Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Jesu li vaši dani Crazy? Preuzmite kontrolu

Neki od nas imaju takve jektičav, zauzeti, luda, haotičan dana da nemaju vremena da se čak i razmisliti o organizaciji, ciljevima, ili rutine. To je kada vaši dani su toliko ludi da trebate uzeti vrijeme, i dobili vaše dane pod kontrolom.
Važno je, za svoje mentalno zdravlje, vaše zdravlje, a vaše produktivnosti. Vi jednostavno [...]


Neki od nas imaju takve jektičav, zauzeti, luda, haotičan dana da nemaju vremena da se čak i razmisliti o organizaciji, ciljevima, ili rutine. To je kada vaši dani su toliko ludi da trebate uzeti vrijeme, i dobili vaše dane pod kontrolom.

Važno je, za svoje mentalno zdravlje, vaše zdravlje, a vaše produktivnosti. Vi jednostavno ne mogu biti na najučinkovitije ako pokrećete okolo, gussenja požari, super je naglasio i uzimajući u to vrijeme. Našli vremena da dobije kontrolu koja će učiniti sve razlika u svijetu.

Evo kako:

  1. Prvo, tvrde blok vremena kako bi uspostavili kontrolu.Da, bit će potrebno sat ili dva. Da, možete pronaći ono vrijeme. Raspored na sastanak u svom kalendaru. Ako stvarno, stvarno ne može pronaći put u svom radu dan ustati ranije, ili to učiniti odmah nakon posla. Možete pronaći ono vrijeme ako stvarno probati. Vaše zdravlje zahtjevima ga.
  2. Napravite popis. Imate sve svoje zadatke na jednoj do-do lista, ili narednih nekoliko radnji liste oborio po kontekstu? Ako je tako, vi ste ispred igru. Ako nije, to bi trebao biti vaš prvi korak. Skupite sve vas radovi u jednu Inbox (uključujući post-it note, telefonske poruke, itd.) te ih obraditi, popisu zadataka što trebate učiniti na popisu ili liste (vidi Tri koraka do Trajno Vedro Desk ). Međutim ti popis (e) nije bitno u ovom trenutku. JA preporučiti GTD metodom (vidi Beginner's Guide to GTD ), Ali bez obzira na to radi za vas. Upućivanje popis vaših zadataka je prvi put da biste dobili njima, pod kontrolom.
  3. Planirajte svoj dan. Ne samo danas, nego svaki dan. Trebate neke redovne raspored kako bi se stvari pod kontrolom. Raspored redovite zadatke u vremenske blokove u: e-poštu, pozive, sastanke, za obradu Vaše mape pristigle pošte, planiranje vremena, pisanje, itd. Pokušajte imati najmanje 15-30 minuta na početku svakog dana kad plana dan je u tim blokovima vremena. Ovo malo vremena za planiranje svaki dan je jednostavan način kako bi uspostavili kontrolu. (Vidi Svrha dan: najvažnije Task )
  4. Stop multi-zadatkom. To je vjerojatno ono što čini dan u craziest. Ne možete ostati zdrav, ako ste žonglerstvo milijun stvari odjednom. Ako se to, niste se ni produktivni. Usredotočiti na jednu stvar u isto vrijeme (vidi Kako NE za Multi-zadatak ).
  5. Kontrola Dolazna komunikacija. Ostali neće Vas učiniti? Moraš biti uporan i tvrde kontrolu svoje vrijeme. Neka drugi znati kada oni mogu pozvati Vas, ili kako se često mogu očekivati da će primiti odgovore na Vaša e-mail adresa. Skrenite IM i chat. Isključite vaše e-mail promjene i provjeriti ga samo jednom na sat, ili na neki drugi redovnim rasporedu. Neka pozivi ići na govornu poštu. Vi jednostavno ne možete odmah odgovoriti na svaki poziv mobitela, svake e-poruke, svaku stranicu, svako na vaš zahtjev za stolom. Ako ste se, stavi na slušalicama. Budite jasni i unaprijed s drugima o vašoj dostupnosti i vremena kada ne može biti poremećena. Ljudi možda neće uvijek biti sretan s njom, ali nakon neko vrijeme, oni će se početi poštovati vaše vrijeme.
  6. Pregledajte vaš dan. Staviti na stranu malo vremena na kraju dana pregledajte što ste učinili, provjerite svoje to-do liste, ažuriranje liste s novih stavki, stavite stvari gdje ga natrag pripada, raščistiti vaš stol, a plan za sutra . Ostavite osjećaj zadovoljstva.
  7. Postavi rutine. Ovi redovite rutine su najbolji način da osjetite u kontrolu nad svojim životom. Ive 'bio rad na jednog jutra rutinu i večernju rutinu at home,iit also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)ian end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,iyour days will be must less stressful.

Vidi također:

zen-productivity ++
Zašto Zen navika?
Zen Mind: Kako Declutter
100 načini Zabavite se uz svoju djecu za slobodne ili Jeftini
5 Načini GTD Pomaže da postignete svoje ciljeve
Alow sebe da bude sretan i ponosan na vaš napredak
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: