Zen Kanji

tuottavuuden

Zen Habits (Leo Babauta) - Finnish

Are Your Days Crazy? Take Control

Jotkut meistä on niin hektinen, kiireinen, hullu, kaoottista päivää, että meillä ei ole aikaa edes harkita organisaatio, tavoitteet, tai rutiineja. Se, kun päivät ovat niin hullu, että sinun tulee ottaa tämä aika ja saat päivän hallinnassa.
On tärkeää, sillä teidän mielenterveyttä, oman sanity, ja tuottavuutta. Sinun tarvitsee vain [...]


Jotkut meistä on niin hektinen, kiireinen, hullu, kaoottista päivää, että meillä ei ole aikaa edes harkita organisaatio, tavoitteet, tai rutiineja. Se, kun päivät ovat niin hullu, että sinun tulee ottaa tämä aika ja saat päivän hallinnassa.

On tärkeää, sillä teidän mielenterveyttä, oman sanity, ja tuottavuutta. Sinulla ei yksinkertaisesti voi olla sinun tehokkainta, jos sinulla on käynnissä ympäri, mikä ulos tulipalot, ja saada super korosti välin. Ajastasi voitettavaa, että valvonta tekee kaikki ero maailman.

Here's how:

  1. Ensinnäkin vaatia estää aikaa saada.Kyllä, se kestää tunnin tai kaksi. Kyllä, voit todeta, että aikaa. Aikataulu varata kalenteristasi. Jos todella ei löydä aikaa oman työn päivä, nousta ylös aikaisin, vai onko se oikein töiden jälkeen. Voit huomata, että aika, jos todella yrittää. Sinun järki edellyttää sitä.
  2. Tee lista. Onko sinulla jo kaikki tehtävät yhden ainoan muistutus-luetteloita tai useamman seuraavan toimen luettelot jaoteltuna yhteydessä? Jos näin on, olet ennen peliä. Jos ei, tämä on ensimmäinen askel. Kerää kaikki mitä papereita yhteen postilaatikkoon (myös post-it toteaa, puh. viestit jne.) ja jalostaa ne, jossa luetellaan tehtävät sinun täytyy tehdä luettelo tai luettelot (ks. Kolme askelta Pysyvästi Vapaa Desk ). Kuitenkin teet luettelo (t) ei ole tärkeä tässä vaiheessa. Suosittelen GTD menetelmä (ks. Aloittelijan opas GTD ), Mutta tehdä mitä toimii sinulle. Making a listan tehtävistä on ensimmäinen tapa saada ne kuriin.
  3. Suunnittele päivä. Ei vain tänään, vaan joka päivä. Tarvitset jonkinlaisen säännöllisen aikataulun mukaan, jotta asiat hallinnassa. Aikataulu teidän säännöllisesti tehtäviä möhkäleinä aikaa: sähköposti, puhelut, kokoukset, jalostus postilaatikostasi, suunnittelu-aika, kirjoittaminen, jne. Yritä olla vähintään 15-30 minuuttia alussa joka päivä, kun suunnittelet päivän ulos näissä lohkoissa aikaa. Tämä vähän aikaa suunnittelua jokainen päivä on yksinkertainen tapa saada. (Katso Tarkoitus Your Day: tärkein tehtävä )
  4. Stop monen delegointi. Tämä on varmasti asia, joka tekee päivän hulluin. Voit jäädä täysijärkinen jos olet juggling miljoonaa asioita kerrallaan. Jos te teette tämän, sinun ei tuottavia joko. Keskittyä yhteen asiaan kerrallaan (ks. Kuinka EI Multi-Task ).
  5. Control Saapuva Communications. Toiset eivät anna sinun tehdä tämän? Sinun täytyy olla vakuuttavampi ja vahingonkäsittelypalvelut valvonta ajasta. Anna muiden tietää, milloin he voivat soittaa sinulle tai kuinka usein he voivat odottaa saavansa vastauksia sähköposteja. Vaihteessa Chat ja chat. Sammuta sähköposti-ilmoituksia ja vain tarkistaa kerran tunnissa, tai jotkut muut säännöllisen aikataulun mukaan. Anna puhelut mene vastaajaan. Sinulla ei yksinkertaisesti voi vastata välittömästi jokaiseen soluun puhelun, jokaisen sähköpostin, jokaisella sivulla, joka pyytää työpöytäsi ääressä. Jos on, laita kuulokkeet. Oltava selkeitä ja etukäteen muiden kanssa noin käytettävyystilasi ja ajat, jolloin et voi häiritä. Ihmiset eivät ehkä ole aina tyytyväisiä siihen, mutta sen jälkeen jonkin aikaa, he alkavat kunnioitan aikaa.
  6. Tarkista päivä. Kesannointi vähän aikaa kädessä tarkistaa, mitä olet tehnyt, tarkistaa teidän muistutus-listat päivittää luettelot uusilla kohteilla, laita tavarasi takaisin, jos se kuuluu, häipyä pöydällänne, ja suunnitelma huomenna . Jätä tunne täyttyvät.
  7. Aseta rutiineja. Nämä säännölliset rutiinit ovat paras tapa tuntea hallitsee elämääsi. Olen työskennellyt aamu-rutiini ja ilta rutiini at home,jait also helps to have a first-thing-in-the-morning work routine (including Step 3)jaan end-of-the-day work routine (Step 6). Make them a habit,jayour days will be must less stressful.

Katso myös:

zen-productivity ++
Miksi Zen Habits?
Zen Mind: Miten Declutter
100 tapaa hauskaa Kids ilmaiseksi tai Halvat
5 Ways GTD auttaa sinua saavuttamaan tavoitteet
Alow itse on onnellinen ja ylpeä etenemistäsi
Zen Habits - Finnish
Etsi sivuiltamme: