Zen Kanji

produktivnost

Zen Habits (Leo Babauta) - Croatian

Zen Mind: Kako Declutter

Jedna od stvari koje me najviše daje mir je imati čiste, jednostavne kuće. Kad sam probuditi se ujutro i šetati se u dnevnu sobu koja je decluttered, koji ima minimalistički izgled, a tu nije junk laganje oko, nalazi se mirno i radost koja ulazi moje srce.
Kada, na [...]


Jedna od stvari koje me najviše daje mir je imati čiste, jednostavne kuće. Kad sam probuditi se ujutro i šetati se u dnevnu sobu koja je decluttered, koji ima minimalistički izgled, a tu nije junk laganje oko, nalazi se mirno i radost koja ulazi moje srce.

Kada, s druge strane, ja hoda van u dnevnu sobu zamućen s igračkama i knjigama i ekstra stvari po cijelom mjestu, to je haos i moj um je bijesan.

Ive 'bio simplifier i declutterer godina za sada je (vjerojatno 8-9 godina), te sam stečen prilično dobri u tome, ali sam ustanovio da se morate držati dolazak leđa to ponovo Vaše jurnjava svaki jednom u neko vrijeme.

Evo moje top decluttering savjeta:

  • Učinite to u malim chunks. Odvojeno samo 15 minuta da declutter samo jedan rok, i kada taj rok ili da je isteklo 15 minuta, proslavite vaš pobjedu. Tada koturača drugi rok za 15 minuta tijekom sljedećeg dana. Osvajajući cijeli ormar ili sobi može biti nadmoćan, a možda ga off vječno. Ako je to slučaj, jednostavno učinite to u baby korake.
  • Odvojeno par sati da to čine. To svibanj izgledaju kontradiktorni na gore tip ... i tako je. To je jednostavno različite strategije, a ja reći što god to radi za vas. Ponekad, za mene, to je dobro staviti na stranu dio je jutro, ili cijelu subotu ujutro, da declutter jedan ormar ili sobu. JA obaviti sve odjednom, a kad sam učinio, ona osjeća Awesome.
  • Uzmi sve od polica ili ladica odjednom. Ovisno o tome koji od ta dva gore strategija koju odaberete, trebali usredotočiti na jednoj ladici ili polici u isto vrijeme, i to potpuno prazna. Tada čisto da polici ili ladice. Zatim, uzeti Pile i razvrstati ga (pogledajte sljedeći savjet), i vratiti na samo ono što želite zadržati. Tada se latiti sljedeći rok ili ladice.
  • Sortiraj po Vašem Pile, jedan predmet na vrijeme, i čine brza odluka. Have a smeće jastuka i otkrivanje tajne kutija maramica. Kada se povući sve od polica ili ladica, sortirati kroz naslagati jednu po jednu. Javi se predmet i donosi odluku: otpad, izdati, ili zadržati. Ne stavljajte ga u Pile. Učinite to sa cijelim malja, a uskoro ćete biti učinjeno. Ako zadržite razvrstavanje kroz gomilu para, a re-sortiranje, to će trajati vječno. Put natrag samo ono što želite zadržati i urediti ga lijepo.
  • Biti nemilosrdna. Vi svibanj biti upakirati rat, ali je istina, nećete uvijek koristiti najviše od svega džunka ste akumuliranu. Ako niste koristili u posljednjih godinu dana, dobili osloboditi od njega. To je kao jednostavan kao taj. Ako ste ga koristiti samo jednom ili dva puta u zadnjih godinu dana, ali znam da nećete koristiti u sljedećoj godini, dobili osloboditi od njega. Hitnuti to ako je unsalvageable, i da joj daleko, ako je netko može biti u mogućnosti koristiti ga.
  • Papers? Biti nemilosrdna, unless it’s important. Časopisi, katalozi, junk mail, računi više od godinu dana stara, napomene za sebe, od drugih bilješki, stare stvari ... hitnuti raditi to! Jedini izuzetak je vezane uz porezne stvari, koji bi trebao biti je zadržao sedam godina, i druge važne dokumente poput jamstva, rođenja i smrti i vjenčani list, osiguranja, hoće, i druge važne dokumente kao što je to. Ali znat ćete kada vidite one 'em. Inače, bacanje!
  • Ako ste na ogradu sa puno stvari, stvoriti "možda" okvir.Ako se ne možete nositi na bacanje nešto jer možda trebati kasnije, stavite ga u kutiju, a zatim zatvorite kutiju, naljepnicu njim i stavio ga u pohrane (garaža, potkrovlje, šupa), iz vida. Najvjerojatnije, nikada Vam neće otvoriti taj okvir ponovno. Ako je to slučaj, vučenje Internet vanjska strana, nakon šest mjeseci ili godinu dana, a neriješen ili da joj se.
  • Stvoriti sustav za zaustavljanje pregledna iz gomilajućim. Tu je razlog imate visok gomile nečega radovi diljem mjesto, a od velike hrpe igračaka i knjiga i odjeće. To je zato što nemamo pravilan sustav držati stvari na svoje mjesto i dobili osloboditi od stvari koje ne trebate. Ovo je tema za drugi dan, ali to je nešto za što misle o vama declutter. Nikada Vam neće doći do savršeno, ali ako mislite na inteligentniji način o tome kako je dobio svoju kuću pretrpan, možda možete pronaći načina da se to događa s ponovno.
  • Slavi i kada ste gotovi! To je zapravo opće pravilo u životu: slaviti vašeg postignuća uvijek, bez obzira koliko je mali. Čak i ako samo jedan decluttered ladicu, to je super. Priuštite si nešto ukusno. Otvorite ladicu da (ili šupa, ili što god), i divim svojoj jednostavnosti. Diši duboko i znate da ste učinili dobro. Uživati u vašoj miroljubivosti.

Ostali postovi o decluttering drugdje:

Vidi također:

zen-productivity ++
Recept za ravni trbuh
3 koraka do Trajno Vedro Desk
Volontiranje
Što je to zaista potrebno? Vodič za dnevni čuvaran
Zašto Zen navika?
Zen Habits - Croatian
Pretraži naše stranice: