Zen Kanji

tuottavuuden

Zen Habits (Leo Babauta) - Finnish

Baby Tekee Kahdeksan: Raising Kuusi Kids - Osa 1

Viime maaliskuussa, vaimoni synnytti kaunis vauva tyttö, Noëlle Cayce. Hän tuli meidän kuudes lapsi, ja tilaa on muutaman vuoden ajan, meidän talo oli yhtäkkiä tullut hyvin täynnä.
Hieman taustaa on järjestyksessä: minä ja vaimoni tuli yhdessä kuusi vuotta sitten on kaksi lasta kukin edellisistä suhteista, ja [...]

Viime maaliskuussa, vaimoni synnytti kaunis vauva tyttö, Noëlle Cayce. Hän tuli meidän kuudes lapsi, ja tilaa on muutaman vuoden ajan, meidän talo oli yhtäkkiä tullut hyvin täynnä.

Hieman taustaa on järjestyksessä: minä ja vaimoni tuli yhdessä kuusi vuotta sitten on kaksi lasta kukin edellisistä suhteista, ja kun me menimme naimisiin vuonna 2003, meillä oli poika (Seth Isaiah) vuonna 2004, ja nyt Noëlle vuonna 2006. Meidän jokaisen kasvoi kaksi lapset ottaa kuusi kolmen vuoden kuluessa.

Raising niin monet lapset kerralla on tietenkin ollut taloudellinen haaste sekä aikataulujen ja yhteisötietolain haaste. On myös ollut mahtavaa siunaus, ja olen aikoo tehdä useita virkoja, mitä se haluaisi nostaa niin paljon lapsia, ja jotkut parhaani vanhemmuutta vinkkejä. Tämä on ensimmäinen sarjassa, ja se hoitaa taloutta.

Talouden nostaminen Kuusi Kids
Kun poikani syntyi vuonna 2004, minä ja vaimoni tehnyt päätöksen, että hänen tulisi jäädä kotiin huolehtimaan hänestä. Kun tyttäreni syntyi vuonna 2006, olemme päättäneet, hän olisi edelleen jäädä kotiin. Se oli tärkeä päätös, ja olemme molemmat erittäin iloinen siitä, teimme sen. Hän on paras kiinteistönhoitajalle selvästi näille kahdelle vauvoja, ja hän on voinut imettää ja tehdä kaikenlaisia muita juttuja, että vain äiti voi tehdä.

Tietenkin se on myös vaikeampaa meille taloudellisesti, mutta se kannattaa uhrauksista, mielestäni. Olemme leikata useita kulut voi elää minun palkasta (ks. Miten Tallenna ) Ja päätös on pakottanut meidät oppia elämään frugally. Me todella kamppailivat jonkin aikaa, mutta uskon, että olemme kävi meidän STRIDE nyt.

Olen myös ollut töissä kuin freelance-kirjoittaja sivusta, antaa meille joitakin ylimääräisiä tuloja päälle minun säännöllistä palkkaa.

Tässä ovat avaimia voi selviytyä kuuden lapset, vain yksi puoliso työskentelee:

  • Live frugally. Eläminen yhdessä palkka (sekä freelance-palkka) vaatii uhrauksia. Se tarkoittaa, et voi syödä niin paljon, tai mennä elokuviin niin paljon. Meillä on vain yksi auto. Meidän leikattu kaapelilla. Siitä tulee eräänlainen elämäntapa jälkeen jonkin aikaa, mutta se on varmasti vaikeaa ensin.
  • Nosta tulot. Kun voi olla vain yksi palkka, on monia muita tapoja ansaita rahaa sivusta, työskentelemästä osa-aika vapaa-Lancing kuulemaan myynti Avon on lastenhoitaja. Kaikki ylimääräiset tulot auttaa paljon.
  • Maksaa pois velkoja, ja välttää uudet velat. Meillä oli hieman ongelmia velkojen Kerännyt, varsinkin kun meillä ei tehdä tarpeeksi rahaa, että maksamme laskut. Mutta olemme uudistettu meidän tavoin, peruuntuu meidän luottokortilla, ja ne ovat nyt hitaasti hedelmää meidän laskuja, yksi kerrallaan. Kun olemme tehneet, niin on paljon ylimääräistä rahaa säästää.
  • Rakenna hätärahasto.Se on kovaa, mutta se on erittäin tärkeää, että säästät rahaa kunkin palkkapäivä, ei väliä kuinka pieni määrä. Jos et saa selville, miten tämä tehdään, leikattu pois joitakin pienempiä kuluja, viippauksen muut peruuttaa kaapelin tai Netflix tai kuntosali jäsenyys tai jotain. Keksi tapa säästää. Se on kaikkein tärkein osa teidän talouden, erityisesti osa, jos sinua rakentamaan oman hätärahasto. Sinun tulisi rakentaa jopa vähintään $ 1000, koska tahansa, autossa saattaa hajottaa tai lapsi on ehkä mennä sairaalaan tai minkä tahansa muun hätätilanteen voisi tapahtua ja jättää et vain ilman tarvittavia varoja, mutta kuvauksen , mitkä laskut voit maksaa myöhemmin niin voit maksaa hätänumeroon. Jos sinulla on säästöjä, voit maksaa näissä hätätilanteissa, ilman
  • Talousarvio. Tiedän, että on pelätty asia monille ihmisille, mutta sen ei tarvitse olla vaikeaa. Yksinkertaisesti luettelo oma säännölliset kuukausittaiset kulusi (utilities, vuokra-, auto-, internet, matkapuhelin jne.) yhdessä muuttuja kulut (ruokatavara, kaasu-, ravintoloista jne.) ja muiden sääntöjenvastaisten kulut, joita ei tullut jopa kerran kuukaudessa, mutta että Tiedän sinun tulee joskus (auton korjaukset, kodin ylläpito, lahjat, lääketieteen jne. jaoteltuina kuukausittain kustannuksella). Listaa tulot. Tulosi olisi enemmän kuin kuluja. Jos ei, viippauksen joitakin kuluja.
  • Automatisoida talouden. Saat kaikki laskut, minulla on niitä joko automaattisesti vähennetään (kuten minun autooni maksu-ja puhelin) tai säännöllisesti online tarkistaa lähtevät ulos niitä kuukausittain. Ainoat asiat joita ei ole maksettu online ovat asioita Tarvitsen rahaa, kuten kaasu-ja elintarvikkeita.
  • The Envelope System. Kaikesta siitä, et voi automatisoida online peruuttaa käteisvarojen kunkin palkkapäivä (eikä käyttää pankkiautomaatit ja aiheutuu palkkiot) Näitä kuluja varten ja laita ne erilliseen kirjekuoreen. Minulla on kolme: ruokatavara-, kaasu-, ja menot (kaikki syötyään ulos lapset koulussa tavaraa). Kun rahat loppuvat, että kirjekuoressa, et voi käyttää enää vasta ensi palkkapäivä. Se on helppo tapa seurata, kuinka paljon sinulla on jäljellä, sen sijaan, että guesstimating ja poistamista liikaa tai perimällä liikaa.
  • Etsi vapaa tapoja hauskaa lapsille. Vaikka teemme uhrauksia, ja lapset ovat uhrauksiin liikaa, se ei tarkoita, että meillä ei voi olla paljon aikaa heidän kanssaan. Aiomme Family Day joka sunnuntai, kun me kaikki teemme juttuja yhdessä, että rakkaus tekee, kuten lukeminen, elokuvat, (meillä on yleensä vuokra-DVD-levyjä säästää rahaa), pelaa urheilu, aikoo puistossa, pelata lautapelejä, aikovat rannalla , sukulaisten tai tekevät paljon muitakin ilmaisia tai halpoja juttuja. Fun ei tarvitse maksaa paljon.
  • Suunnittele etukäteen. Jos tiedät jonkun syntymäpäivä on tulossa, suunnitelma, joten et ole muokkaamisella löytää rahaa ostaa lahjan. Sama juttu koulun kulut, kuten alalla matka rahaa tai koulun kuvia. Meidän lapset ovat mukana myös urheilu, joten meidän on suunnitelma univormuihin ja cleats ja paljon muuta. Ajattele eteenpäin mitä sinun tarvitsee, niin et ole rikki, kun kyseinen kustannuksella tulee käyttöön.
  • Kohtele perheesi kerran hetken. Vaikka paljon hauskaa asiat ovat ilmaisia, joskus pitää tuhlata. Ota lapset ulos elokuvan tai ravintola. Meidän suosituin törsäily on menossa joka vesipuisto. Viime aikoina olemme joutui muutama sata ylimääräistä dollaria, ja sen sijaan, että se vastaa ja maksaa pois enemmän velkaa tai tallentamatta sitä, että vuokra-huone on hotelli, jossa on suuri vesipuisto, ja vietti kaksi päivää siellä, jonka räjähdys kanssa lapsia. Muina aikoina me vain kohdella heitä jäätelöä kartiot tai jotain.

Muita osia tästä sarja:

Katso myös:

zen-productivity ++
10 Vinkkejä lopettaminen Tupakointi
2006 Vuosi tarkistus - loistava vuosi!
2007: My Greatest vuosi
6 Vinkkejä Työssäkäynti tehdä työtä Bike
Saavuttaa minun Son: Our Harry Potter Marathon
Zen Habits - Finnish
Etsi sivuiltamme: