Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Zašto svoju pristiglu poštu nije dobar To-do lista


Krenite na-DOS iz e-pošte za učinkovitije, saner način rada.

Post napisao Leo Babauta . Slijedite me na Twitter .

New York Times techonology pisac David Pogue, pisac I dive, nedavno su neki od navedenih njegov najbolji proizvodnost savijeti - I to je dobar popis. Jedna stvar sam primijetio u interesu je da on koristi njegov pristiglu poštu kao do-do lista, što je prilično uobičajena praksa.

I dok postoji sigurno ništa izvrnut sa taj, i učinio sam ga sebi, htjela sam napraviti quick counterargument.

An pristiglu poštu nije najbolji do-do lista, a evo zašto:

1. Ne možete promijeniti subject linije. To znači da Vaša za-napraviti popis se sastoji od redaka koji često podliježu nemaju veze sa akcije koje je potrebno obaviti. E-mail koji kaže "današnji sastanak" moć zaista biti akciju pozvati nekoga ili poslati datoteku na nekoga. Morat ćete otvoriti svaku adresu e-pošte da biste pronašli akcija, što je vrlo neučinkovita. Ili, morate se sjetiti šta radnje povezane sa svake e-poruke, a da poraza točke A do-do lista ... popisa treba zapamtiti za vas i odvesti daleko od stresa vaš mozak.

2. Tu bi moglo biti više akcije u svaku poruku e-pošte. Što ako je e-mail sadrži 10 do-do stavke? Ne možete brisati ili arhivirati poruke e-pošte kada ste učinili jedan ili dva od akcije. On će ostati u Vašu pristiglu poštu do 10 su učinili sve, kao da se nista nije urađeno. Također, možete zaboraviti da postoje višestruke akcije u poruku e-pošte i datoteke ili obrisati kada ste učinili jednom od akcije - ili bilo koje ćete biti prisiljeni na umu da postoje višestruke aktivnosti u e-mailu, opet pobjede u Svrha je to-do listu.

3. Ne možete ponovo naručiti e-mail poruka (obično). Mnogi programi za e-poštu (kao što su prekrasni Gmail) samo pokazuju poruka po redoslijedu dolaze u. To znači, ako želite staviti najvažnijih stvari na vrhu, ne možete. Ako želite grupu za sve stavke errands, morat ćete stvoriti naljepnicu za tu i tamo pogledati. Svoj 'ne kao fleksibilni, kao ni većina jednostavna za napraviti program.

4. Ne možete prioriteta vašeg na-DOS. Većina čitatelja zna da se Ja sam obožavatelj odabirom Vašeg top 3 najvažnije Zadaci svaki dan (vidi Moć Manje i Zen Za Done za više). Ali ne možete top lista samo 3 najvažnije zadatke na email - imate na popisu ih sve. U cilju dolaze u. To je moguće napraviti workaround za to, i stvoriti neku oznaku ili mapu samo za važne zadaće, ali zašto se onda koristiti svoj e-poštu kao to-do lista? Zašto ne koristite stvarni do-do lista koja radi onako kako je trebalo?

5. An pristiglu poštu sadrži distractions. To je vjerojatno najgora stvar na ovom popisu: if you're looking at Vašeg za-DOS-a u e-pošti, da ste u vrlo velika opasnost od nove e-poruke dolaze i zbunjujući vama. Mislim da je to loša ideja da se na e-poštu za sve vrijeme - to otežava da se usredotoči. Ja bih volio jednostavno-do lista koja omogućuje da se isključiti e-pošte, a vi pokušavate dobiti važan rad.

Zato što je bolja metoda? Jednostavan: odaberete jednostavnim da-do lista i kako ga obraditi Vašu pristiglu poštu, izvaditi akcija na to-do listu. Bilježnicu ili indeks kartica radi dobro, kao jednostavan kao što je program Taskpaper (moja omiljena trenutni), pa čak i tekstualnu datoteku u programu Notepad ili TextEdit. Ako ste postavili za Vašu tipkovnica prečac do-do app ili datoteku, to traje samo sekundu da kopirate i zalijepite na to iz e-pošte.

Im 'ne kazivanje ne možete raditi dobro i dobili velike stvari učinili pomoću pristiglu poštu kao do-do listu. David Pogue očito uspijeva dobiti puno učinjeno na ovaj način, i učinio sam ga s vremena na vrijeme. Ali to nije najbolji način, barem za one koji vole jednostavan način pronaći pojedinca, djelotvoran stavki, prioritete za poslove, i da radi bez distractions.

--
Ako vam se svidio ovaj članak, molimopodijeliti na del.icio.us, ili StumbleUpon Twitter. Htio ga cijeniti. :)

zen-productivity ++
Uzmi Puno pauze kako biste dobili više Done
The Essential Motivacija Handbook
Zdravi i podesi Algoritam
Tri jednostavne promjene na Get Fit i Zelena istovremeno
Što Google krom OS sredstva za računarstvo
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: