Zen Kanji

tuottavuuden

Zen Habits (Leo Babauta) - Finnish

Zen Mind: Miten Declutter

Yksi niistä asioista, antaa minulle kaikkein rauha on oltava puhdas, yksinkertainen kotiin. Kun herää aamulla ja kävellä ulos olohuone, joka on decluttered, joka on minimalistinen katsoa, eikä siinä ole roskapostina makaa ympäriinsä, on rauhallinen ja iloa, että tulee sydäntäni.
, Kun [...]


Yksi niistä asioista, antaa minulle kaikkein rauha on oltava puhdas, yksinkertainen kotiin. Kun herää aamulla ja kävellä ulos olohuone, joka on decluttered, joka on minimalistinen katsoa, eikä siinä ole roskapostina makaa ympäriinsä, on rauhallinen ja iloa, että tulee sydäntäni.

, Kun Toisaalta olen kävellä ulos olohuone täynnä leluja ja kirjoja ja lisävuoteet asioita koko paikka on kaaos ja mielestäni on hurja.

Olen ollut simplifier ja declutterer jo vuosia (todennäköisesti 8-9 vuotta) ja olen saanut melko hyvä siinä, mutta olen havainnut, että sinun pitää palata uudelleen teidän sotkua joka kerran aikaa.

Tässä on minun alkuun decluttering vinkkejä:

  • Onko se pienissä erissä. Kesannointi vain 15 minuuttia declutter vain yksi hylly, ja kun siihen hyllylle tai että 15 minuuttia on, juhlia voittonne. Sitten puuttua toisen hylly 15 minuuttia seuraavana päivänä. Valloittaminen koko closet tai huoneen voidaan ylivoimainen, ja sinulla saattaa se pois ikuisesti. Jos näin on, vain tehdä se vauva vaiheet.
  • Kesannointi pari tuntia tehdä se. Tämä saattaa tuntua ristiriidassa edellä kärki ... ja se on. Se on yksinkertaisesti erilaista strategiaa, ja sanon tehdä mitä toimii sinulle. Joskus minusta on hyvä varata osa aamu, tai koko lauantaiaamuna, että declutter valepukuinen tai huoneessa. Teen sen kaikki kerralla, kun olen tehnyt, se katsoo, awesome.
  • Ota kaikki irti hyllyyn tai laatikkoon kerralla. Kumpi näistä kahdesta edellä mainittujen strategioiden haluat, sinun pitäisi keskittyä yhteen laatikkoon tai hylly kerrallaan, ja tyhjentää se kokonaan. Sitten puhdas että hylly tai laatikko. Sitten toteutettava nukka ja lajittele se (ks. seuraava kärki), ja laittaa takaisin, mitä haluat säilyttää. Sitten puuttua ensi hyllylle tai pöytälaatikkoon.
  • Lajittele läpi nukka, yksi kerrallaan, ja tehdä nopeita päätöksiä. On roskakoriin pussin ja antaa-päässä laatikko kätevä. Kun vetää kaikki pois hyllyyn tai laatikkoon, lajitella kautta nukka yksi kerrallaan. Poimia kohteen ja tehdä päätös: roskakori, antaa pois tai säilyttää. Älä laita se takaisin Paalun. Onko se koko kasa, ja pian, sinun on tehtävä. Jos pidät lajittelun kautta nukka ja uudelleen lajittelu, it'll kestää ikuisesti. Laita takaisin vain, mitä haluat säilyttää, ja järjestää ne nicely.
  • On armotonta. Saatat olla Pack rotta, mutta totuus on se, et koskaan käyttää useimpia kama olet kertynyt. Jos et ole käyttänyt sitä viimeisen vuoden päästä siitä eroon. Se on niin yksinkertaista. Jos olet vain kerran tai kaksi kertaa viime vuonna, mutta tiedän et käytä sitä, että ensi vuoden päästä siitä eroon. Pyöriskellä, jos se on korjauskelvottomasta, ja annat sen pois, jos joku muu voisi käyttää sitä.
  • Papers? On armotonta, unless it’s important. Aikakauslehdet, luettelot, roskapostin vekseleiden yli vuoden vanha, muistiinpanoja, toteaa muista, vanha työ kamaa ... nakata sitä! Ainoa poikkeus on vero liittyviä juttuja, jotka olisi säilytettävä seitsemän vuoden ajan, ja muut tärkeät asiakirjat, kuten takuut, syntymän ja kuoleman ja avioliiton todistukset, vakuutukset, testamentit, ja muut tärkeät asiakirjat niin. Mutta sinä saat tietää, jolloin näet heidät. Muuten pyöriskellä!
  • Jos olet aidan, jossa on paljon asioita, luoda "ehkä"-kenttään.Jos et pysty kestä nakata jotain, koska et voi tarvita sitä myöhemmin, laita se ruutuun ja sulje sitten ruutuun merkittävä se ja laita se varastointi (autotalli, ullakko, closet), poissa silmistä. Todennäköisesti sinun koskaan avata kohtaan uudelleen. Jos näin on, vedä se pois kuuden kuukauden tai vuoden, ja nakata sitä tai antaa sen pois.
  • Luoda järjestelmä, joka pysäyttää vaimennuslaitteet alkaen Kerännyt. On syytä olet tall kasana papereita koko paikka, ja iso paaluilla lelujen ja kirjoja ja vaatteita. Se johtuu siitä, että sinulla ei ole säännöllistä järjestelmä pitää asiat ovat, ja päästä eroon kamaa et tarvitse. Tämä on aihe toiseen päivään, mutta se on kuitenkin hyvä miettiä, kun declutter. Sinun ei koskaan saada täydellinen, mutta jos ajattelet enemmän älykkäästi, miten teidän talo sai sekainen, ehkä voit löytää keinoja, jotta se ei pääsisi toistumaan.
  • Juhlia, kun olet valmis! Tämä on itse yleensä elämässä: aina juhlia teidän saavutuksista riippumatta siitä, kuinka pieni. Vaikka sinulla vain decluttered yksi laatikko, joka on suuri. Helli itseäsi jotain herkullista. Avaa että laatikko (tai closet, tai mitä tahansa), ja ihailla sen yksinkertaisuus. Hengitä syvään ja tiedän, että olette tehneet hyvä asia. Bask teidän peacefulness.

Muuta virkaa noin decluttering muualla:

Katso myös:

zen-productivity ++
Resepti on Levyvalmisteet Maha
3 askelta Pysyvästi Vapaa Desk
Vapaaehtoistyöt
Mikä on todella tarpeen? Opas elävien säästäväinen
Miksi Zen Habits?
Zen Habits - Finnish
Etsi sivuiltamme: