Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Recept på en platt mage

Under en lång tid, jag ville gå ner i vikt. Jag vet nu att det är ett misstag. Vikt är bara en faktor - mager muskelmassa, kroppsfett procent, höft till midjan ratio, etc. är alla lika viktiga.
Efter det ville jag få sex-pack abs. Det är också en dum mål. Först av allt, de flesta [...]


Under en lång tid, jag ville gå ner i vikt. Jag vet nu att det är ett misstag. Vikt är bara en faktor - mager muskelmassa, kroppsfett procent, höft till midjan ratio, etc. är alla lika viktiga.

Efter det ville jag få sex-pack abs. Det är också en dum mål. Först av allt, de flesta människor inte är genetiskt programmerade att ha dessa typer av ABS. Andra, även de supermodels och manliga modeller som har sex förpackningar inte har dem hela tiden. Vanligtvis har de en lite fett, och sedan bränna det på i veckor innan en fotograferingen.

Så mitt mål nu är att ha en platt mage. Det borde verkligen komma ner till en acceptabel kroppsfett procent, men jag dont 'har ett enkelt sätt att mäta detta. En platt mage kan mätas i spegeln eller min fru. Jag behöver inte ha definierade abs, men bara förlora en del av min mage fett och få den att bli plattare. För mig, som kommer att se bra ut, må bra och bli friskare.

Jag har gjort min forskning, och genom att lära sig vad som fungerar så långt för mig, här är tre åtgärder för att en platt mage:

1.Cardio, cardio, hjärt. Att göra alla abs övningar i världen kommer inte om du har ett lager av fett som täcker det. Doing styrka utbildning eller lyft vikter, skulle hjälpa, men inte så mycket som aerob träning. Så min plan är att fortsätta min körning, och lägga i simning och cykling. Jag planerar att göra minst 30 minuters hjärt 6 dagar i veckan. På vissa dagar jag göra mer - 45 minuter, en timme, två timmar, ännu mer på långa dagar. Jag ska börja kort för att cykla och simma, som jag gjorde med att köra tills jag bygga upp min uthållighet. En snabb notering: intervallpassen är också stor, och jag kommer att tillägga att efter min uthållighet är bättre. Om du vill lägga till några ab övningar efter cardio, det är fantastiskt, men tänk på att arbeta hela bålen, inte bara den övre abs - som innehåller lägre abs, nedre delen av ryggen och musklerna att omslutningsmåtten dina sidor.

2.Mindre fett och socker. Så enkelt. Den amerikanska kost är vanligtvis fylld med fett och socker, och du kommer aldrig att få en platt mage på recept. Skär ut köttet, om du kan, och ännu bättre, få bort mjölkprodukter och ägg. Men om du inte kan, åtminstone äta magert kött (låg fetthalt Turkiet, skinn kycklingbröst, magert kött, fisk), och håll dig borta från stekt mat och för mycket socker desserter. Det betyder inte att du ska svälta dig själv - om du äter sunt, kan du faktiskt äta mycket - eller beröva dig själv för mycket, men bara äta de dåliga saker med måtta. Vegan kost är det bästa, speciellt om det är balanserad, rik på vegetabiliskt protein och kalcium och mineraler, full av färska frukter och veggies och högt i fiber.

3.Ge det temne. Om du vill ha en platt mage på 3 veckor eller två månader, glöm det. Förlorande fett tar tid, och det är ohälsosamt att tappa för mycket vikt för snabbt. Mål för 1-2 lbs. en vecka. Successiv viktminskning är friskare och mer sannolikt att bli kvar över tiden. Gå till en livsstil förändras, något du kan leva med för resten av ditt liv, annars kommer ni bara jojo. Det är ett maratonlopp, inte ett sprint.

Några länkar för platt mage behandlingen:

Traineo: Att uppnå en platt mage

Go Ask Alice!: Jag vill ha en platt mage!

Fyra hemligheter till en platt mage

zen-productivity ++
Få Sunda Fit, del 2 - Motion Edition
My Morning Routine
Hur blev jag en Morgonpigg
Mind som vatten
Min GTD Genomförande
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: