Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

6 Savijeti za commuting by bike na posao

Jutros sam jahali moj bicikl na posao (udaljenost od oko 10 milja), a to se osjećali odlično. Bio je to drugi put sam da je sada učinjeno - i ja se to prošli tjedan - i ja se nadam da ga je češća stvar.
Moj cilj je da se neke vježbe (I'm obuka za [...]

Jutros sam jahali moj bicikl na posao (udaljenost od oko 10 milja), a to se osjećali odlično. Bio je to drugi put sam da je sada učinjeno - i ja se to prošli tjedan - i ja se nadam da ga je češća stvar.

Moj cilj je da se neke vježbe (I'm Triatlon za trening), a također pomaže okoliš i štedi novac na plin. S cijenama plina diže toliko u posljednjih nekoliko godina, to je frustrirajuće to neće moći učiniti ništa o tome - a sada sam ja.

Iako je malo zastraąujuće jahanja bicikla u sredini prometa, moram reći da je bio veliki doživljaj. Ne samo da se osjećam stvarno dobro dobiti vježbe, ali sam imala veliku pogled na prirodu kao što sam se uputio na rad, i to je bio puno više miran i opuštajući od redovne trampiti automobilom. Nadam se da ću konačno izgradi moju izdržljivost, tako da mogu voziti moj bike na posao is posla najmanje tri ili četiri puta tjedno, ili čak pet dana u tjednu, ali za sada sam početku polako, kao da sam novi za biciklizam.

Savjeti za commuting by bike

  • Planirajte unaprijed. Jedan od razloga zašto ljudi ne mijenjati po bicikla, čak i ako imaju bicikl, je da oni ne žele biti znojav. Ja sam sretan, kako je moj posao upravo instalirali novi tuš, ali prije nego što sam namjeravao koristiti tuš od vrata do vrata ureda, ili koristite tuš na obližnje teretane (čak postane članica u teretanu je jeftinije nego plin) . Također ćete trebati sapun i dezodorans i ručnika i ostale kupaonske. Zatim tu je i pitanje kako dobiti svoju odjeću za rad, koji je moj sljedeći savjet.
  • Drop svoju odjeću na posao ispred vremena. Moglo bi ih spakirati u ruksak, da nose na vaš povratak, ali se dobiva vaš povratak znojav. Možete ga staviti u kotarica i nositi ga na stalak, koji je dobar izbor, ali možda ne želite da se vaši zgužvan odjeća iz nekog razloga. Rješenje sam bio koristeći (i nije originalna ideja) je da donese svoju odjeću za rad na dan prije. Ovo također ušteđuje ekstra funti da sam nositi na moj bicikl, koji je problem za početnika poput mene. Možete čak i dovesti u odijevanju za ostatak tjedna. Najzad, ako ja vozimo na posao pet dana u tjednu, I možda morati ispustiti tjedno vrijedi odjeće negdje na vikend.
  • Svejedno ol 'bike će učiniti. Ne morate zavoljeti trkaći bicikl ili bicikla touring ili ništa mijenjati. Ako imate stara bicikla, što mi je činiti, to je dovoljno dobar. Ne trebate potrošiti puno novaca na bike i mjenjače da biste započeli. Kasnije možete uvijek potrošiti više, malo na vremenu, ali bez obzira imate dovoljno dobro za sada.
  • Imati rezervnih cijevi i alate i znati kako to promijeniti umoriti. Nikada ne znate ako ćete dobiti stan, a vi ne želite da se vaš zaglavi hodanje bicikla za nekoliko milja. Patch kit je dobra, ali još je lakše ako samo imaju rezervne cijevi, a pumpa i pravo alata, tako da možete brzo promijeniti bušen cijevi za novu, i patch stari kasnije kod kuće.
  • Budi siguran. To je ne brainer, ali je dobar za čitanje gore na savjete o sigurnosti biciklizam (pogledajte linkove ispod) prije tarifni van u promet opasne.
  • It's a blast! Biciklizam je mnogo zabave, kao što sam otkrio u posljednjim tjednima, i jahanje na posao je puno, puno bolje od vožnje. Probajte ga. Ćete ga ljube.

Kao i uvijek, sam izdvajali nekoliko linkova na bicikl za commuting y'all:

zen-productivity ++
10 Savjeti za odvikavanje od pušenja
2006 Year in Review - Velik godine!
2007: Moja Greatest Godina ikad
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: