måste övervinna. När du har gjort det, det är verkligen stimulerande och roligt.

Motion Regel # 4: Starta upp små och långsamt. Du kan starta ett program fullt av vim och kraft, redo att springa ett maraton eller lyfta stora vikter. Håll dig tillbaka. Det främsta skälet är att om du startar långsamt, du har större möjligheter att lyckas, och om du börjar med att försöka göra för mycket, du kommer mer sannolikt att bränna ut och misslyckas. Om du tror att du kan köra i 30 minuter, bara köra 10 eller 15 till att börja med, sedan långsamt ökar under några veckor. Prova 2-3 gånger i veckan i början, med målet att utöva i minst 30 minuter fem gånger i veckan, så småningom. Den sida fördel - och det är en stor en - är att om du håller dig tillbaka, du kommer att vara angelägen om att komma till ditt nästa träning, då du kommer att göra lite mer än detta. Och det iver är ett enormt uppsving.

Motion Regel # 5: Gör ditt mål offentliga. Kontakta oss om din blogg. Berätta för din familj och vänner. Anmäl dig till en webbplats som Traineo.com Om din träning och viktminskning är via e-post till flera "incitament" som du väljer. För min maraton och Triathlon mål började jag skriva en krönika varannan vecka till min lokala tidning, som en tidning min personliga resa längs vägen. Positiva allmänheten kommer att hålla dig motiverad för en längre tid - du kommer inte vill låta folk ner och ser dåligt. Låt inte trycket upp - när du gör din motivation kommer att försvinna.

Motion Regel # 6: Belöna dig själv. Gör en lista över mini mål, och bredvid var och en lista en lämplig belöning. Till exempel, om du bara gå ut och jogga idag, tillåta dig att köpa en bok på Amazon. Om du kan göra det i två dagar, ge dig själv en glass. Om du kan göra det för en vecka, köpa några låtar till dig iTunes. Oavsett belöningar fungerar för dig - vare sig skor, kläder, massage, en tatuering, eller vad vill du ha dem efter att nå mini mål. Bara inte göra det för mycket godis!

Motion Regel # 7: Låt dig tillräcklig vila. Vissa människor försöker köra hårt varje dag, eller workout hårt varje dag. Kom bara ihåg, dina muskler behöver vila för att återhämta sig. Om du inte låta dem återhämta sig, du bara fortsätter att bryta ned dem. Följ hårt enkel regel: Efter en dag av hårt motion, går lätt eller resten nästa dag. Dessutom måste du ha minst en vilodag varje vecka. Din kropp kan bara ta så mycket innan den börjar att bryta ner. Låt det inte komma till den punkten. Många mycket kloka människor har sagt att resten är lika viktigt som motion när det gäller att förbättra prestanda.

Motion Regel # 8: Tänk positivt. Detta är förmodligen den bästa regeln i gäng. Det har hjälpt mig på flera sätt. Varje gång en negativ trodde träder i huvudet ( "Jag kan inte göra detta!" "Det är för svårt!" "Jag tycker inte tycker om att arbeta ute nu!" "Jag vill sluta!" "Jag känner mig lat idag ! "), bara skjuta upp det. Squash det. Och sedan ersätta det med positiva tankar: Jag kan göra detta! Jag är stark! Detta är inte så svårt! Om Leo kan göra det, så kan jag! Detta är inget problem! Jag är tuff! Jag AWESOME !!!!!! Positivt tänkande tar dig förbi varje övning hinder.

Motion Regel # 9: Var inte motiveras endast med viktminskning mål.Om du försöker bara gå ner i vikt, du kommer högst sannolikt sluta. Varför? Jag har ingen aning, men det är sant. Har andra motiverande: gör det för att må bra, för mycket energi du får, för att sänka dina medicinska räkningar, att leva längre, att njuta av livet mer, för att se bättre, att bli starkare, att vara friskare, för att uppnå något bra, att övervinna en utmaning. Gör en lista över de skäl som du vill utöva och skicka upp dem någonstans. Och ja, klippa ut en bild från en tidning som kommer att motivera dig och skicka upp det också. Losing vikt är ett stort mål, men låt det inte vara din enda.

Motion Regel # 10: Om du misslyckas, få upp, borsta dig av, och börja om igen. Vi är alla misslyckas ibland. Oavsett hur bra vi är, vi misslyckas. Jag har missat träning många gånger under det senaste året, men det viktigaste är att jag bara komma tillbaka på hästen igen. Jag kan inte låta det hindra mig från att fortsätta. Titta på det som jag gör: det är en lång väg framför oss, och lite problem på vägen är bara gupp i vägen. Låt inte ett gupp i vägen stoppa dig från att fortsätta resan.

Motion Regel # 11: Om du kan få en workout partner. Det är en stor drivkraft. Om du vet att du har att träffa någon att workout, du är mer benägna att hålla möte. Men om din partner har att säga av någon anledning, låt inte detta hindra dig från att arbeta på egen hand.

Motion Regel # 11: Ha kul! Motion kan och bör vara roligt. Låt det inte vara smärtsamma. Om det är, sakta ner lite, och njuta av utsikten. Övning i ett trevligt ställe, med vatten eller träd. Andas djupt och njuta av frisk luft! Titta på det soluppgång eller solnedgång! I dag är strålande, och du är del i den fullt ut. Life is great!

zen-productivity ++
Att uppnå mål med min son: Vår Harry Potter Marathon
Baby Gör Åtta: Raising Sex Kids - Del 1
Baby Gör Åtta: Raising Sex Kids - Del 2, organisation utgåva
Epost Zen: Clear Out Din Inkorg
Få Sunda Fit, del 1
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: