Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Tri jednostavne promjene na Get Fit i Zelena istovremeno


Get fit i zelena u isto vrijeme.

Post napisao Leo Babauta . Slijedite me na Twitter .

Ive 'bio težak da biste izmijenili svoj život na bolje za neko vrijeme sada, uključujući pojednostavljivanja, uzimajući podešavač i zdraviji, a težak da biste dobili naivčina - a u posljednjih nekoliko mjeseci sam radiš puno u istraživanju smanjenju moje footprint carbon as well.

I dok postoje stotine ili čak tisuće stvari koje možete učiniti kako bi se smanjila sredstva ćemo utrošiti i emisija proizvodimo, Ive 'bio usredotočujući se na tri područja koja su (među) najvećih utjecaja.

Jedna od najvećih stvari koje sam primjetio je da ove tri promjene ne samo da vam pomoći da postanete naivčina, ali mogu ići dug put prema poboljšanju svoje zdravlje (i pomaže vam da se više skroman). Going zeleni i zdraviji i monter često idu ruku pod ruku.

I dok sam daleko od savršenog, čak iu ove tri oblasti, Htio bih podijeliti nekoliko mojih misli i saznanja s vama, u nadi da će da ćete pogledati u, a možda razmislite o ovim promjenama sebe.

1. Human-powered Promet. Naime, biciklizam i šetnju. Iako automobili vide kao zgodan, čak i najzelenijih automobila rashodovati tona resursa (doslovno) i uvelike pridonijeti da stakleničkih plinova. Autos se jedna od najvećih pridonositelja emisija u većini svakodnevnoga života ljudi. Dok se svi ne ide ide car-free cijelo vrijeme, možemo smanjiti iznos koji smo koristili za automobile.

Ive 'bio pješačka više, kao što su Eva i djecu, za parkove, dječja igrališta, knjižnice, sastanke, restorane, filmove, stvari poput toga. Pješačka je iznenađujuće oblik prijevoza - jedva ste koristiti bilo koji ili imate bilo kakvih izvora emisije (osim dah), a dobivate stvarno stati hodanje okolo (vidi moj Japan putovanje izvješće Za više informacija o tome kako Smršavio sam hodanje).

Biciklizam je nešto sam i ljubav, iako sam se između bicikle sad i potražnja za dobro koristiti bicikl (Radije koristi kao to znači da sam se smanjuje iznos sredstava Ja konzumirati). Biciklizam uzima za prijevoz neke koristi za uzimajući, I'll priznajem, ali to je još jedan nevjerovatan način da biste dobili okolo po uzima vrlo malo resursa i emitiranje samo o nulte zagađenosti, a uzimajući u velikoj formi. Najozbiljnije, ja visoko preporučiti ovaj - probajte za par tjedana i vidjet ćete da je to vrlo zadovoljavajući način živjeti.

Misa tranzit, naravno, još je jedan veliki oblik prijevoza, iako Guam u mjestima kao što je malo teže jer nemamo dobru tranzitni sustav. Ive 'pokušao koristeći Internet i to je jako nezgodno ako ste se igdje u roku par sati. Ja ljubio tranzitni sustav u Tokiju, međutim, i da bi cijelo vrijeme, ako su živjeli tamo.

Pokušajte koristiti ljudskom powered prijevoza češće - ljubav će vam ga. To stvarno pomaže vam staviti u kontakt s otvorenom, te vas izbavio iz zatočenju automobila, od frustracija prometa, i smanjuje iznos koji ćete potrošiti na plin i održavanje. Jednog dana, idem da se auto-free, i nadam se da ću poduzeti sve vas sa mnom. :)

2. Vegetarijanstvu ili Veganism. Ili, ako to zvuči previše teško, početni po vašem upravo smanjenje potrošnje mesa. Iz GreenWikia : "Više zemljište mora se staviti u poljoprivrednu proizvodnju, da se proizvode od mesa za proizvodnju biljnih proizvoda. Jer su oni podrignuti metan je 23 puta efikasniji na zadržavanje topline nego CO2, domaće životinje pridonošenju više globalno zagrijavanje od svih ljudskih kombiniranog prijevoza. "

Postati vegetarijanac (a posebno vegan) jedna je od promjene koje bi mogle upućivati sa najvećim utjecaja na okoliš. Ako smo svi odustali od mesa i ostalih životinjskih proizvoda, mi bismo imali dovoljno hrane kako bi (teoretski, barem) feed svijetu (većinu hrane proizvodimo ide na podizanje životinja za meso, mlijeko i jaja), a mi bismo drastično smanjiti količina zagađenja i stakleničkih plinova.

Postati vegetarijanac ne mora biti teško - U stvari, može biti puno zabavnije ako istraživati nove hrane i etničke kuhinje. I dok postane vegetarijanac ili vegan ne jamči da ćete biti zdraviji, većina vegetarijance su zdraviji (u prosjeku) nego prosječni Amerikanac. Ako zamijenite (obično masnim) mesa i ostalih životinjskih proizvoda sa voća i veggies i cijele žitarice i leguminoze Dobivaćete zdraviji. Ako zamijenite ih sa pomfrit i Twinkies, nećete. (Slobodno razuvjeriti ovom trenutku, ali molim Vas molimo da ne dijelite informacije s discredited Westin Cijena Foundation - to je stvarno pun pseudoscience smo imali ovu raspravu mnogo puta prije, i ja bi radije neće imati poveznice na članke o prijevarnu moje stranice.)

Im 'ne kazivanje da ste zli ako jesti meso ili piti mlijeko, ili da ste nužno nezdravi. To je svakako moguće da jedu zdravu sa životinjskim proizvodima u Vašoj prehrani. Ali sam rekao: to je nešto treba razmotriti, radi okoline ... i ako se u međuvremenu zdraviji, to je lijepa strana korist.

Nedavno sam odlučio da se vrati veganism (sam lacto-ovo vegetarijanska oko 18 mjeseci, a prije toga je bio vegan), te će napisati post o tome uskoro, uključujući i neke linkove koje dijele prijateljima na Twitter.

3. Manje konzumiranje. Ovo je prilično jednostavna (iako ne nužno lako) korak koji može napraviti veliku razliku u svim područjima vašeg života: koliko ste konzumiraju resurse, koliko ste zdravi, koliko ste potrošili, koliko ste paničariti. Kupi manje, koristite manje, manje jesti -- izvući iz ljubiti i kupovanje stvari .

To je zanimljivo jer kad smo pokušati postati naivčina, mnogi od nas automatski izgled kupuju zelene proizvode ... što je dobro, kad imate da kupite nešto, ali zapravo, manje kupuju proizvode ukupni je bolje nego izlazak i kupovina hrpa od ekološki -svjesna vrsta proizvoda.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less moneyas well.

By konzumiranje manje hrane ćete (vjerojatno) dobiti zdraviji. Pa, ne ako si underweight - vi vjerojatno stvarno trebate više hrane. Ali, za one od nas koji imaju nekoliko extra pounds (ili puno extra pounds), jedući manje je samo ono što je naručio liječnik. Manje kalorija a to znači da ćete smršati, i ako ste dodali da je to uprava za šetnju i biciklizam, jeli manje mesa i potrosacko više biljne hrane, da ćete sigurno dobiti zdraviji. Smetnje manje hrane ne znači morate gladovati sami - samo jesti manje obroke. Jedite sporije i više mindfully . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resourcesas well.

Discuss
Znam da ovaj post će generirati malo kontroverze - bilo sam ili pisati o zdravstvenim pitanjima okoliša, JA dobiti puno zdrave kritike. :) Tako vatra daleko! Volio bih je čuti Vaše mišljenje.

Moj osjećaj, na putu je da čak i ako sam krivo i dobiti odminirane mojim lijepim čitatelji, bilo rasprava o ovim pitanjima je dobra stvar. Let's talk o tome, i razmisli o tome, i na taj način, učinak promjena.
--
Ako vam se svidio ovaj članak, molimopodijeliti na del.icio.us, ili StumbleUpon Twitter. Htio ga cijeniti. :)

zen-productivity ++
Kako Stop Acting Like Takav Big Baby
Ljubavni život, Ne Stuff
Uzmi Puno pauze kako biste dobili više Done
The Essential Motivacija Handbook
Zdravi i podesi Algoritam
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: