Zen Kanji

produktivitet

Zen Habits (Leo Babauta) - Swedish

Tre enkla ändringar Get Fit och grön på samma gång


Få passform och grönt samtidigt.

Post written by Leo Babauta . Följ mig på Twitter .

Jag har försökt att förändra mitt liv till det bättre för ett tag nu, bland annat förenkla, få montör och friskare, och försöker få grönare - och under de senaste månaderna har jag gjort en hel del forskning om minska min koldioxidavtryck också.

Och medan det finns hundratals eller till och med tusentals saker vi kan göra för att minska de resurser vi förbrukar och de utsläpp som vi producerar, jag har varit att fokusera på tre områden som har (bland) den största påverkan.

En av de största sakerna jag har upptäckt är att dessa tre förändringar inte bara hjälpa dig att bli grönare, men kan gå en lång väg till att förbättra din hälsa (och hjälpa dig att vara mer sparsam). Going grönt och är friskare och montör ofta går hand i hand.

Och medan jag är långt ifrån perfekt, inte ens i dessa tre områden som jag vill dela några av mina tankar och rön med er, hoppas att du kommer att se över och kanske anser att dessa ändringar själv.

1. Human-powered Transportation. Nämligen, cykling och promenader. Även bilar som anses vara bekvämt, även den grönaste bilar förbrukar massor av resurser (bokstavligen) och bidrar i hög grad till utsläppen av växthusgaser. Bilar är ett av de största utsläppen bidrar i de flesta människors vardag. Även om inte alla kommer att gå bilfria hela tiden, vi kan minska mängden vi använder bilar.

Jag har gångavstånd mer, som har Eva och barnen, att parker, lekplatser, biblioteket, möten, restauranger, bio, sådana saker. Vandring är en fantastisk form av transport - du knappt använda alla medel eller har några utsläpp (andra än dina andetag), och du får verkligen passa promenerar runt (se min Japan resa rapport mer om hur jag gått ner i vikt gångavstånd).

Cykling är något som jag också älskar, även om jag i mellan cyklar just nu och ser efter en bra använts cykel (jag föredrar som det innebär att jag minskar mängden resurser jag konsumerar). Cykling för transport tar några få användas för att, jag erkänner, men det är en annan otroligt sätt att komma runt genom att konsumera mycket begränsade resurser och avger nästan noll förorening, medan få i fin form. Allvarligt, jag rekommenderar verkligen detta - prova det för ett par veckor och du kommer se att det är ett mycket tillfredsställande sätt att leva.

Kollektivtrafiksystem är naturligtvis en annan stor form av transport, även på platser som Guam det är lite svårare eftersom vi inte har ett mycket bra transiteringssystemet. Jag har försökt använda den och det är mycket besvärligt om man måste vara någonstans inom ett par timmar. Jag älskade transiteringssystemet i Tokyo, och skulle använda den hela tiden om jag bodde där.

Try to use human-powered transportation more often — you’ll love it. It really helps put you in touch with the outdoors, and takes you out of the confinement of cars, out of the frustration of traffic, and reduces the amount you spend on gas and maintenance. Someday, I’m going to go bilfria, and I hope I’ll take all of you with me. :)

2. Vegetarianism eller veganism. Eller, om det låter för svårt, börja med att bara minska din köttkonsumtion. Från GreenWikia : "Mer mark måste tas i jordbruket för att producera kött än att producera vegetabiliska produkter. Eftersom metan de rapa är 23 gånger mer effektivt på att behålla värme än CO2, husdjur bidra mer till den globala uppvärmningen än alla mänskliga transport tillsammans. "

Att bli vegetarian (och särskilt vegan) är en av de ändringar du kan göra med den största inverkan på miljön. Om vi alla gav upp kött och andra animaliska produkter, vi har tillräckligt med mat för att (i teorin åtminstone) foder i världen (de flesta av de livsmedel vi producerar går till föder upp djur för kött, mjölk och ägg), och vi drastiskt skära ned på mängden föroreningar och utsläpp av växthusgaser.

Att bli vegetarian behöver inte vara svårt - Det kan vara mycket roligt om du utforska nya livsmedel och etniska kök. Och samtidigt bli vegan eller vegetarian kan inte garantera att du kommer att bli friskare de flesta vegetarianer är friskare (i genomsnitt) än den genomsnittliga amerikanska. Om du byter (oftast fatty) kött och andra animaliska produkter med frukt och veggies och hela korn och baljväxter får du friskare. Om du ersätta dem med pommes frites och kakor kommer du inte. (Gärna hävda detta, men snälla du inte dela info från misskrediterat Westin Pris Foundation - det är verkligen full av pseudoscience, vi har haft denna diskussion många gånger tidigare, och jag vill helst inte ha länkar till falska artiklar om min webbplats.)

Jag påstår inte att du har ont om man äter kött eller dricka mjölk, eller att du nödvändigtvis ohälsosamt. Det är definitivt möjligt att äta hälsosamt med animaliska produkter i din kost. Men jag säger det är något du bör överväga att, för miljöns skull ... och om du blir friskare under tiden, det är en trevlig sida fördel.

Jag har nyligen beslutat att gå tillbaka till veganism (Jag har varit lakto-ovo vegetarian i ca 18 månader och var vegan innan) och kommer att skriva ett inlägg om det snart, även några länkar som delas av vänner på Twitter.

3. Förbrukar mindre. Detta är en ganska enkel (men inte nödvändigtvis lätt) steg som kan göra en enorm skillnad på alla områden i ditt liv: hur många resurser som du förbrukar, hur frisk du är, hur mycket du spenderar och hur mycket skräp du har. Köp mindre, använder mindre, äta mindre -- komma bort från kärleksfulla och köpa prylar .

Det är intressant eftersom vi försöker bli grönare, många av oss automatiskt ser till att köpa miljövänliga produkter ... vilket är bra när du måste köpa något, men egentligen köper färre produkter övergripande är bättre än att gå ut och köpa ett gäng miljömässigt -medvetna produkter.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less moneyockså.

Genom att konsumera mindre mat du (troligen) bli friskare. Tja, inte om du är underviktig - du behöver mer mat faktiskt. Men för dem av oss som har ett par extra pounds (eller en hel del extra pounds), äta mindre är precis vad doktorn beställde. Färre kalorier betyder att du ska gå ner i vikt, och om du lägger till att en regim av promenader och cykling, att äta mindre kött och förbrukar mer vegetabiliska livsmedel kommer du definitivt få friskare. Att äta mindre mat betyder inte att du behöver för att svälta sig själv - bara äta mindre portioner. Ät långsammare och mer mindfully . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resourcesockså.

Diskutera
Jag vet att detta meddelande kommer att skapa lite kontroverser - när jag skriver om hälsa eller miljön, får jag en mycket hälsosam kritik. :) Så fire away! Jag vill gärna höra dina tankar.

Min känsla, förresten, är att även om jag är fel och få sprängt av min underbara läsare, en diskussion om dessa frågor är bra. Låt oss prata om det, och tänka på det, och därigenom påverka.
--
Om du gillade den här artikeln kan dudela det på del.icio.us, StumbleUpon eller Twitter. Jag skulle uppskatta det. :)

zen-productivity ++
Hur Sluta agera som sådan Big Baby
Älska livet, inte Stuff
Ta Många Raster för att få fler Utfärdad
De väsentliga Motivation Handbook
Friska och Fit Algorithm
Zen Habits - Swedish
Sök på vår webbplats: