Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Ljubavni život, Ne Stuff


Zaljubiti se u život.

Post napisao Leo Babauta .Slijedite me na Twitter .

We're zaljubljen u stvari - s trgovačkim, s stjecanju, uz posjedovanje, sa skupljanjem.

Let's požuda poslije života umjesto.

Naša opsesija s nezdravim stvarima je postao.Kada imamo praznina u našim životima, mi kupiti stvari.Kada imamo problema, mi kupiti stvari.A ove stvari postaju sve više i više skupih, veći, ...more shinier rasipan.

Ova opsesija sa stvari dovodi do posjedovanje puno, ima dosta pregledna ...i još ove stvari ne ispunjavaju naše živote sa značenjem.

To dovodi do duboke duga, od kupovanja toliko, a koje trebaju veće kuće i prostora za pohranu sadržavati sve.Financijski, we're off lošije nego ikad, zbog ovog s dodijavanje stvari.

Kupujemo stvari kada budemo pasivni, mi kupiti stvari za drugima pokazati koliko smo ih vole ...i na taj način, stvari je odvojen od nas, zapravo bave naše emocije, blokiran od nas doista povezivanju s drugima.

Let's zamijeniti da žudnja za stvari s žudnja za životom.

Neke ideje:

  • Ponovno strast za životom.Get izvana i osjetite prirodu, cijeniti ljepotu svijeta oko sebe.Get aktivan, ne vrtu ili yardwork, igrati sport, ići u šetnju, uzmi planinariti, ići na kupanje, vožnja bicikla.Osjeti život coursing preko vas.Diši je u.
  • Dajte iskustva kao darove, a ne stvari.Umjesto shopping za rođendane ili netko došao Božić, pomislimo iskustvo možete im dati umjesto.A danas s vama, činite nešto zabavno, vješanje vanjska, kuhanje, igranje, razgovor, istražujući.A zabavno vrijeme u parku ili na plaži.Nešto drugo nego svakodnevice.Doživljaj je mnogo više smisla nego objekt.
  • Povežite se s drugima.U stvarnom životu.Ako niste obješen s prijateljem nedavno, dajte mu poziv i otići hang out.Nabavite vaš jare udaljen od TV ili video igre igrač i odvede van obaviti nešto.Idi na datum sa svojim partnerom.Posjetite svoju mamu ili djedova.I biti prisutni dok si s njima - zaista slušati, stvarno biti tamo.
  • Nositi sa svojim emocijama.Ukoliko imate potrebu za kupnju stvari za dućan kad imate emocionalne probleme, biti svjestan toga.Tada se bave osnovne emocije, nego pomoću kupovinu kao način zaboraviti o njima.Ako ste depresivan ili zabrinuti, ili usamljeni, nositi se s tim.Pronađite rješenja, shvatiti što je uzrok njih.Dobra vijest: doživljavamo život, uzimajući aktivnu i povezivanje s drugima sve vam pomoći nositi se s tim emocionalnim pitanjima.
  • Odspajanje vaš prilog stvari.Ponekad mislim da ja nerado davati nešto gore, čak i ako JA dont 'stvarno iskoristiti.I to je kad sam sebe pitati, "Why?" Što je holding me natrag sa uzimajući osloboditi od ovaj posjed? Ponekad je predmet ima emocionalne veze, ali onda sam shvatiti da je to samo neki predmet, nije se emociju ili stvarni izvor je emocija.Onda ću uzeti sliku stavku, upload Internet to moj računalo i odstraniti objekt.Osjećam se oslobodila, jer sam slomljena privitka na fizički objekt (ali spremljeno memorije).Ako ste u privitku objekt, shvatiti zašto - nije zdrava u dugoj vožnji.
  • Shvatiti da život, a ne stvari, je ono što stvarima.Objekti su samo objekti - ako ih izgubim, ako im ukradeni ili uništeni ...to nije velika stvar.Oni jednostavno objekata - ne svoj život.Tvoj život je niz trenutaka koji se steaming kroz Vašu svijest upravo sada, i kako ćete koristiti one trenutke i ispuniti ono što im je ono što zaista stvarima, a ne ono što ispunite vaš dom s.Na kraju ovog kratkog putovanja, koje ćete gledati natrag i sjetiti iskustava, ljudi koje je volio i koji je ljubio vas leđa, što si učinio i nisu.Ne stvari koje ste imali.

--
Pročitajte više o pojednostavljivanja u mojoj knjizi Moć Manje .

zen-productivity ++
Lijepi metodom Pronađite mirni
Be Still.
Diši.
Kako Davanje Sve izmjene
Kako Stop Acting Like Takav Big Baby
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: