Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Baby Makes Osam: Šest Raising Kids - Part 2, organizacije izdanje

Pogledajte 1. dio za uvođenje na ovu seriju.
Dio 1 U šest oko podizanja djece, razgovarao sam o financijama. To je samo dio bitke. Mnogo onoga što čini toliko podizanju djece teško je obična logistiku za sve. Od nogometa do zbor do roditelja i nastavnika na konferencijama rođendana ... pakao, samo [...]


Vidi Part 1 za uvođenje u ovaj serijal.

U 1. dio oko podizanja djece šest Sam govorio o financijama. To je samo dio bitke. Mnogo onoga što čini toliko podizanju djece teško je obična logistiku za sve. Od nogometa do zbor do roditelja i nastavnika na konferencijama rođendana ... pakao, upravo uzimajući ih spremni u jutro je vježbanje u planiranju i izvršenju logistikih.

Moj rješenje? Pa, nemam jednostavne odgovore, ali ja mogu dijeliti ono što je pomoglo držati mene i moju suprugu pametan.

Organizacija i zakazivanje Šest Kids

 • Onoga koji Kalendar States United States ih sve. Moja žena i ja naviknut imati zasebne kalendari, zajedno s više škole kalendari, rasporedi sportova, napomene za školu, i još mnogo toga. Strani naše frižider je pokrivena s ovim rasporedi, i to je bio izazov da se sjećam svega. Upišite: Google Calendar . Sada ulazimo sve u jednom kalendaru. Imamo zasebnog podračuna kalendare za moj posao, moje osobne stvari, moja žena je stvari, djecu, i moj trening, ali to je sve vidjeti na jednom kalendaru. Sada, kad smo dobili školski kalendar ili sportski raspored obavijest ili nešto u školi, mi brzo ući u Gcal. Ista stvar s radom dogovore, sastanke, klasa, 5Ks i još mnogo toga. Sada možemo samo pogledati na kalendar, s posla ili kuće, i vidjeti što se događa na taj dan ili sutradan.
 • Nauči ih da budu samodovoljan. Naravno, to je lakše i brže do njih i tuš haljini ih sami nego da gledaju ih učiniti isto zadataka mnogo sporije i incompetently. Ali, pokušajte da sa šest djecu. Ćete šiziti. Odgovor je da podučava ih učiniti stvari sebe. Potrebno je malo više vremena na početku, ali u roku od mjesec dana, bit će više nego isplatiti. Sada naša djeca ne mogu samo tuš i haljina sebe (i izabrati vlastitu odjeću), no sami feed doručak, očistite svoje sobe, četkati njihova zubi češlja njihove kose, crpe stvari spremni, oprati vlastite jela (dobro, ne Najmlađi dva, ali najstariji četiri). Jedino što mi je činiti u jutro se popraviti njihovim ručkove, i moja supruga Okovi haljine. Moja najstarija kći, 13, željezo može previše odjeće, a ona je saznala da se pomogne s bebama i sitni. Oni mogu sve učiniti sitni previše, kao što su čišćenje i mopping.
 • Dovoljan vremenski plan dovesti. Iskoristili smo sat vremena da mislim da bi bio dovoljno spreman. I nakon naše dvije nove bebe su rođeni, postali smo kasno za sve. Sada smo sami daju više od dva sata. Iako bismo vjerojatno dobili gotovs za jedan sat, a sada je vrijeme za pripremu naših mnogo opuštenije. I mi smo na vrijeme više nego prije. Obično.
 • Napravite tjedni večera menu. Da, ovo nije novi tip, ali je vrlo korisno. Planiramo iz večere za tjedan dana - i djecu mogu podnositi prijedloge - i ići u kupovinu sa tom meni u ruke i sastojke navedene out. Također se čini stvari lakše dođe vrijeme za večeru - nema odluke da bi ... samo bič vanjska sastojke i kuhati ga.
 • Plan lako večere. Sve to uzima dosta vremena da pripremi je previše nevolja. Špageti, chili, tacos, pečena piletina (zdrava verzija svaki) su neki od naših Staples.
 • Pack vaš zupčanik na ulazu. Da provjere za nogomet gear, ili drugim sličnim događajima, je dobra ideja. A kada si priprema za nadolazeći dan, početi okupljanjem sve svoje stvari koje je vrata i provjerite imate sve, tako da ništa nije zaboravljena. Zaboravljajuchi nečijeg cleats i vlasništvo to okret oko automobila da biste dobili njima je bol.
 • Pack vrećicu sa extra odjeća. Mi malo zadržati na nošenje prtljage pakiran s par promjena odjeća i donje rublje za svako dijete stowed daleko u automobilu. Ako postoji nezgode, ili neke od kids žele prenoćiti s djedova, to će biti vrlo torbu za baratanje.
 • Imati obitelj sastanak. I'll post više o ovome kasnije u seriji, ali je dobra ideja da se cijela obitelj sjedneš jednom tjedno i razgovarati o svim pitanjima koja su članovi obitelji. To je ključ za komunikaciju sa sretnom obitelji.
 • Svatko bi trebao jesti zajedno. Mi to ne može učiniti svaki dan, ali mi pokušati sjesti zajedno i večera kao obitelj. To je dobar put da se govori o svakoj osobi i danu.
 • Imati Inbox, a jasno je često. Svi papiri, mjenica, pisma, letaka, rasporedi, školske novine i više ići ravno u naše jedinstveno Inbox. Primljeno trebaju biti izbrisani svaki dan ili svaki drugi dan - samo zaorati kroz nju, jedan predmet na vrijeme donošenja odluka, poduzimanja akcija, odnosno podnošenje trashing svaki predmet odmah. Ne stavljajte ga isključite ili stvari će nagomilati!
 • Učiti djecu da sve ima svoje mjesto. Svaka stvar u vaš dom bi trebao imati "dom". Nauči dječji dom, gdje je to, a dobili su ih u naviku stavljanja u svojoj kući. Oni više nikada nećete dobiti savršeno na to, ali se više ne da svi ovo je manje stvari koje se izgubiti. Također, čist kao idete da čuvaju palaču prilično čist u svakom trenutku.
 • Declutter često . Dobili osloboditi od junk u svoj ormari, da pretrpati kući, da clutters garaži. Imaju redovite decluttering dana. Nauči ih da daju daleko igračke i odjeću za ljubavi. Također je dobra ideja za brisanje iz stare igračke svaki put kad su dobili nove na rođendane, a posebno Božića.

Drugim dijelovima ove serije:

zen-productivity ++
2006 Year in Review - Velik godine!
2007: Moja Greatest Godina ikad
6 Savijeti za commuting by bike na posao
Postizanje ciljeva s moga Sina: Naši Harry Potter Marathon
Baby Makes Osam: Šest Raising Kids - Part 1
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: