Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Nabavite zdravu i podesi, Part 1

JD više na jednu od mojih omiljenih blogova financija, Get Rich Polako, nedavno je objavljeno kako je koristiti wellness trener dobiti zdraviji i monter. On je dionica njegova iskustva i neke savjete odličan, i ja preporučiti pročitati.
To je dobio od mene da razmišljam: Ive 'učen toliko u proteklih godinu dana, od čitanja i iz [...]


JD više na jednu od mojih omiljenih blogova financija, Get Rich Polako , Nedavno je objavljeno kako je on koristiti wellness trener dobiti zdraviji i monter . On je dionica njegova iskustva i neke savjete odličan, i ja preporučiti pročitati.

To je dobio od mene da razmišljam: Ive 'učen toliko u proteklih godinu dana, od čitanja i iz pokušaja i pogreške, da bih mogao biti pristojan trener sebe uz malo više treninga. JA dont 'misliti svoj' nešto ću stvarno potjeru, ali sam pomislio bih podijeliti neke stvari koje sam naučio.

Danas ću pogledati prvi dio uzimajući zdraviji i monter - zdravom prehranom. (Također pogledajteVidi Part 2 of Getting Zdrave i Fit - Vježba izdanje)

Pravila za jelo Zdrave

Smetnje zdrava je nešto puno nas želite učiniti, ali mi imamo takve teško zbog iskussenja i rad kod kuće i na putu. Neću reći da laže i vršiti izmjene u Vašoj prehrani je lako, ali ću se savjetovatiprotivdonošenje izmjena i drastično u korist making postepene promjene.

Na primjer, jedem prilično zdrava upravo sada, ali moje trenutne ishrana je kumulacija male promjene sam napravio tijekom vremena. JA najprije pokrenut leaner jede meso, i pokušavaju inkorporirati više voća i veggies. Onda sam dodao u zdraviji doručak žitarice, zobena kaša, cijela zrna kruh. Ja se prebacili na nižim mliječna mast i ostale low-fat opcija. I jeli još oraščića, i pokušao stvari kao laneno sjeme. Na kraju sam imala prilično zdrave prehrane (osim za slatkiše), ali onda sam postala vegetarijanac. Ja izrezati meso potpuno, uključujući piletina i riba. Konačno sam počela faza iz mljekara i jaja, te počeo koristeći soymilk soje i ostalih proizvoda. Polako sam pokušao vanjska vegan recepti, do točke da sam sada blizu 100% vegan, i ljubeći svaki trenutak toga. U posljednje vrijeme Ive 'bio težak to izbaciti kofein i slastice, ali postupno. Ako pokušate rezanje jedna stvar malo van na vrijeme, na kraju ćete se naviknuti na promjenu i on će postati normalne za vas. Onda ponovite postupak.

Healthy Eating Pravilo # 1: Odaberite jednu ili dvije stvari za promjenu o svojoj prehrani, te početi jednostavno s tim. Svaki tjedan ili dva, pokušajte nešto zdravo i inkorporirati ga u svoj dnevni ili tjedni menu.

Još jedna stvar sam naučila je da kad sam pokušava izbaciti nešto loše, to pomaže ga zamijeniti s nešto zdrava i ukusna da sam došao na uživanje. Kao i kofein - Ja sam isječak kavu i zamjeni ga s vodom. I prije nego što je to učinio s Colas (iako ću imati povremene cola sada, ali ne onoliko često gotovo). Sada Volim pitkom vodom umjesto na više šećerni stvari. Sam zamijenio mlijeko sa puno zdraviji soja mlijeko, a sad obožavam soja mlijeko. Ista stvar sa veggie burgers, zdrava žitarica, cijela zrna Kruh i još mnogo toga. Pronađite zdrave opcije koju ljubav - napraviti popis i držati ih u neposrednoj blizini.

Healthy Eating Pravilo # 2: Kada se nešto loše rezanje iz svog dijeta, zamijenite ga s nešto zdraviji i ukusna.

Također sam naučio da se inkorporirati razne ne samo voće i povrće, ali oraščića, kalcijem bogate hrane (poput soymilk, kalcij-OJ utvrđeni i tofu, bademi, i lisnat zeleno povrće), namirnice dobre masti (poput maslinovog ulja, flaxseeds, bademi i sl.), high protein ali oslanjamo namirnica (kao što su tofu, soja protein, orasima, grah), a high-fiber hranu. Što sam izbjegavati, poput kuge, stvari su visoke u zasićene masti ili previše šećeran (kao što sam rekao, I'm cutting ovo sada sve više i više).

Healthy Eating Pravilo # 3: U prvom stvari na ocrt su pržene, masne hrane (kao što McDonald's) i stvari koje je previše šećeran (donuts, Colas, bomboni) i ostali junk hrane. Ne sijeci ga u potpunosti, nego započnete fazu ga postupno i zamijenite ga sa zdravijim, ukusne stvari (vidi prva dva pravila).

Drugi važan koncept je jesti male obroke. JA naviknut Pile moje tanjur visoka, ali to je siguran put do debljina. Ja polako smanjiti na moje porcije dodavanjem zdrave zalogaje između obroka. Ključ je da se ovdje plan it out tako da ne samo da su vaša tri kvadrata, ali možda između jogurt i voće, ili umjesto da veliki ručak, učiniti ono što mi je činiti i imati dva manja sendviči.

Healthy Eating Pravilo # 4: Jedite manje i češće obroke tijekom dana. Ako pričekajte dok ne budete stvarno gladan, bit svinja out.

Ovo me dovodi do drugog velikog koncepcije: ako si idući u biti na putu, morate unaprijed planirati, ili ćete završiti jelo nešto zgodan (čitaj: fast food), koje neće biti zdrava kao i da će definitivno biti skuplji. Kad idete u kupovinu Samoposluge, traže zdrave zalogaje koji vam se sviđa i onda kad ih upakirati idite na poslu ili na putu. Blue chips kukuruza, orasima, grožđice, voće, veggies, low-fat pretzels i dobrih stvari kao što su to upakirati i lako prenosiv.

Healthy Eating Pravilo # 5: Pack zdrave zalogaje uzeti sa sobom, a plan za obroke kad idete na cesti.

Još jedna važna točka: ove stvari neće izvršiti odmah primjetna razlika, barem ne na vaš struk. Gubitak težine - osobito masnoća - ne bi trebalo dogoditi preko noći, ili ćete lako dobiti natrag. Budite strpljivi, i mislim dugoročno. Ne gledaj za brzi ispravke.

Healthy Eating Rule # 6: Određivanje dugoročnih ciljeva, i ne očekujte brzi rezultati. Budite strpljivi!

Postoji mnogo više savjeta, ali su osnovna pravila za zdravom prehranom, koja je temelj za dobivanje stane. Inkorporirati tih pravila jednu po jednu, polako, i vidjet ćete veliku promjenu tijekom vremena. Ljubavi ćete se za to!

Vidi Part 2 of Getting Zdrave i Fit - Vježba Edition .
Vidialso:

 • Pokušaj jesti zdravije? Napravite promjene načina života, a imaju mangupirati dan
 • Zdravlje Savjet: Pokušajte vegetarijanske prehrane ponekad
 • 6 Savijeti za commuting by bike na posao
 • zen-productivity ++
  6 Savijeti za commuting by bike na posao
  Postizanje ciljeva s moga Sina: Naši Harry Potter Marathon
  Baby Makes Osam: Šest Raising Kids - Part 1
  Baby Makes Osam: Šest Raising Kids - Part 2, organizacije izdanje
  Zen Email: Clear Out Your Inbox
  Zen Habits - Croatian
  Pretraži naše stranice: