Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Kako sam postao ranoranilac

Znam, Steve Pavlina već je to učinio, ali sam ustanovio da rano budan je bio jedan od najboljih stvari koje sam učinio u posljednjih godinu dana, a ja mislio bih podijeliti moje savjete. JA pravedan pošta o mojim jutro rutinu, i misli koje biste možda željeli znati kako sam se u 4:30
Na [...]


Znam, Steve Pavlina već je to učinio , Ali sam ustanovio da rano budan je bio jedan od najboljih stvari koje sam učinio u posljednjih godinu dana, a ja mislio bih podijeliti moje savjete. Ja sam samo posted o mojim jutro rutinu I misli koje biste možda željeli znati kako sam se u 4:30

Puno godina, bio sam kasno ustaje. Volio sam spavati u. Tada se stvari mijenjaju, jer sam morao probuditi između 6-6:30 am popraviti moj dječji 'ručkove te ih spremno za školu. Ali prošle godine, kada sam odlučila da vlak za moj prvi maraton, ja sam odlučio da je potrebno da se početi prikazivati u jutrima, ako sam bio da su bilo koje vrijeme slijeva za moju obitelj.

So, I set out to izraditi budan do rano odviknuti. Počela sam se po dolasku u 5:30 sati, a zatim na 5 Kada da je postao navika, te sam morao probuditi u 4 ili 3:30 za rani, dugoročno gledano, to nije problem. I na kraju studenog, kada sam odlučio da sudjeluje u NaNoWriMo , Odlučio sam da bi se na 4 upisati za najmanje jedan sat dnevno. Sada kad sam završio taj roman pisanja cilj, ne trebate da se probude rano više, ali se naselili na sretan kompromis od buđenja at 4:30 Neki dana, kada sam jako umorna (ako idem spavati kasni), ja ću probuditi u 5:00 i 5:30, ali to je još prije nego što sam se probuditi.

Ovdje su savjeti za moje postaje ranoranilac:

  • Nemojte napraviti drastičan promjene. Počnite polako, uz budan samo 15-30 minuta ranije nego obično. Naviknuti se na to za nekoliko dana. Zatim smanjiti još 15 minuta. Učinite to postepeno, sve dok ne dođete do vašeg cilja vrijeme.
  • Dopustite si ranije spavati. Možda će Vam se boravi do kasno, možda gledajući TV ili surfanje Internetom. Ali ako se nastavi ovaj naviku, dok pokušava ustati ranije, prije ili kasnije jedan će dati. A ako je to rano ustajanje da daje, onda ćete srušiti i kasno spavati i imati da biste počeli.Predlažem odlazak u krevet ranije, čak i ako ne mislite da ćete spavati i čitati dok je u krevetu. Ako ste jako umorna, samo bi mogli zaspati mnogo ranije nego što mislite.
  • Stavite budilica daleko od vas krevet. Ako je uz vaš krevet ćete zatvorio ga isključite ili Drijemaj hit. Nikad hit Drijemaj. Ako je daleko od svojeg ležaj, morate ustati iz postelje da zatvori ga isključite. Do tada, možete se. Sada samo trebate da ostanu gore.
  • Izlazi iz spavaće sobe čim isključiti alarm. Ne dozvolite sebi racionalizacije Vraćajući u krevet. Baš si snaga izlazi iz sobe. Moja navada je da posrnuti u kupaonici i ići piškiti. U vrijeme koje sam učinio, a ispran zahod i oprali ruke i pogledao u moje ružno bubalo u ogledalo, ja sam budna dovoljno da se suoče sa danu.
  • Ne racionalizirati. Ako vaš mozak dozvoliti da razgovaraju vas iz gore uzimajući ranije, nikada Vam neće učiniti. Nemojte napraviti uzimajući leđa u krevetu opciju.
  • Dopustite sebi da spavaju u jednom u neko vrijeme. Unatoč što sam rekao u prethodnoj točki, jednom u neko vrijeme je lijepo spavati u. Kao čeznuti kao svoj 'ne redovne stvar. Li ja to napraviti, možda jednom tjedno ili tako.
  • Make up ranog buđenja nagradu. Da, to bi moglo činiti na prvi da ste prisiljavajući sebe da učine nešto teško, ali ako bude ugodno, brzo ćete se radovati se budan do rano. Moj nagrada se napraviti vruće šalicu kave i čitanje knjiga. Sam Nedavno ocrt kavu , Ali sam i dalje uživati u čitanju mojih knjiga. Ostale nagrade može biti ukusna poslastica za doručak (smoothies! Yum!) Ili promatranje izlaska sunca, ili meditating. Pronađite nešto što je ugodno za vas, i dozvoliti sebi da kao dio vaše jutro rutinu.
  • Iskoristite sve to extra vremena. Nemojte probuditi na sat ili dva rano samo čitati vaše blogove, osim ako to je glavni cilj tvoj. Nemojte probuditi se rano i otpad koji extra vremena. Nabavite početi skakati na vaš dan! Sviđa mi se da koristite to vrijeme da se dobije glava start na pripremi moj dječji 'ručkove, na planiranje za ostatak dana (kada postavim moju MITs), vježbanje ili na meditating, a na čitanje. U vrijeme oko 6:30 role, sam učinio više od mnogih ljudi rade cijeli dan.
  • Iskoristite pauzu od zore! Onoliko koliko možete, potražite izvan (ili još bolje, dobiti van!) I gledaju u nebo skretanje svjetla. To je lijepo. A to je miran i spokojan. Sada je moje najdraže doba dana. Getting up rano je nagrada sama po sebi za mene.

Vidi također:

zen-productivity ++
Baby Makes Osam: Šest Raising Kids - Part 2, organizacije izdanje
Zen Email: Clear Out Your Inbox
Nabavite zdravu i podesi, Part 1
Nabavite zdravu i podesi, Part 2 - Vježba Edition
Moj Jutarnji rutinu
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: