Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Hur blev jag en Morgonpigg

Jag vet, Steve Pavlina har gjort det här redan, men jag har upptäckt att vakna tidigt har en av de bästa saker jag har gjort under det senaste året, och jag trodde att jag skulle dela med mig av mina tips. Jag har precis postat om min morgon rutin, och tänkte att du skulle vilja veta hur jag går upp vid 4:30
För [...]


Jag vet, Steve Pavlina har gjort det här redan , Men jag har upptäckt att vakna tidigt har en av de bästa saker jag har gjort under det senaste året, och jag trodde att jag skulle dela med mig av mina tips. Jag postat om min morgon rutin Och tänkte att du skulle vilja veta hur jag går upp vid 4:30

Under många år var jag en sen stigarledningar. Jag älskade att sova i. Sen saker förändrats, eftersom jag var tvungen att vakna mellan 6-6:30 am fastställa mina barn "luncher och få dem redo för skolan. Men förra året, när jag bestämde mig för att utbilda för mitt första maraton, jag bestämde mig för att jag behövde för att börja köra i morgon om jag skulle ha någon tid kvar för min familj.

Så jag ville göra vakna tidigt en vana. Jag började med att komma upp på 5:30 och sedan vid 5 am När det blev en vana, och jag var tvungen att vakna vid 4 am eller 3:30 för en tidig långa loppet, det var inte problemet. Och i november förra året, när jag bestämde mig för att delta i NaNoWriMo Jag beslöt att gå upp vid 4 am skriva under minst en timme om dagen. Nu är jag färdig att nya författarmetoder mål, jag behöver inte vakna så tidigt längre, men de har lösts på en lycklig kompromiss vakna vid 4:30 Vissa dagar, när jag är verkligen trött (om jag går till vila sen), jag vaknar på 5:00 eller 5:30, men det är ännu tidigare än jag brukade vakna.

Här är mina tips för att bli en tidig stigarledningar:

  • Gör inga drastiska förändringar. Börja långsamt, genom att vakna bara 15-30 minuter tidigare än vanligt. Vänja sig vid detta för ett par dagar. Därefter skärs ned ytterligare 15 minuter. Gör detta stegvis tills du kommer till ditt mål temne.
  • Tillåt dig själv att sova tidigare. Du kan användas för att stanna uppe sent, kanske tittar på TV eller surfa på Internet. Men om du fortsätter denna vana, och försöker att gå upp tidigare, förr eller senare en kommer att ge. Och om det är tidigt stiger som ger kommer du kraschar och sova sent och måste börja om.Jag föreslår att gå till sängs tidigare, även om du inte tror att du kommer att sova, och läser samtidigt i sängen. Om du är riktigt trött, du kanske somnar mycket tidigare än du tror.
  • Ställ din väckarklocka långt från er säng. Om det är precis intill din säng och du stänga av det eller drabbats snooze. Aldrig hit snooze. Om det är långt ifrån sängen, du måste gå upp ur sängen för att stänga av den. Då får du upp. Nu räcker det med att stanna upp.
  • Gå ut ur sovrummet så fort du stänga av alarmet. Låt inte dig själv att rationalisera går tillbaka till sängen. Bara tvinga dig själv att gå ut ur rummet. Min vana är att snubbla in på toaletten och kissa. Vid tiden jag har gjort det, och spolas toaletten och tvättade mina händer och tittade på min fula mugg i spegeln, jag är vaken nog för att möta dagen.
  • Don't rationalisera. Om du låter din hjärna att prata dig ur sig upp tidigt, du aldrig göra det. Låt inte komma tillbaka i sängen ett alternativ.
  • Tillåt dig själv att sova i en gång på ett tag. Trots vad jag sa i föregående punkt, en gång på ett tag är det skönt att sova i. Så länge det inte är en vanlig sak. Jag gör det kanske en gång i veckan eller så.
  • Gör vakna tidigt en belöning. Ja, det kan tyckas vid första att du tvingar dig själv att göra något svårt, men om du gör det njutbara, snart kommer du att se fram emot att vakna upp tidigt. Min belöning var att göra en varm kopp kaffe och läsa en bok. Jag har nyligen få bort kaffe , Men jag har fortfarande läsa min bok. Andra fördelar kan vara en god behandling till frukost (smoothies! Yum!) Eller titta på soluppgången, eller mediterar. Hitta något som är njutbar för dig, och låt dig själv göra det som en del av din morgon rutin.
  • Utnyttja alla att extra tid. Inte vakna en timme eller två i början bara för att läsa dina bloggar, om det är ett viktigt mål för er. Inte vakna tidigt och avfall som extra tid. Få en skjuts på din dag! Jag gillar att använda den tiden för att få ett försprång på att förbereda mina barn "luncher, om planeringen för resten av dagen (när jag anger en MITs), om att utöva eller mediterar och på behandlingen. Vid tiden 6:30 rullar runt, jag har gjort mer än vad många människor gör det hela dagen.
  • Njut av rast dawn! Så mycket som du kan titta utanför (eller ännu bättre, få utanför!) Och titta på himlen tur ljus. Det är vackert. Och det är tyst och lugnt. Nu är min favorit tid på dygnet. Få upp tidigt är en belöning i sig för mig.

Se också:

zen-productivity ++
Baby Gör Åtta: Raising Sex Kids - Del 2, organisation utgåva
Epost Zen: Clear Out Din Inkorg
Få Sunda Fit, del 1
Få Sunda Fit, del 2 - Motion Edition
My Morning Routine
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: