Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

My Morning Routine

Idag börjar jag en ny vana: min morgon rutin (för att vara ärlig, jag började ett par dagar sedan). All denna månad kommer jag att fokusera på att göra min morgon rutin en daglig vana.
Jag har faktiskt provat olika versioner av en morgon rutin under det senaste året och har haft dem oerhört. Jag har bara inte sitta där med en [...]


Idag börjar jag en ny vana: min morgon rutin (för att vara ärlig, jag började ett par dagar sedan). All denna månad kommer jag att fokusera på att göra min morgon rutin en daglig vana.

Jag har faktiskt provat olika versioner av en morgon rutin under det senaste året och har haft dem oerhört. Jag har bara inte sitta där med en för en hel månad eller mer, och det är målet den här månaden.

Anledningen till att jag gillar att ha en morgon rutin är att inte bara det ingiva ett syfte, fred och ritual till min dag, men det garanterar att jag får vissa saker göras varje morgon ... nämligen mina mål. Jag avsätter morgonen Temne som en tid av lugn och ro och tid att ta små steg varje dag mot mina mål.

Här är min morgon rutin för närvarande (med förbehåll för justeringar senare):

Morning Routine

  1. Wake vid 4:30
  2. Drick vatten.
  3. Set 3 Viktigaste (MITs) för idag.
  4. Fix luncher för barnen och mig själv.
  5. Ät frukost, läsa.
  6. Motion (springa, cykla, simma, styrka eller yardwork) eller meditera.
  7. Dusch.
  8. Wake hustru och barn vid 6:30

Ett par förklaringar: Den MITs att jag för dagen åtminstone en punkt på vägen mot ett av mina mål, och förmodligen den 1-2 saker som jag måste fylla i arbetet. Det kommer att vara mer som jag gör under dagen, men mitt fokus kommer att ligga till slut åtminstone dessa tre MITs.

När det gäller motion och meditera punkt har jag ett schema där jag göra en övning varje morgon (med undantag för fredagar, då jag planerar att meditera i minst 10-15 minuter). Egentligen har jag också ofta utövar på kvällarna också, så vissa dagar jag har två träningen - kanske en cykel på morgonen och bada på kvällen, till exempel. Min kropp är fortfarande får användas för detta, så vi får se hur det funkar.

Som för att vakna upp vid 4:30, jag bara började göra det inom de senaste månaderna - innan att det var 5:00 eller 5:30, och innan förra året Jag vaknade vid 6:30, så jag har verkligen blivit ett tidigt stigarledningar bara under det senaste året. I skrev mer om det här .

Leta efter uppdateringar till mitt mål att hålla fast vid min Morning Routine denna månad.

Se också:

zen-productivity ++
Baby Gör Åtta: Raising Sex Kids - Del 1
Baby Gör Åtta: Raising Sex Kids - Del 2, organisation utgåva
Epost Zen: Clear Out Din Inkorg
Få Sunda Fit, del 1
Få Sunda Fit, del 2 - Motion Edition
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: