Zen Kanji

tuottavuuden

Zen Habits (Leo Babauta) - Finnish

Kolme Yksinkertaiset muutokset Get Fit ja Green samalla


Hanki sovi ja vihreät samaan aikaan.

Post kirjoittanut Leo Babauta . Seuraa minua Viserrys .

Olen yrittänyt muuttaa elämääni parempaan jonkin aikaa nyt, myös yksinkertaistaa ja saada asentaja ja terveempiä, ja yrittää saada vihreämpää - ja muutaman viime kuukauden aikana olen tehnyt paljon tutkimustyötä osaksi vähentää minun hiilijalanjälkesi samoin.

Ja vaikka on satoja tai jopa tuhansia asioita, joita voimme tehdä resurssien vähentäminen me kulutamme ja päästöt me tuotamme, olen ollut keskitytään kolmeen alueeseen, jotka ovat (muun muassa) eniten vaikutuksia.

Yksi suurimmista asioista olen huomannut on se, että nämä kolme muutosta ei ainoastaan auttaa sinua tullut vihreämpi, mutta voi mennä pitkä matka kohti parantaa terveyden (ja auttaa sinua olla säästäväinen). Going vihreä ja on terveempi ja asentaja usein kulkevat käsi kädessä.

Ja vaikka olen kaukana täydellisestä, vaikka nämä kolme aluetta, haluan jakaa joitakin ajatuksiani ja havainnot teille, ja toivoo, että sinun tutkia ja ehkä harkita näitä muutoksia myös itse.

1. Human-powered Transportation. Nimittäin, pyöräilyä ja kävelyä. Vaikka autot ovat nähtävä kätevä, jopa vihreimpiä autojen käyttää tonnia resursseja (kirjaimellisesti) ja edistää merkittävästi kasvihuonekaasujen päästöjä. Autot ovat yksi suurimmista päästöjen vastaajat useimpien ihmisten jokapäiväiseen elämään. Vaikka kaikki eivät mene autottomista kaiken aikaa, voimme vähentää käytämme autoa.

Olen ollut kävely enemmän, kuin on Eva ja lapset, jotka puistot, leikkikentät, kirjasto, kokoukset, ravintolat, elokuvat, asiat niin. Kävely on uskomaton muodossa Liikenne - sinun tuskin käyttää kaikkia resursseja tai mitään päästöt (muut kuin hengitys), ja saat oikein sovi kulkevat (ks. Japani matka kertomus saadaksesi lisätietoja siitä, miten olen laihtunut kävely).

Pyöräily on mielestäni myös rakkautta, vaikka olen välillä bikes juuri nyt ja katselee ulos on hyvä käyttää bike (mieluummin käytetään se tarkoittaa Olen vähentää resurssien I kuluttaa). Pyöräily kuljetusta varten vie jonkin saada käyttää, minä myönnän, mutta se on toinen uskomaton tapa saada kiertää kuluttaa hyvin vähän resursseja ja säteilevälle vain noin nolla pilaantumista, samalla saada hyvin muotonsa. Vakavasti puhuen hyvin suositella tätä - kokeilla sitä pari viikkoa ja näet, että se on hyvin täytä tapa elää.

Massa kauttakuljetusta, on tietenkin toinen suuri muodossa kuljetusta, vaikka paikoissa kuten Guam se on hieman vaikeampaa, koska meillä ei ole kovin hyvä passitusjärjestelmää. Olen yrittänyt käyttää sitä ja se on erittäin epämukavaa, jos sinun pitää olla missä tahansa pari tuntia. Rakastin passitusjärjestelmän Tokiossa kuitenkin, ja se käyttää sitä koko ajan, jos olen asui siellä.

Try to use human-powered transportation more often — you’ll love it. It really helps put you in touch with the outdoors, and takes you out of the confinement of cars, out of the frustration of traffic, and reduces the amount you spend on gas and maintenance. Someday, I’m going to go autottomista, and I hope I’ll take all of you with me. :)

2. Vegetarismi tai Veganism. Tai, jos tämä kuulostaa liian vaikeaa, aluksi vain vähentämällä omalta lihan kulutusta. Mistä GreenWikia : "Lisää maa on otettu maataloustuotanto tuottaa lihaa kuin tuottaa kasvituotteisiin. Koska metaani ne tupruta on 23 kertaa tehokkaampi on säilyttää lämpöä kuin CO2, kotieläinten edistää ilmaston lämpenemistä kuin kaikkien ihmisten kuljetus yhdistää. "

Becoming kasvissyöjä (ja erityisesti vegaani) on yksi muutokset voit tehdä kanssa suurimmat vaikutukset ympäristöön. Jos me kaikki luopui lihan ja muiden eläinperäisten tuotteiden, we'd on tarpeeksi ruokaa (teoriassa ainakin) rehun maailmassa (suurin osa ruoka, jota tuottaa menee lisääminen eläinten liha, maito ja munat), ja we'd merkittävästi vähentää määrä saastumista ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Becoming kasvissyöjä ei tarvitse olla vaikeaa - Itse asiassa se voi olla hauskaa, jos tutkia uusia elintarvikkeita ja etniset ruokakulttuurit. Ja vaikka tulossa vegaani tai kasvissyöjä ei takaa, että sinulle terveempiä, Useimmissa kasvissyöjille ovat terveempiä (keskimäärin) kuin keskimääräinen amerikkalainen. Jos korvata (yleensä rasva) lihan ja muiden eläinperäisten tuotteiden kanssa hedelmät ja kasvikset ja kokonaiset jyvät ja palkokasvit, saat terveellisempää. Jos korvata niitä ranskalaisia ja Twinkies, et. (Voit vapaasti väittää tältä osin, mutta älä jakaa tietoa siitä epäsuosittuna Westin Hinta Foundation - se on todellakin täynnä pseudoscience, olemme keskustelleet tästä asiasta monta kertaa aiemminkin, ja haluan sen sijaan ei ole linkkejä petostarkoituksessa artikkeleita sivustoni.)

En sano, että olet paha, jos syö lihaa tai juomaan maitoa tai että olet välttämättä epäterveellistä. Se on varmasti mahdollista syödä terveellistä kanssa eläintuotteiden teidän ruokavalioon. Mutta sanon, se on jotain mitä pitäisi harkita, koska vuoksi ympäristölle ... ja jos saat terveempiä sillä välin, että on mukava puoli hyötyä.

I recently decided to go back to veganism (I’ve been lacto-ovo vegetarian for about 18 months, and was vegan before that) and will write a post about it soon, including some links shared by friends on Viserrys.

3. Kuluttavat vähemmän. Tämä on melko yksinkertainen (vaikka ei välttämättä helppoa) askel, joka voi olla suuri ero kaikilla aloilla elämääsi: kuinka paljon varoja te kuluttaa, kuinka terve olet, kuinka paljon kulutat, kuinka paljon sotkua olet. Osta vähemmän, käytetään vähemmän, syö vähemmän -- päästä pois rakastava ja ostavat tavaraa .

Se on mielenkiintoinen, sillä kun me yritämme tulla vihreämpiä, monet meistä automaattisesti etsiä ostamaan vihreitä tuotteita ... mikä on hyvä asia, kun sinulla on ostaa jotain, mutta itse ostavat vähemmän tuotteiden yleistä on parempi kuin menee ulos ja ostaa nippu ympäristön -tajuissaan tuotteet.

By consuming fewer products, clothes, gadgets, furniture … stuff … you’ll use fewer resources and contribute less to landfills. When you buy something, a lot of resources were used not only for the materials needed to make the product (wood, paper, metal, plastic, cotton, etc.), but to harvest those materials, to manufacture the product, to package it, to transport it to the store or to your door. Get into the habit of buying less, needing less, and when you do get something you need, get it used if possible. You’ll end up spending less moneysamoin.

Sitä kuluttaa vähemmän ruokaa, sinun (todennäköisesti) saavat terveellisempiä. No, ei siinä olet alipainoinen - luultavasti tarvitsevat enemmän ruokaa itse. Mutta niille meistä, jotka ovat muutaman puntaa (tai paljon ylimääräistä kiloa), syö vähemmän on juuri sitä, mitä lääkäri määräsi. Vähemmän kaloreita tarkoittaa sinun laihtua, ja jos lisätään, että kuuri kävelyä ja pyöräilyä, syö vähemmän lihaa ja kuluttavat kasvin elintarvikkeet, sinun ehdottomasti saada terveempiä. Syöminen vähemmän ruokaa ei tarkoita sitä, sinun on nälkää itsesi - vain syödä pienempiä annoksia. Syö hitaammin ja mindfully . That takes practice, but learn this habit over time and you’ll save not only your waistline, but your budget and a lot of resourcessamoin.

Keskustele
Tiedän, että tämä viesti luo hieman kiistoja - milloin kirjoitan noin terveydelle tai ympäristökysymyksistä, saan paljon tervettä kritiikkiä. :) Joten anna! Haluaisin kuulla sinun mielessäni.

Minusta tuntuu, että tapa on, että vaikka olen väärässä ja saada räjäytti minun kaunis lukijoita, mitään keskustelua näistä aiheista on hyvä asia. Let's talk about it, ja miettiä sitä, ja näin vaikuttaa muutokseen.
--
Jos pidit tämän artikkelin, kiitosshare it on del.icio.us, StumbleUpon or Viserrys. I'd arvostaa sitä. :)

zen-productivity ++
Miten Stop Vt Kuten Tällainen Big Baby
Love Life, Ei jutut
Ole Paljon Tauot että Get More Tehty
The Essential Motivaatio käsikirja
Terveyttä ja Fit Algorithm
Zen Habits - Finnish
Etsi sivuiltamme: