Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Baby Makes Osam: Šest Raising Kids - Part 1

Last March, moja žena rodila se predivna baby girl, Noelle Cayce. Ona je postala naš šesti kozle, i unutar prostora od nekoliko godina, naša kuća je iznenada postane veoma puna.
Malo je u pozadini redoslijedom: moja žena i ja je došao prije šest godina, zajedno sa dvoje djece iz prijašnjih svaki odnos, i [...]

Last March, moja žena rodila se predivna baby girl, Noelle Cayce. Ona je postala naš šesti kozle, i unutar prostora od nekoliko godina, naša kuća je iznenada postane veoma puna.

Malo je u pozadini redoslijedom: moja žena i ja je došao prije šest godina, zajedno sa dvoje djece iz prijašnjih svakog odnosa, a nakon što je dobio u braku je 2003, imali smo sina (Seth Izaija) u 2004, a sada Noelle u 2006. Mi svaki idući od s obje imaju djecu do šest u roku od tri godine.

Podizanje toliko djece odjednom je, naravno, bio financijski izazov, kao i raspoređivanje i organizacijski izazov. Također je bio iznenađujuće blagoslov, a ja planiram napraviti seriju postova o tome što je željela prikupiti toliko djece, a neki od mojih najboljih roditeljskim savjetima. Ovo je prvi od serije, i ona će se baviti financijama.

The Financiranje Šest Raising Kids
Kada je moj sin rođen je 2004, moja žena i ja odlučili da bi trebao ostati kući brinuti o njemu. Kad je moja kćer je rođena u 2006, odlučili smo da treba da nastavi da ostane kod kuće. To je bio važan odluka, a mi smo oboje jako drago mi je. Ona je najbolji nastojnik daleko za naše dvije bebe, a ona je bila u mogućnosti dojiti i to sve vrste drugih stvari koje je samo mama mogla učiniti.

Naravno, to je isto tako teško za nas financijski, ali svoj 'vrijedan žrtve, po mom mišljenju. Mi smo ocrt niz troškova moći živjeti na moju plaću (vidi Kako sam Spremi ), A odluka je prisiljena da uče nas živjeti skromno. Mi zapravo borili za neko vrijeme, ali vjerujem da smo udaranje naših koračati sada.

Ive 'isto tako radi kao free-lance književnik na stranu, da nam neki dodatni prihod na vrhu moje redovite plaće.

Ovdje su tipke da budu u stanju da prežive sa šest dječji, sa samo jednim supružnika rade:

  • Live štedljivo. Živjeti na jednu plaću (plus free-lance platiti) zahtijeva žrtve. To znači da ne možete jesti koliko out, ili idite u kino što je više. Mi imamo samo jedan automobil. Mi ocrt kabel. Ona postaje svojevrsno lifestyle nakon neko vrijeme, ali je sigurno teško u početku.
  • Povećanje prihoda. Iako vam svibanj imati samo jedan plaću, postoji mnogo drugih načina da zaradite novac na stranu, od-dio radnog vremena za slobodno lancing za konzalting u prodaji Avon za čuvanje djece. Bilo koji dodatni prihod pomaže puno.
  • Otplatiti dugove, zaduženja i izbjegavati daljnje. Imali smo malo problema s dugovima gomilajućim, pogotovo kad smo bili ne čineći dovoljno novaca da plati naše račune. Ali smo reformisana naših putova, otkazali naše kreditne kartice, a sada se polako otplata naše račune, jedan po jedan. Kada završite, mi ćemo imati puno od dodatni novac za spremanje.
  • Build hitnih fonda.Ovo je tvrdo, ali je presudno da ste svaki dan isplate novca, bez obzira koliko mala količina. Ako ne možete shvatiti kako to učiniti, izrezati neke manje troškove, trim drugima, otkazati ili Netflix kabel ili Vaše članstvo u teretanu ili nešto. Pronaći način za spremanje. To je najvažniji dio vašeg financijama, posebno na dijelu gdje se grade hitnih fonda. Trebali bi ga izgraditi najmanje do 1000 $, jer u svakom trenutku, Vaš automobil može razbiti ili vaš jare možda morati otići u bolnicu ili bilo koje druge vrste hitnih moglo dogoditi i to ne samo ostaviti bez potrebnih sredstava, ali figuring zapisi iz kojih možete platiti kasnije, tako da možete platiti za hitne slučajeve. Ako imate štednju, možete platiti za te hitnim slučajevima, bez
  • Proračun. Znam da je dreaded stvar za mnoge ljude, ali to ne mora biti tvrdo. Jednostavno popisu iz redovite mjesečne troškove (režije, najam automobila, internet, mobitel, itd.), uz varijabilni troškovi (namirnice, plin, eating out, etc) i druge troškove koji bi mogli nepravilnog iskrsavati ne svaki mjesec ali da znam trebat će vam neko vrijeme (auto popravke, održavanje dom, darove, medicinske, itd. oborio kao mjesečni trošak). Popišite prihoda. Vaši prihodi trebali biti veći od vaše troškove. Ako ne, trim nekih troškova.
  • Automatizirati Vaše financije. Za sve moje račune, niti sam ih automatski odbija (kao moj auto i plaćanje telefona) ili imaju redovite online check izlazak im svaki mjesec. Jedine stvari koje ne isplaćuju online su stvari koje trebam za gotovinu, poput plina i namirnice.
  • Omotnicu System. Za sve koje ne možete automatizirati online, povlačenje u gotovini svaki dan isplate (umjesto korištenja bankomata i incurring pristojbe) za one troškove i stavlja ih u odvojene koverte. Imam tri: namirnice, plina i potrošnje (sve iz prehrane na djecu školske stvari). Kada novac nestane u toj koverti, ne možete potrošiti više dok sljedeći dan isplate. To je jednostavan način da vodite evidenciju o tome koliko imate lijevo, umjesto guesstimating i povlačenje previše ili punjenja previše.
  • Nađite načina da se besplatno zabavi sa svojom djecom. Dok smo izradu i klanice, i našu djecu moramo učiniti klanicama previše, ne znači da ne možemo imati velik vrijeme s njima. Planiramo obitelji Dan svake nedjelje, kada smo svi zajedno radimo stvari koje smo radili ljubavi, kao što su čitanje, gledanje filmova (obično iznajmljivanje DVD-a za spremanje novca), igranje sport, odlazak u park, igranje igara odbora, odlazak na plažu , posjetom obitelji ili radiš puno druge besplatne ili jeftine stvari. Zabava nema cijenu na puno.
  • Planirajte unaprijed. Ako znate nekoga rođendan dolazi gore, plan za njega, tako da niste remećenje pronaći novac da kupi poklon. Ista stvar sa školom troškova, kao što su izlet novac ili škola fotografije. Naša djeca su također uključeni u sport, pa smo u planu za uniforme i cleats i još mnogo toga. Misliti unaprijed za ono što je potrebno, tako da niste razbio kada je taj trošak dolazi gore.
  • Priuštite vašoj obitelji jednom u neko vrijeme. Iako je puno zabavnije stvari su besplatne, a ponekad ti moraš razmetanje. Take the kids out na filmu, ili restoranu. Naš omiljeni razmetanje ide vodeni park. Nedavno mi ran u nekoliko stotina dodatnih dolara, i umjesto da bude odgovoran i otplata duga ili više štedi ga, mi iznajmili sobu u hotelu, s velikom vodeni park, a tamo je proveo dva dana da blast s djecom. Drugi puta ćemo samo liječiti ih pinete sladoled ili nešto.

Drugim dijelovima ove serije:

Vidi također:

zen-productivity ++
10 Savjeti za odvikavanje od pušenja
2006 Year in Review - Velik godine!
2007: Moja Greatest Godina ikad
6 Savijeti za commuting by bike na posao
Postizanje ciljeva s moga Sina: Naši Harry Potter Marathon
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: