Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

10 Savjeti za odvikavanje od pušenja

Nedavno sam proslavila moj jednogodišnje obljetnice odvikavanje od pušenja. Pa, za odvikavanje od ... napokon se najviše sviđa pušačima sam pokušao prekinuti mnogo puta i nije uspjelo. Ali to quit zaglavi, a ja bih dijeliti top 10 stvari koje je napravio ovaj quit uspješne kada se drugi nije uspio.
1.Počiniti sebe u potpunosti. U zatvara da [...]


Nedavno sam proslavila moj jednogodišnje obljetnice odvikavanje od pušenja. Pa, za odvikavanje od ... napokon se najviše sviđa pušačima sam pokušao prekinuti mnogo puta i nije uspjelo. Ali to quit zaglavi, a ja bih dijeliti top 10 stvari koje je napravio ovaj quit uspješne kada se drugi nije uspio.

1.Počiniti sebe u potpunosti.U završiti nije uspio da, bio sam samo pola u nju. Rekao sam sebi htjela sam prestati, ali uvijek sam osjećala u leđa moje umu da bih uspjeti. Nisam ništa pisati dolje, nisam reći svima (možda moja žena, nego samo njen). Ovaj put sam ga napisao. I wrote down plan. I blogged o tome. JA je napravio zavjet na moju kćer. Rekao sam obitelji i prijatelja, bio sam odvikavanje. Bio sam online i pridružile su se zatvorili forum. Imao sam nagrada. Mnogi od njih će se u sljedeće savjete, ali stvar je da sam u potpunosti je počinio, i nije bilo povratka. Nisam Olakšajte sebi na propast.

2.Napraviti plan. Možete ne samo gore i kaže: "I'm gonna quit danas." Imate pripremiti sami. Plan it out. Imati sustav nagrada, potpora sustavu za pozivanje osoba, ako ste u nevolji. Zapišite što ćete učiniti kad dobijete nagon. Print it out. Postavite ga na vašem zidu, kod kuće i na poslu. Ako pričekajte dok ne dobijete poželjeti shvatiti ono što će učiniti, već ste izgubljeni. Morate biti spremni kada je pozvao one dolaze.

3.Znate svoj Motivacija. Kada dođe nagon, vaš um će racionalizirati. "Što je to naškoditi?" A zašto da ćete zaboraviti da ste ovaj događaj. Znam zašto si to prije nego što dođe nagon. Da li je za vašu djecu? Za svoju ženu? Za vas zdravlje? Tako možete pokrenuti? Budući da vam se sviđa djevojka ne voli pušačima? Imaju vrlo dobar razlog ili razloge za odvikavanje. Lista ih. Ispiši ih. Stavite to na zidu. Podsjećati sebe i onih razloga svaki dan, svaki nagon.

4.Ni jedna napuhati, ikad (Nope). Uma je lukav stvar. To će Vam reći da je jedna cigareta neće boljeti. I to je teško raspravljati s tom logikom, pogotovo kada ste u sredini jedan nagon. I one su super pozvao je teško raspravljati s. Ne dajte in Recite sebi, prije poziva dođe, da nećete pušiti jednom napuhati, ikada ponovno. Budući da je istina, da je jedan nabreknuti ĆE ozlijeđen. Jedno lisnato dovodi do drugog, a treći, i ubrzo niste odvikavanje ste pušenja. Nemojte sebe budalu. Jedan napuhati gotovo uvijek će dovesti do recesije. NEMOJTE uzeti nabreknuti SINGLE!

5.Pridružite se Forum. Jedna od stvari koje najviše pomogao u ovom ostavljen je online forum za quitters (quitsmoking.about.com) ... ne osjećam tako sama kada si očajan. Jad voli društvo, poslije svega. Idi na mrežu, upoznati se, upoznati se s drugima koji su kroz isti stvar, jebani post o svom iskustvu, i čitati o drugima koji su čak i gori od vas. Best pravilo: Post prije vas Smoke. Namjestite li ovo pravilo i staviti na njega, te će se kroz vaše nagon. Ostali će vas kroz razgovor ga. A oni će slaviti s vama kada se kroz svoj prvi dan, dan 2, 3, 4, tjedan 1 i izvan nje. To je dobra zabava.

6.Nagradite se. Set up a plan for your rewards. Definitely reward yourself after the first day, and the second, and the third. You can do the fourth if you want, but definitely after Week 1 and Week2.And month 1, and month 2.And 6 months and a year. Make them good rewards, that you’ll look forward to: CDs, books, DVDs, T-shirts, shoes, a massage, a bike, a dinner out at your favorite restaurant, a hotel stay … whatever you can afford. Even better: take whatever you would have spent on smoking each day, and put it in a jar. This is your Rewards Jar. Go crazy! Celebrate your every success! You deserve it.

7.Odgoditi. Ako imate nagon, pričekajte. Učinite sljedeće stvari: uzeti 10 deep breaths. Pijte vodu. Jedite snack (u početku je bombon i guma, onda sam prebacio na zdraviji stvari kao i mrkva smrznuto grožđe i pretzels). Poziv na potporu osobi. Post prestanka pušenja na vaš forum. Vježba. DO štogod je potrebno, ALI delay, delay, kašnjenje. Ti će se kroz nju, i tjerati će otići. Kad se, slavimo! Uzmi ga čini jednim nagon na vrijeme, a možete to učiniti.

8.Zamijenite sa Pozitivno Negativno navika one. Što učiniti kada ste istakao? Ukoliko trenutačno reagirati na stres s cigaretama, morat ćete pronaći nešto drugo učiniti. Duboko disanje, masaža self moj vrat i ramena, a vježbe su radili čuda za mene. Ostali navike, kao što to prva stvar ujutro, ili ono što ti u automobilu, ili gdje god vas obično dim, treba zamijeniti bolje, pozitivan sam sebe. Trčanje je moj najbolji pozitivne navike, iako sam nekoliko drugih koji su zamijenjeni pušenja.

9.Učinite to Hell Kroz tjedan, onda pakao tjedan, i You're Golden. Najteži dio napuštajući je prva dva dana. Ako možete dobiti prošlosti da ste položili nikotin povlačenje pozornicu, a ostatak je uglavnom mentalni. Ali, sve u prvom tjednu je pakao. Koji je razlog zašto je zove Hell tjedan. Nakon toga, on počinje da se lakše. Drugi tjedan je pakao tjedan, i još uvijek je teško, ali ne skoro kao paklen kao prvi. Nakon toga je bila glatka jedrenje za mene. Samo sam morao baviti povremeno jak nagon, ali sve ostalo je pozvao bili lagani, a uvjeren sam osjetio sam mogao napraviti preko ništa.

10.Ako Fall, Get Up. Vaša i učiti iz pogrešaka. Da, mi svi nedostajati. To ne znači da su kvarove, ili da mi nikada ne može uspjeti. Ako pada, nije kraj svijeta. Get up, četkanje sebe off i pokušajte ponovno. I nije više puta prije nego uspjeh. Ali znaš što? Svaki od tih kvarova učio me nešto. Pa, ponekad sam se ponavljaju iste greške nekoliko puta, ali konačno sam naučio. Shvatiti što su prepreke do uspjeha, a plan za prevazilaženje ih u sljedećoj zatvoriti. I ne čekati nekoliko mjeseci, dok se iduće zatvoriti. Dajte sebi nekoliko dana planirati i pripremiti, obvezuju se na njega u potpunosti, i za to ide!

BONUS TIP # 11: Think POZITIVNE. To je najvažniji savjet od svih. Ja spremaju za posljednji. Ako imate pozitivna, mogu učiniti stav, kao banalan kao što svibanj zvuk će vam uspjeti. Trust me. To funkcionira. Javi se da to možete učiniti i vi ćete. Javi se da ti ne mogu to učiniti, a ti sigurno neće. Kada stvari dobiti grubo, mislite pozitivno! Možete napraviti preko poželjeti. Možete napraviti preko Hell tjedan. A možete. Nisam. Tako su milijuni drugih. Nismo bolji od vas. (U mom slučaju, što je još gore.)

Vidi također:

zen-productivity ++
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: