Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Što je to zaista potrebno? Vodič za dnevni čuvaran

Je u tijeku potraga za mene, a ja sam onaj koji se obnavlja ove godine, je uklanjanje svega što je nepotrebno iz mog života. Sada, možete pročitati ovo i mislim da sam sve što je zabavno rezanje iz mog života, ali to nije istina. Pustiti mene objasniti.
Na prvo pitanje u ovom zadatku je, naravno, što [...]

Je u tijeku potraga za mene, a ja sam onaj koji se obnavlja ove godine, je uklanjanje svega što je nepotrebno iz mog života. Sada, možete pročitati ovo i mislim da sam sve što je zabavno rezanje iz mog života, ali to nije istina. Pustiti mene objasniti.

Na prvo pitanje u ovom zadatku je, naravno, sto "potrebno" mean? Mi najprije ispitati što su potrebna ... i na prvo pitanje u ovom ispitivanju je ... za što je potrebno? Što je pravi cilj? Moj odgovor, koji će biti drugačiji od drugih, je "neophodna za sretan život."

Ova definicija je, dakle, uključuje mnoge stvari, osim osnove odjeću, smještaj i hranu. Sam da ne treba dobar odnos sa svojom ženom u cilju da opstane, ali to mi je potrebno da bude sretan u životu (sam pronašao). Ista stvar s mojom djecom. Da bi bili sretni, mi moramo razviti dobar odnos s njima, neka budu sretni, i provedite vrijeme s njima.

Ali to ne znači da sve što radim s njima tačkama prema potrebi. Ja mogu biti sretan sa svojom djecom samo da odete na besplatni park - Ne treba mi da ih kupuje stvari cijelo vrijeme, ili idite skupe zabave (poput filmova, je centar, odnosno waterparks).

Isto tako, moramo jesti, ali mi ne trebaju jesti junk food. Istina, možda ćete reći da je slastice ili pomfrit, vas sretna. Pa, to je ključ za cijelu ovu vježbu: Da li stvarno trebate nešto da bude sretna? Pa čak i više, da li je potrebno na dnevnoj osnovi, ili mogu biti povremeno tretirati?

Kava i čokolade su dva nedavna primjera za mene. Volim oboje. Mnogo. Ali, ja sam ovisnik o njima (jer je kofein), a koji čini mi želite ih više nego JA stvarno potreba da budu sretni. Tako Ja sam težak to izrezati ih , Barem za sada. Mislim da je kasnije, nakon što sam kick naviku, ne mogu upuštati se u te stvari kao liječiti, jednom u neko vrijeme, bez odustajanje u ovisnosti.

Druge stvari mogu izbaciti (osim kao tretira):

  • Odlaska u kino (ja to rijetko više)
  • Slastice, kolači ili poput pečene robe ili bombona (rarer sada, ali je i dalje jedan od glavnih napast)
  • igračke (Gizmos i gadgete koje su mnogo zabave, ali nije nužno - kao mp3 player)
  • nove knjige (ja pokušati kupiti koristi sada, ili trgovinu em)
  • eating out (su pokušavate smanjiti, ali ipak pripasti više nego što sam trebala bi)

I neke stvari koje mi treba da mislim o tvrdom:

  • kabel interneta (imam na poslu - to je lijepo kod kuće, ali Im 'ne siguran ako je potrebno)
  • Mobitel (I don't need to previše - da je zgodan, ali je rijetkost da ja stvarno potreba Internet)

U cjelini, I've ocrt mnogo već I ja sam vrlo sretna s jednostavnošću napravio sam tako daleko. Imam puno više učiniti, ali to je proces koji je sam uživati, a ne finalni proizvod.

Neke nedavne postove na tu temu na drugom mjestu:

Vidi također:

zen-productivity ++
Mind poput vode
Moj implementaciju GTD
Recept za ravni trbuh
3 koraka do Trajno Vedro Desk
Volontiranje
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: